Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego Słotwiny Pingwina czyli dawne Azoty są teraz nie do jazdy.
Byłem tam chyba 4 razy odkąd wybudowali nowe krzesło i zepsuli trasę (wypłaszczyli garby). Szczycą się hasłem "nuda się nie uda", a ja mówię zawsze odwrotnie.
Ale niech tłumy tam jeżdżą bo odciążają inne stacje w okolicy a miejsce narciarsko i tak słabe więc mała strata.
O cenach u Pingwina to już nawet pisać nie będę, można się uśmiechnąć pod nosem.

• Like 1

25 minut temu, pawelb91 napisał:

Dlatego Słotwiny Pingwina czyli dawne Azoty są teraz nie do jazdy.
Byłem tam chyba 4 razy odkąd wybudowali nowe krzesło i zepsuli trasę (wypłaszczyli garby). Szczycą się hasłem "nuda się nie uda", a ja mówię zawsze odwrotnie.
Ale niech tłumy tam jeżdżą bo odciążają inne stacje w okolicy a miejsce narciarsko i tak słabe więc mała strata.
O cenach u Pingwina to już nawet pisać nie będę, można się uśmiechnąć pod nosem.

dla rodzic to bardzo dobre miejsce, także jeśli chodzi o podnoszenie umiejętności i szkolenie też niczego sobie. Jedynie nie jest tanio. 

Z FB Ski Dolina:

Przygotowania do sezonu narciarskiego w Ski Dolinie trwają!

Właśnie dotarły do nas nowe urządzenia firmy TechnoAlpin, które będziemy testować na naszym bypassie! 💪❄️

Na testy przyjechały:

👉 TechnoAlpin TT10 – stacjonarna, wieżowa armatka śnieżna, zaprojektowana z myślą o wysokiej wydajności i efektywnym wykorzystaniu wody oraz energii.
👉 TechnoAlpin TL8 – automatyczna lanca śnieżna wyposażona w aż 8 stopni regulacji, które pozwalają precyzyjnie dopasować ilość wody do aktualnych warunków.

Bo dobry sezon narciarski  zaczyna się dużo wcześniej, niż spadnie pierwszy śnieg. 😉

FB_IMG_1790618583517.jpg

FB_IMG_1790618580726.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

12 godzin temu, WojtekM napisał:

Jak jeszcze trochę odciążą np. takie Rytro (to tylko przykład), to je zamkną.

Wolę jeździć w Polsce w mniej popularnych stacjach, często są tam lepsze trasy i można lepiej pojeździć przez mniejszą ilość osób, cenowo też zazwyczaj lepiej to wychodzi. Także korzystam póki istnieją i da się jeździć. Jak już wszystkie takie się zamkną to może zakończę narciarstwo, przynajmniej krajowe.

• Like 2
  • Thanks 1

Na Jaworzynie Krynickiej buduje się taśma mniej więcej od baru Ski Stop na szczyt.

W sumie drobna rzecz, ale się przyda, rozwiąże problem zasuwania z buta z góry trójki i dwójki w przypadku chęci dostania się do górnej stacji gondoli - np w razie braku warunków na dole, albo dla słabiej jeżdżących, którzy nie chcą się pakować na dolny odcinek trasy 1. 

Edytowane przez kokoSKI
  • Like 2
  • Thanks 1