[email protected] Napisano 7 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień (edytowane) Znalazłem ofertę takich chipów,przytroczonych do butów które analizują naszą jazdę w połączeniu z aplikacją.Jestem marnym gadżeciarzem,czy ktoś z Was to testował,albo potrafi ze strony bliżej objaśnić ideę,bo przekracza to granice mojej wyobraźni.Programy do analizy techniki sportowej z filmów nakręconych widziałem,ale tu... . Edytowane 7 Wrzesień przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 10 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień @marekbtl ma (albo miał). Ale coś mówił, że w bucie uwiera i planuje to gdzieś wszczepić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień (edytowane) W dniu 7.09.2026 o 18:58, [email protected] napisał: Znalazłem ofertę takich chipów,przytroczonych do butów które analizują naszą jazdę w połączeniu z aplikacją.Jestem marnym gadżeciarzem,czy ktoś z Was to testował,albo potrafi ze strony bliżej objaśnić ideę,bo przekracza to granice mojej wyobraźni.Programy do analizy techniki sportowej z filmów nakręconych widziałem,ale tu... . Marek ma.. mam i ja zabawka sprytna dość- mierzy prędkość, pochylenie siły odśrodkowe, położenie jednego sensora względem drugiego i Bóg wie co jeszcze, analizuje to wszystko porównując z tysiącami (czy setkami tysięcy ) wzorców.... "zgaduje ' co jedziesz (czy na krawędziach... czy równoległym a może w muldach ..czy kopnym śniegu.. Ocenia twój poziom i wytyka błędy - może gadać do słuchawki w czasie jazdy albo pokaże ci ćwiczenia jakie trzeba wykonywać żeby było lepiej (filmiki na których demonstratorzy pokazują..np. jakTed Ligety itp.). Rejestruje każdy zjazd na mapce ośrodka na którym jesteś. Jeśli masz znajomych pokazuje na jakim jesteś poziomie względem nich.......itd itp. :).. fajna zabawka.. ale nie tania Edytowane 10 Wrzesień przez Lexi 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 3 godziny temu, Lexi napisał: Marek ma.. mam i ja 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 11 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 16 godzin temu, Lexi napisał: Marek ma.. mam i ja zabawka sprytna dość- mierzy prędkość, pochylenie siły odśrodkowe, położenie jednego sensora względem drugiego i Bóg wie co jeszcze, analizuje to wszystko porównując z tysiącami (czy setkami tysięcy ) wzorców.... "zgaduje ' co jedziesz (czy na krawędziach... czy równoległym a może w muldach ..czy kopnym śniegu.. Ocenia twój poziom i wytyka błędy - może gadać do słuchawki w czasie jazdy albo pokaże ci ćwiczenia jakie trzeba wykonywać żeby było lepiej (filmiki na których demonstratorzy pokazują..np. jakTed Ligety itp.). Rejestruje każdy zjazd na mapce ośrodka na którym jesteś. Jeśli masz znajomych pokazuje na jakim jesteś poziomie względem nich.......itd itp. :).. fajna zabawka.. ale nie tania tego urządzenia nie możesz zwyczajnie kupić i mieć, chyba musisz płacić subskrypcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień (edytowane) 2 godziny temu, Krakus81 napisał: tego urządzenia nie możesz zwyczajnie kupić i mieć, chyba musisz płacić subskrypcje ? Niestety..250 EUR/USD - za to dostajesz sprzęt i pierwszą subskrypcje na rok... a na następny rok w nagrodę tyle samo tylko już bez sprzętu ...jak się poszuka -albo "z polecenia" wychodzi 200. Edytowane 11 Wrzesień przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 1 godzinę temu, Lexi napisał: Niestety..250 EUR/USD - za to dostajesz sprzęt i pierwszą subskrypcje na rok... a na następny rok w nagrodę tyle samo tylko już bez sprzętu ...jak się poszuka -albo "z polecenia" wychodzi 200. i tak wychodzi taniej niż zaangażowanie instruktora 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu W dniu 7.09.2026 o 18:58, [email protected] napisał: Znalazłem ofertę takich chipów,przytroczonych do butów które analizują naszą jazdę w połączeniu z aplikacją.Jestem marnym gadżeciarzem,czy ktoś z Was to testował,albo potrafi ze strony bliżej objaśnić ideę,bo przekracza to granice mojej wyobraźni.Programy do analizy techniki sportowej z filmów nakręconych widziałem,ale tu... . Cze Dawno tu nie byłem. Ale jako użytkownik tego cuda. Czy dla Ciebie? I tak i nie. Zależy do czego. Fajne proste urządzenie w obsłudze, dość rozbudowane funkcje i analiza dość duża. Dobrze się sprawdza jako tracker. Rozpoznaje stacje i trasy. Ale trzeba mieć telefon przy sobie. Dane przesyła do aplikacji przez BT. Baterie dobrze trzymają, ja rzadko ładuję. Nowy model jest prosty, poprzednie były bardziej skomplikowane, bo były dodatkowo wkładki z czujnikami nacisku. Ale producent po paru latach zebrał tyle danych, że doszedł do wniosku, ze algorytmy to ogarną bez wkładek. Czujniki żyroskopowe mierzą praktycznie wszystko, a GPS robi resztę. Wykorzystanie w jeździe sportowej? Kurde nie wiem, raczej umiarkowane, ale przy jeździe free, dość dobrze wyłapuje błędy, albo niedoskonałości (asymetrie skrętów, kąty, transfer masy, rozkład sił podczas skrętu etc.), jest tego sporo + podpowiedzi w formie filmików (po angielsku), raczej proste o co kaman i co trzeba poprawić. Są preferowane ćwiczenia na śniegu wraz z analizą jazdy, a błędy są sygnalizowane na bieżąco. Ja jeszcze ze słuchawkami nie jeździłem, ale chyba tak to działa. Generalnie im masz wyższy level jako narciarz tym bardziej będzie Ci pomocne. Bo wskaże niuanse, a Ty będziesz wiedział jak to poprawić. Ale jest pułapka, bo tutaj jest preferowana jazda raczej prezentacyjna, czyli skręty pełne na dużych kątach, tak jak to robią prezenterzy na YT. Jazda sportowa jest inna, nie musi być ładna, musi być skuteczna. W jeździe treningowej - ale nie na tyczkach czy tez bramkach może się przydać. Urządzenie rozróżnia dość dobrze śniegi, rodzaje skrętów: krótki, równoległy, jazda na krawędziach i muldy, oraz off. Przyznaje stopnie w każdej kategorii i praktycznie w każdej wskazuje najważniejsze co jest do poprawy, są filmiki wykonywane przez b. dobrych narciarzy. Nawet nie uniwersalnych, ale rzekłbym specjalistów w danej dziedzinie. Muldy objaśnia gość (czy tez babka), która doskonale jeździ w muldach. Off - tak samo. Ja aż tak aktywnie z tego nie korzystam, bo jakoś nie czuje potrzeby. Praktycznie każdy skręt który wykonasz możesz przeanalizować, bo zapisuje wszystko. Z każdego przejazdu. Zostają zapisane w telefonie i w każdej chwili możesz wrócić. Koszt 200 EUR/sezon z urządzeniem - a nie wiem czy to dużo, czy mało. Jak policzę ile wydałem na narciarstwo w zeszłym sezonie, to chyba jest to nie istotne. Subskrypcja jest stała i niezależnie czy masz, czy też nie masz urządzenia, kosztuje tyle samo, więc możesz co roku dostawać nowe. W jeździe nie przeszkadza wcale, montaż prosty i trwały (do boostera, chyba że masz jakiś ultra szeroki). Z ochraniaczami też raczej nie powinno być problemu. BTW. Każdy użytkownik ma darmowe kody i możesz sobie zainstalować apkę i sparować czyjeś urządzenie i sprawdzić. Ja będę pewnie w Tyliczy na rozpoczęcie sezonu, mogę zabrać i wtedy możesz sobie popróbować o co kaman. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, marekbtl napisał: Dawno tu nie byłem. czyżbyś zatęsknił za tematami narciarskimi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 4 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, Jeeb napisał: czyżbyś zatęsknił za tematami narciarskimi ? Może bardziej Marek zmęczył się tematami nienarciarskimi 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 2 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, zając napisał: Może bardziej Marek zmęczył się tematami nienarciarskimi 😁 Teresko, trza jakoś zarobić na te przyjemności, w zimie przecież się nie da, się nie rozdwoję, są rzeczy ważne i ważniejsze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi