Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Wkładki grzejące do butów

Rekomendowane odpowiedzi

https://pl.aliexpress.com/item/1005007577279856.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1dc6452cM0PFry&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Czy ktoś z Was używa może tego nowego wynalazku?Od lat używałem wkładek firmy term ic,gdzie akumulatorki są z tyłu buta,teraz odkryłem,że wreszcie ktoś wpadł na pomysł zintegrowanego akumulatorka we wkładce.Zamówiłem i idą z Chin...

Jestem ciekaw opinii - mam problem z zimnymi stopami przy temperaturach poniżej -5, używam wtedy 1 razowych wkładów na palce, ale mieć podgrzewaną całą stopę byłoby super.

Co mnie delikatnie niepokoi to ze zdjęć wynika że są płaskie, a ja używam wkładek Sidasa z podparciem śródstopia, więc pewnie nie jest to rozwiązanie dla mnie.

41 minut temu, izydar napisał:

Jestem ciekaw opinii - mam problem z zimnymi stopami przy temperaturach poniżej -5, używam wtedy 1 razowych wkładów na palce, ale mieć podgrzewaną całą stopę byłoby super.

Co mnie delikatnie niepokoi to ze zdjęć wynika że są płaskie, a ja używam wkładek Sidasa z podparciem śródstopia, więc pewnie nie jest to rozwiązanie dla mnie.

Ja też używam takiego sidasa,ale przeróbka jest do rozwiązania we własnym zakresie.Nie będą chyba płaskie,bo muszą mieć zintegrowany akumulator,jest zresztą sporo producentów tego rozwiązania.Cena jest bardzo atrakcyjna,więc nawet dwukrotny zakup nie zrujnuje,nie wiadomo,kto robi dobre...

Edytowane przez lski@interia.pl

Ciekawa sprawa. Iski - będziesz królikiem doświadczonym, eee doświadczalnym i mam nadzieję podzielisz się wrażeniami. Tez się od razu rzuciłem kupować ale AliExpress pisze że dostawa w marcu…. Jeśli się sprawdza to nabędę, zwłaszcza że bardzo lubię jeździć na silnym mrozie.

dotychczas korzystałem ze skarpet elektrycznych Lenz i jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza że element grzewczy jest przy samej stopie więc działa to o wiele efektywniej. Mam tego producenta takze kamizelkę, więc mogę soboe grzać także korpus. Cena sporo wyższa niż to chińskie kosztuje oczywiście 

• Like 1

3 godziny temu, zaj napisał:

Ciekawa sprawa. Iski - będziesz królikiem doświadczonym, eee doświadczalnym i mam nadzieję podzielisz się wrażeniami. Tez się od razu rzuciłem kupować ale AliExpress pisze że dostawa w marcu…. Jeśli się sprawdza to nabędę, zwłaszcza że bardzo lubię jeździć na silnym mrozie.

dotychczas korzystałem ze skarpet elektrycznych Lenz i jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza że element grzewczy jest przy samej stopie więc działa to o wiele efektywniej. Mam tego producenta takze kamizelkę, więc mogę soboe grzać także korpus. Cena sporo wyższa niż to chińskie kosztuje oczywiście 

Jak przeglądniesz dostawców,.można znaleźć krotki termin...

Sam bym chętnie takie wkładki kupił, ale nie wiem czy się nie "pogryzą" z customowymi Sidasami. Z jednej strony w kwestii kształtu i miejsca, a z drugiej czy podgrzewanie pośrednio wkładek Sidasa nie spowoduje ich odkształcenia, bo to w końcu wkładki termiczne formowane (chociaż zgaduję że temperatura nie jest wystarczająco wysoka i pewnie nie ma się czym martwić).

Edytowane przez wolcjusz

Godzinę temu, wolcjusz napisał:

Sam bym chętnie takie wkładki kupił, ale nie wiem czy się nie "pogryzą" z customowymi Sidasami. Z jednej strony w kwestii kształtu i miejsca, a z drugiej czy podgrzewanie pośrednio wkładek Sidasa nie spowoduje ich odkształcenia, bo to w końcu wkładki termiczne formowane (chociaż zgaduję że temperatura nie jest wystarczająco wysoka i pewnie nie ma się czym martwić).

Wkładanie dwóch wkładek do butów (sidas plus podgrzewana) to chyba nie jest dobry pomysł...

W dniu 5.01.2025 o 14:50, zaj napisał:

Kupione,dostarczone,wypróbowane.Robią wrażenie bardzo starannego wykonania,grzeją jak diabli,tak,że tylko na 1 stopniu z 3 da się wytrzymać.Wygodne sterowanie z pilota.Problem,że do ładowania trzeba wyjąć but wewnętrzny a potem z niego wkładkę.Mam zamiar rozwiązaqć ,przedłużając kabel z USB na wysokość buta.Wada,że nie ma jakiegoś widocznego zewnętrznego wskaźnika grzania.Za te pieniądze ie jest źle,zobaczymy jak długo...

• Like 2
  • Thanks 1

6 godzin temu, Sławek Nikt napisał:

Bardziej chodziło mi o to jak to w realu wygląda ... Czy wkładka jest rzeczywiście tak cienka jak oryginał ? A już wypas byłby jakbyś zfocił obydwie obok siebie. 

Jak przyjdzie czas wyjęcia do ładowania, zrobię. Są grubsze z tyłu, tam gdzie akumulator w osłonie.. 

• Like 2

9 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Kupione,dostarczone,wypróbowane.Robią wrażenie bardzo starannego wykonania,grzeją jak diabli,tak,że tylko na 1 stopniu z 3 da się wytrzymać.Wygodne sterowanie z pilota.Problem,że do ładowania trzeba wyjąć but wewnętrzny a potem z niego wkładkę.Mam zamiar rozwiązaqć ,przedłużając kabel z USB na wysokość buta.Wada,że nie ma jakiegoś widocznego zewnętrznego wskaźnika grzania.Za te pieniądze ie jest źle,zobaczymy jak długo...

Prześlij mi link do tego co kupiłeś może być na priv.

Godzinę temu, sstar napisał:

Prześlij mi link do tego co kupiłeś może być na priv.

Z tego poniżej były kupowane.

W dniu 4.01.2025 o 12:01, lski@interia.pl napisał:

https://pl.aliexpress.com/item/1005007577279856.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1dc6452cM0PFry&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Czy ktoś z Was używa może tego nowego wynalazku?Od lat używałem wkładek firmy term ic,gdzie akumulatorki są z tyłu buta,teraz odkryłem,że wreszcie ktoś wpadł na pomysł zintegrowanego akumulatorka we wkładce.Zamówiłem i idą z Chin...

• Thanks 1

12 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Czy w realu są takie płaskie jak na zdjęciach? Pytam w kontekście wybrzuszenia w celu podparcia łuku śródstopia.

Masz może doświadczenie z wkładkami np. Sidas'a? Można to jakoś porównać?

Jestem na etapie testowania.O ile grzejnictwo  wygląda OK,kształt sprawia pewne problemy.Tylna część gruba przez baterię na ok.15 mm podnosi piętę do góry,co u mnie uciska.Przednia jest gruba na 3-4 mm,jak w Sidasie,którego używałem,ale nie podpiera jak Sidas,bo płaska.Mam zamiar poddać modyfikacjom wkładkę w skorupie ,szlifując ją o grubość grzałki obniżę do starego poziomu,a na to pójdzie Sidas...

Edytowane przez lski@interia.pl
  • Like 1