Lexi Posted December 15, 2025 Author Report Share Posted December 15, 2025 57 minut temu, Michas222k napisał: motywacja do poprawienia swojej techniki jazdy w takich warunkach. ..no dobra - jutro koniec miękkiej gry... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 16, 2025 Report Share Posted December 16, 2025 Chopok dzień drugi: dziś przyjemniejsza jazda niż wczoraj, może to wynika z objeżdżenia a nie z poprawy warunków na trasach🤪 Zaraz po otwarciu ośrodka warunki dobre. Na górze trasy 1a bardzo dużo wystających kamieni/głazów, nie wiem jak tam było z samego rana, teraz widzę, że trasa oficjalnie zamknięta. Pod barem przypadkowe spotkanie z @Lexi na stoku, oczywiście poznałem po nartach😉 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 16, 2025 Report Share Posted December 16, 2025 (edited) Dublet Edited December 16, 2025 by Michas222k dublet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted December 16, 2025 Author Report Share Posted December 16, 2025 Chopok - dziś rano warun petarda... dodatkowo spotkanie z @Michas222k - oczywiściie poznał po nartach :).. dzięki Michał za rozmowę... Wiało niewąsko więc niżej narodu cała masa - uciekłem na południową stronę - dobrze było chociaż też już sporo minerałów 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 17, 2025 Report Share Posted December 17, 2025 Chopok dzień trzeci: warunki słabsze niż wczoraj- szybciej powstały duże odstępy na czerwonej 2. Na niebieskiej 10 chyba najlepsze warunki ze wszystkich tras- w miarę równo i miękko, odstępy tylko na ściankach, brak lodu. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ski89 Posted December 17, 2025 Report Share Posted December 17, 2025 Panowie macie na Chopoku jakiegoś polskojęzycznego nauczyciela dla 4 latki? Już pierwsze 4 dni zaliczyła na talerzyku w Białce i trzeba by dalej kontynuować nauki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cappo Posted December 17, 2025 Report Share Posted December 17, 2025 (edited) https://pl.ski-smile.eu/cennik/ powinni mieć, choć ten z którym jeździła córka, Erwin dołączył/założył swoją https://ski-jasna.pl/ . Część z nich trochę gada po polsku, ale to Polacy nie są. Edited December 17, 2025 by Cappo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 17, 2025 Report Share Posted December 17, 2025 Na zakończenie narciarskiego dnia sprawdziliśmy nocne jazdy w Jasnej. Dodają je w gratisie do sezonówki. Frekwencja dosyć duża jak na środek tygodnia. Atrakcja odhaczona, raczej więcej nie będziemy korzystać w Jasnej. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted December 17, 2025 Report Share Posted December 17, 2025 53 minuty temu, Michas222k napisał: Atrakcja odhaczona, raczej więcej nie będziemy korzystać w Jasnej. A dlaczemu? Przeca pustki na stoku. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 17, 2025 Report Share Posted December 17, 2025 3 minuty temu, marekbtl napisał: A dlaczemu? Przeca pustki na stoku. pozdro Ta druga fota to dosyć płaski stok po którym nie jeździliśmy. Zdjęcie zrobione podczas wracania wyciągiem do hotelu. Chcieliśmy spróbować jak to jest na nocnych w Jasnej, jak i tak to mamy w cenie sezonówki. Żona przez słaby wzrok ogólnie nie lubi nocnej jazdy. Chcemy jeszcze sprawdzić nocne w innych ośrodkach TMR tak z ciekawości 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted December 18, 2025 Author Report Share Posted December 18, 2025 (edited) 9 godzin temu, marekbtl napisał: A dlaczemu? Przeca pustki na stoku. Tą trasą za dnia nie idzie Maras przejechać - milion szkółek - dodatkowo to jedyny zjazd z góry na tą część ośrodka.. ..mowa o tym 2 zdjęciu Michała. Edited December 18, 2025 by Lexi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 18, 2025 Report Share Posted December 18, 2025 Chopok dzień czwarty: rano niespodziewanie twardy sztruks po nocy bez mrozu. Później duże odsypy na czerwonej 2 i miękko. Pogoda dalej słoneczna to na duży plus😉. Coraz mniej śniegu, na trasach występują przetarcia w licznych miejscach😥. 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted December 18, 2025 Report Share Posted December 18, 2025 45 minut temu, Michas222k napisał: Później duże odsypy na czerwonej 2 i miękko. na krechę Panie nie polecisz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 18, 2025 Report Share Posted December 18, 2025 13 minut temu, grimson napisał: na krechę Panie nie polecisz Żona miała zabawę na tej trasie w tych warunkach na swoich szerokich Scottach, robiła "hop hop"😄. Ja takiej radochy nie miałem na slalomkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted December 19, 2025 Report Share Posted December 19, 2025 Chopok dzień piąty i podsumowanie: szczyt we mgle a niżej słonecznie. Mgła nie przeszkadzała bo i tak trasa ze szczytu zamknięta przez braki śniegu. Po dwóch dniach uruchomili ponownie krzesło B4 na trasę nr 1. Przez cały pobyt jeździłem głównie trasami nr 2 i 5. Na południu byłem tylko raz przez chwilę przez brak możliwości bezpiecznego powrotu trasą nr 1a i małą ilość otwartych tras. Pogoda przez cały wyjazd słoneczna. Zaskoczenie, że w Jasnej może być jasno przez kilka dni z rzędu... 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leitner Posted December 29, 2025 Report Share Posted December 29, 2025 Dziś w Bachledovej Dolinie całkiem sporo ludzi jak na poniedziałek. Kolejki do kilku minut, najmniejsze do gondoli a największa do 4 osobowego krzesła. Na niebieskiej trasie sporo lodu, na Majstrakach czerwonych dość dobrze, z tym że na wspólnym odcinku czerwonej i czarnej zaczęły wychodzić kamienie, podobnie jak przy dojeździe do krzesła, ale wszystko do ominięcia. Na czarnej warunki bardzo dobre. Po południu włączyli naśnieżanie czarnej trasy przy wyciągu talerzykowym. Najciekawiej było na Furmancu czyli trasie przy nowej kanapie. Wiał bardzo mocny wiatr w twarz, który baaardzo spowalniał jazdę. Jakby jechać w jakiejś smole albo w śnie, w którym każdy ruch jest baaardzo spowolniony. Generalnie najtrudniejsze momenty to część trasy niebieskiej z lodem, podejście do bramek na Jezersku i zejście do parkingu w Bachledovej po lodzie 17 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cappo Posted January 5 Report Share Posted January 5 1 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted January 5 Report Share Posted January 5 Chyba zawsze tam jest taka wystawka przed otwarciem 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harnas22 Posted January 5 Report Share Posted January 5 Kolejka nart ustawia się od czasu gdy zmienili zasady parkowania i dla posiadaczy sezonówek jest dostępny bez opłaty mały parking na Luckach. Też się tam wystawiałem, a potem doszedłem do wniosku, że nie warto się ścigać i potem marznąć. Jeżdżę skibusem z Zachytnego Parkoviska. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 6 Author Report Share Posted January 6 15 godzin temu, Cappo napisał: Jak ręczniki na hotelowych leżakach przy basenie 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 19 Author Report Share Posted January 19 Štrbské Pleso - mrozno, słonecznie, twardo, pusto..... itd - generalnie nuda. ..i powidoki na Chopok 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted January 19 Report Share Posted January 19 7 minut temu, Lexi napisał: Štrbské Pleso Bardzo fajne miejsce na narty, ale przez ich politykę cenowo - parkingową totalnie mnie zniechęcili. Ta nasza rozłąka pewnie jeszcze trochę potrwa... Ostatnio tam byłem w 2018 roku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 19 Author Report Share Posted January 19 (edited) 4 minuty temu, pawelb91 napisał: Bardzo fajne miejsce na narty, ale przez ich politykę cenowo - parkingową totalnie mnie zniechęcili. Ta nasza rozłąka pewnie jeszcze trochę potrwa... Ostatnio tam byłem w 2018 roku... Co fakt to fakt... 20 jurków zabrali....bo "sezonka ne plati " i ch... Edited January 19 by Lexi 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted January 19 Report Share Posted January 19 32 minuty temu, Lexi napisał: Co fakt to fakt... 20 jurków zabrali....bo "sezonka ne plati " i ch... Parkovisko to w centum przy stacji? W cenie busik pod skocznie? Dawniej parkować można było rano aż pod hotel FIS przy drodze głównej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 19 Author Report Share Posted January 19 27 minut temu, pawelb91 napisał: Parkovisko to w centum przy stacji? W cenie busik pod skocznie? Dawniej parkować można było rano aż pod hotel FIS przy drodze głównej... Przy hotelu FIS. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts