Lexi Posted January 30 Author Report Share Posted January 30 20 minut temu, jacekma napisał: Ale gdyby był łatwy objazd to ludzi byłoby x2 w całym ośrodku. Tak pewnie się stanie kiedyś - plany są.. no przecież nie trzeba być geniuszem - ośrodek ma potencjał jak mało który... niestety 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 12 Author Report Share Posted February 12 Dobre rano 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 12 Report Share Posted February 12 11 minut temu, Lexi napisał: Dobre rano lomnica? Zrób jakąś fotkę na górze. Ciekawa czy działa czarna i czy francuska mulda przejezdna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorol Posted February 12 Report Share Posted February 12 Czarna Lomnické sedlo - Skalnaté pleso nie działa - mało śniegu 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 12 Author Report Share Posted February 12 Na Łomnicy dzisiaj wiosna z wszystkimi plusami i minusami tejże. Myślałem że na górze będzie chłodniej ale od dołu do góry identyczna lampa więc stok się degradował błyskawicznie.... miałem jeszcze nadzieje że ludzi to wystraszy ale gdzie tam - zapłacone - musi być wyjechane bo przecie w TMR nie ma na godziny. Więc tak od 12 na górze trup się ścielił gęsto - tyle że miękko strasznie wiec w miarę bezpieczniej. ..zawsze szerokie mam w aucie ale dzisiaj nie zabrałem specjalnie bo wiem że zaraz bym na nie wskoczył a miała być siła razy gwałt......i był ogień.. 16 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 16 Author Report Share Posted February 16 Dobye rano 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolcjusz Posted February 16 Report Share Posted February 16 3 godziny temu, Lexi napisał: Dobye rano Napisz coś więcej. Już połowa lutego więc zaczynam spoglądać w tamtym kierunku. Jak ze śniegiem powyżej górnej stacji? dużo kosodrzewiny wystaje? Ktoś wie w jakim terminie są słowackie ferie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorol Posted February 16 Report Share Posted February 16 od 14.2. do 8.3. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted February 16 Report Share Posted February 16 Patrząc na kamerki w słowackich ośrodkach to od dziś zaczęła się jakaś masakra, niestety w tym tygodniu gęsto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorol Posted February 16 Report Share Posted February 16 No bo właśnie Słowacy rozpoczęli ferie i gęsto będzie przez 3 tygodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 16 Author Report Share Posted February 16 4 godziny temu, wolcjusz napisał: zaczynam spoglądać w tamtym kierunku Spojrzyj w innym kierunku - tutaj jest masakra... a widziałem tylko jeden autokar - jak dojadą inne .. a dojadą ..nie wejdziesz nawet do kibla... dzisiaj jedynie "Padok" był w miarę przejezdny, i to stare krzesło... chociaż "trup" się ścielił. 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 16 Report Share Posted February 16 W dniu 12.02.2026 o 18:13, Lexi napisał: Na Łomnicy dzisiaj wiosna z wszystkimi plusami i minusami tejże. Myślałem że na górze będzie chłodniej ale od dołu do góry identyczna lampa więc stok się degradował błyskawicznie.... miałem jeszcze nadzieje że ludzi to wystraszy ale gdzie tam - zapłacone - musi być wyjechane bo przecie w TMR nie ma na godziny. Więc tak od 12 na górze trup się ścielił gęsto - tyle że miękko strasznie wiec w miarę bezpieczniej. ..zawsze szerokie mam w aucie ale dzisiaj nie zabrałem specjalnie bo wiem że zaraz bym na nie wskoczył a miała być siła razy gwałt......i był ogień.. Narty piękne sugerowałbym granatowe czy niebieskie spodnie;-) i jak czarna góra z sedla otwarta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 16 Author Report Share Posted February 16 13 minut temu, sstar napisał: Narty piękne sugerowałbym granatowe czy niebieskie spodnie;-) Na razie dobieram buty i torebkę.... Góra stoi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 16 Report Share Posted February 16 3 godziny temu, Lexi napisał: Na razie dobieram buty i torebkę.... Góra stoi Ważne aby dół stał;-) Ale jak torebkę to inna sprawa:-) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 17 Author Report Share Posted February 17 17 godzin temu, sstar napisał: jak czarna góra z sedla otwarta? Właśnie krzesło na Lomnickie Sedlo zaczęło kręcić .. na próbę? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tresor Posted February 17 Report Share Posted February 17 32 minuty temu, Lexi napisał: Właśnie krzesło na Lomnickie Sedlo zaczęło kręcić .. na próbę? Gąsienicową otwierają, to może i pod Łomnicą wystarczająco dopadało. Zachęciłoby mnie to do przyjazdu po końcu polskich ferii. Na razie to co się dzieje w słowackich ośrodkach to narciarska Sodoma i Gomora przez feryjną kumulację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tresor Posted February 17 Report Share Posted February 17 (edited) 2 minuty temu, tresor napisał: Przepraszam, nie Gąsienicową a Goryczkową. Gąsienicowa otwarta. Edited February 17 by tresor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 17 Author Report Share Posted February 17 32 minuty temu, tresor napisał: pod Łomnicą wystarczająco dopadało. No nie bardzo.. tutaj chyba mniej padało niż u nas -kamole wystają.... widziałem że coś tam grzebali przy napędzie tego krzesła w zeszłym tygodniu może coś naprawili. Ludzi masa.. ciekawe co na Chopoku 😱 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cappo Posted February 17 Report Share Posted February 17 Co prawda prawie koniec dnia, ale wygląda dobrze 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marvillek Posted February 17 Report Share Posted February 17 A tak ok. 12:00 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cappo Posted February 18 Report Share Posted February 18 Lewa kanapa stoi, więc prawa ma branie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tresor Posted February 18 Report Share Posted February 18 Tu nie ma co wklejać kolejnych ujęć z kamery, bo każdy rozsądny wie, że jechanie teraz do Jasnej, Łomnicy, czy nawet Bachledovej, to masochizm. CZ/PL/SK mają ferie, więc co najmniej do 2 marca, a najlepiej do 9.03 można sobie topowe ośrodki słowackie odpuścić. Jak widać ceny TMR, które są już identyczne jak w Alpach, nie odstraszają. U nas powoli narciarska frekwencja feryjna siada. Obstawiam, że za 2-3 lata siądzie również u Słowaków. Ludzie sobie w końcu przeliczą, że w cenie 5-7 dniowego stania w kolejkach przy szarym niebie w Jasnej, można pojechać na 5-7 dni na Wyspy Kanaryjskie, do Rzymu, Barcelony, czy Londynu. A pizzę za 15 euro można zjeść również w Mediolanie (a nawet taniej), z tym że tam nie będzie z elektrycznego piekarnika😁 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted February 18 Report Share Posted February 18 (edited) 1 godzinę temu, tresor napisał: Tu nie ma co wklejać kolejnych ujęć z kamery, bo każdy rozsądny wie, że jechanie teraz do Jasnej, Łomnicy, czy nawet Bachledovej, to masochizm. CZ/PL/SK mają ferie, więc co najmniej do 2 marca, a najlepiej do 9.03 można sobie topowe ośrodki słowackie odpuścić. Jak widać ceny TMR, które są już identyczne jak w Alpach, nie odstraszają. U nas powoli narciarska frekwencja feryjna siada. Obstawiam, że za 2-3 lata siądzie również u Słowaków. Ludzie sobie w końcu przeliczą, że w cenie 5-7 dniowego stania w kolejkach przy szarym niebie w Jasnej, można pojechać na 5-7 dni na Wyspy Kanaryjskie, do Rzymu, Barcelony, czy Londynu. A pizzę za 15 euro można zjeść również w Mediolanie (a nawet taniej), z tym że tam nie będzie z elektrycznego piekarnika😁 Cała wschodnia Słowacja jeździ na Jaworzynę Krynicką,która obecnie jest,poza jazdą wieczorną,bardzo mało oblężona.Mimo że bliżej mają swoje ośrodki,Makovicę czy Regetovkę.Gdy rozmawiam z nimi,twierdzą,że jest bezkonkurencyjna.Kiedyś mieli blisko Koszyc i Preszowa poważny i mocno naśnieżany ośrodek Krompachy Plejsy,był tam nawet Puchar Europy,my tam jeździliśmy.Okazuje się,że ośrodek potrafili utrupić całkowicie.. Edited February 18 by lski@interia.pl 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolcjusz Posted February 25 Report Share Posted February 25 (edited) Myślicie że Meander będzie oblężony w weekend? Kombinuję gdzie uderzyć bo w pobliżu temperaturowy Armageddon a u sąsiadów w sobotę już znośne +2 w dzień po mroźnej nocy. Edited February 25 by wolcjusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted February 25 Report Share Posted February 25 8 minut temu, wolcjusz napisał: Myślicie że Meander będzie oblężony w weekend? Kombinuję gdzie uderzyć bo w pobliżu temperaturowy Armageddon a u sąsiadów w sobotę już znośne +2 w dzień po mroźnej nocy. Na pewno mniej niż Rohace które biją na łeb Meander 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts