pawelb91 Posted May 2 Author Report Share Posted May 2 Grande Finale na lodowcu Pitztal czas zacząć! 😜 Dzisiaj też impreza od 11. Season closing. Warunki nieziemskie!!! 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marionen Posted May 2 Report Share Posted May 2 16 godzin temu, pawelb91 napisał: ... Piękna majówka, trudno o lepszą.Paweł zaskoczyłeś mnie Almdudlerem w puszce, nigdy nie zwróciłem uwagi, że też taki jest. Jak wracam do Polski to zabieram ze sobą przynajmniej jedną zgrzewkę do domu.... Tirola Kola również okey. Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted May 3 Author Report Share Posted May 3 Wczoraj kapitalne zakończenie wyjazdu jak i całego wyjątkowego dla mnie sezonu. Genialnie przygotowane trasy. Skręty na dużej prędkości od szczytu. Jazda na gigantkach do 13 godziny, potem zmiana na Head Kore i jazda do końca. Forma do końca bardzo dobra więc i jazda mocna. Pitztal na koniec sezonu to diament narciarski. To była moja czwarta majówka tyrolska (3x Pitztal, 1x Hintertux). Polecam każdemu tak zakończyć sezon i świetnie pojeździć! Ostatni rzut oka na trase treningową przy orczyku Brunnenkogel (dla Mariusza @marionen ) Ostatni zjazd sezonu! Wczoraj również impreza przy górnej stacji kreta na zakończenie sezonu. Mamy zdjęcie z królem Pitztala 🤣 Zajebisty wyjazd ogólnie. Niedługo wyjazd powrotny. Teraz trzeba czekać na grudzień i ponowne szusowanie. 9 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted May 3 Report Share Posted May 3 Super masz ten kapelusik 😁 bardzo fotogeniczny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted May 3 Author Report Share Posted May 3 45 minut temu, zając napisał: Super masz ten kapelusik 😁 bardzo fotogeniczny. Do Rytra w przyszłym sezonie będę musiał ubierać 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted May 3 Author Report Share Posted May 3 Komu w drogę powrotną temu nieśpieszno 🤠 😎 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted May 3 Report Share Posted May 3 (edited) Paweł na następnej majówce obowiązkowo musisz zakupić do kompletu spodnie Edited May 3 by marcinn 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted May 3 Report Share Posted May 3 My walczymy dalej 😎😄 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrisRR Posted May 4 Report Share Posted May 4 Ja zakończyłem przygodę ze Stubai-em w piątek 1 maja. Po śnieżnej środzie, czwartek i piątek pełna lampa. Świży opad ze środy pięknie przez ratraki ubity. w czwartek po nartach wizyta przy wodospadzie Wasserfall Stubaital W piątek b. gorąco i mnówstwo ludzi choc do większości wyciągów bez kolejek Dla mnie sezon zamknięty -b. udany łącznie 15 dni na nartach ~655km 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted May 7 Author Report Share Posted May 7 Wyjazd powrotny w południe w niedzielę 3 maja, przyjazd nad ranem w poniedziałek. Tropiki w drodze powrotnej, w dolinie Pitztal 23 stopni ale w okolicach Innsbrucka już 30 stopni a w Bawarii 31. Dobrze że w aucie tego nie czuć. Droga dobra, lekkie przykorkowanie na autostradzie przed Rosenheim, a tak to płynnie. Pożegnanie z sąsiadami Tankowania: Arzl im Pitztal stacja Avanti - 1,819e (benzyna) Thalgau stacja JET - 1,759e (benzyna) Fischamend stacja Avanti - 1,717e (benzyna) Nowy Sącz stacja Tank System - 5,98zł (benzyna) Ładna sceneria wczesnego poranka (przed 5 godziną) przy Tatrach na Słowacji. Zdjęcia poniżej. Pojeżdżone super przez 7 dni, jeden dzień krócej wtedy gdy była słaba widoczność z opadami śniegu. Wyciągi + zjazdy 707,5 km (średnia na dzień 101,07 km) Przewyższenie 77600 m (średnia na dzień 11008 m) Bardzo udany i szczególny dla mnie sezon zakończony. Rozpoczęty 29 listopada w stacji Tylicz Ski a zakończony 2 maja na lodowcu Pitztal. Ponowne szusy będą gdzieś w grudniu. Trzeba będzie pomyśleć nad kształtem kolejnego sezonu. 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted May 7 Report Share Posted May 7 5 godzin temu, pawelb91 napisał: Bardzo udany i szczególny dla mnie sezon zakończony. Rozpoczęty 29 listopada w stacji Tylicz Ski a zakończony 2 maja na lodowcu Pitztal. Ponowne szusy będą gdzieś w grudniu. Trzeba będzie pomyśleć nad kształtem kolejnego sezonu. to chyba był Twój najlepszy sezon a tej Olimpiady to Tobie serdecznie zazdroszczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marionen Posted May 7 Report Share Posted May 7 2 godziny temu, Jeeb napisał: to chyba był Twój najlepszy sezon a tej Olimpiady to Tobie serdecznie zazdroszczę Jan nie jesteś osamotniony w tej zazdrości.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted May 7 Author Report Share Posted May 7 3 godziny temu, Jeeb napisał: to chyba był Twój najlepszy sezon a tej Olimpiady to Tobie serdecznie zazdroszczę Tak. Igrzyska były niesamowite. Niepowtarzalne wydarzenie na zawsze będzie w pamięci. Niedawno dotarł do mnie bilet pamiątkowy z ceremonii otwarcia i jeszcze coś specjalnego. Może wrzucę w wątku o igrzyskach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted May 8 Author Report Share Posted May 8 Finalnie na Kaunertalu na tym wyjeździe nie byliśmy bo nie było sensu z powodu zamknięcia gondoli Weissseejochbahn a wraz z nią trzech tras narciarskich. Dzisiaj Kaunertal poinformował o skróceniu o tydzień sezonu narciarskiego z powodu wysokich temperatur i stosunkowo małej ilości śniegu. (Działają do 17 maja zamiast do planowanego 24 maja). Od poniedziałku 11 maja będą działać tylko 3 wyciągi (kolej linowa Falginjochbahn oraz dwa orczyki Nörderjoch i Fernerlift) i to tylko w godzinach 08:00-13:00. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts