cysiu Napisano 13 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń @Mieszk_Korbielowa czy to prawda ze górne partie Pilska w tym roku nie rusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Pewnie tak, Zasada kupił wyciagi, nic nowego nie zbudował i zamknął najciekawsze trasy. Lepiej było za poprzedniego właściciela, bo przynajmniej dwa wyciagi nowe postawił I góra chodziła jak był śnieg. A najlepiej było za GATu, bo nawet armatki w górnej części stacji chodziły na Miziowej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 14 minut temu, Hextor napisał: Pewnie tak, Zasada kupił wyciagi, nic nowego nie zbudował i zamknął najciekawsze trasy. Lepiej było za poprzedniego właściciela, bo przynajmniej dwa wyciagi nowe postawił I góra chodziła jak był śnieg. A najlepiej było za GATu, bo nawet armatki w górnej części stacji chodziły na Miziowej. Coś słyszałem, że górale mają za dużo kasy i z gruntami się nie dogadali....Korbielów to jeden wielki skansen i sami sobie są winni.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Dzisiaj na stronie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 6 godzin temu, zając napisał: Dzisiaj na stronie: Czyli ja nadal nie będę tak jeździł. To co najlepsze to zamknięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 53 minuty temu, jack78 napisał: To co najlepsze to zamknięte Niestety, tez jestem rozczarowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unky Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty (edytowane) Liczyłem że górna część w lutym ruszy ale widzę że nie ma na to szans. Od czwartku wieczora 05.02 jestem w Korbielowie - apart zarezerwowany na początku stycznia - planowałem 4 dni na nartach - piątek, sobota, niedziela, poniedziałek - ale bez górnej części to max dwa dni bo padniemy z nudów. Gdzie coś w miarę blisko znajdziemy na kolejne 2 dni? Nie myślę o Szczyrku bo tam będę w innym terminie. Może coś na Słowacji? Polecicie coś na te dwa dodatkowe dni? Pamietam Korbielów za czasów GATu - może były orczyki ale cały ośrodek hulał a teraz tragedia pomimo 2 nowych wyciągów które zastąpiły wysłużone orczyki. Baba chyba zbankrutowała, Hala Miziowa nie działa, o Pilsku można zapomnieć, po co ten Zasada to kupił? Chce z Korbielowa zrobić drugi Świeradów z jedną trasą? Edytowane 3 Luty przez unky 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 14 minut temu, unky napisał: Liczyłem że górna część w lutym ruszy ale widzę że nie ma na to szans. Od czwartku wieczora 05.02 jestem w Korbielowie - apart zarezerwowany na początku stycznia - planowałem 4 dni na nartach - piątek, sobota, niedziela, poniedziałek - ale bez górnej części to max dwa dni bo padniemy z nudów. Gdzie coś w miarę blisko znajdziemy na kolejne 2 dni? Nie myślę o Szczyrku bo tam będę w innym terminie. Może coś na Słowacji? Polecicie coś na te dwa dodatkowe dni? Pamietam Korbielów za czasów GATu - może były orczyki ale cały ośrodek hulał a teraz tragedia pomimo 2 nowych wyciągów które zastąpiły wysłużone orczyki. Baba chyba zbankrutowała, Hala Miziowa nie działa, o Pilsku można zapomnieć, po co ten Zasada to kupił? Chce z Korbielowa zrobić drugi Świeradów z jedną trasą? 1h15min od Korbielowa masz Rohace: https://rohacespalena.sk/ Nie jeździłam ale jest wątek na forum, wydaje się że można wpaść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty (edytowane) 38 minut temu, unky napisał: Liczyłem że górna część w lutym ruszy ale widzę że nie ma na to szans. Od czwartku wieczora 05.02 jestem w Korbielowie - apart zarezerwowany na początku stycznia - planowałem 4 dni na nartach - piątek, sobota, niedziela, poniedziałek - ale bez górnej części to max dwa dni bo padniemy z nudów. Gdzie coś w miarę blisko znajdziemy na kolejne 2 dni? Nie myślę o Szczyrku bo tam będę w innym terminie. Może coś na Słowacji? Polecicie coś na te dwa dodatkowe dni? Jak kolega wyżej pisze jak najbardziej Roháče, ładny wysokogórski ośrodek narciarski. 1h:15 min Kubinksá Hola też fajny całodzienny ośrodek. 56 min Orava Snow , tam są chyba tylko niebieskie trasy, pare razy tam byłem i zawsze było mało ludzi. Oravská Lesná to najchłodniejsza wioska na Słowacji. 45 min Krušetnica - mniejszy ośrodek - jedna trasa 56 min Ski Vitanová - mały sympatyczny ośrodek, mało ludzi 1 godz Ski park Oravice Zerkni tu na mapke : https://www.holidayinfo.sk/pl/ Edytowane 3 Luty przez Gorol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2 godziny temu, zając napisał: 1h15min od Korbielowa masz Rohace: https://rohacespalena.sk/ Nie jeździłam ale jest wątek na forum, wydaje się że można wpaść. Ośrodek wart pojechania - jeden z moich ulubionych ...ale nie w ferie na Słowacji i w Czechach .. nie teraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 3 godziny temu, unky napisał: Może coś na Słowacji? Przetestuj Hruštín https://www.skizabava.sk/ (jedna góra, 2-3 trasy) i napisz relację 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2 godziny temu, Teres napisał: Przetestuj Hruštín https://www.skizabava.sk/ (jedna góra, 2-3 trasy) i napisz relację 🙂 Byłem tam tuż po powstaniu. Dojazd wówczas na łańcuchach. To z drugiej strony Kubińskiej Holi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty Byłem dwa dni na Pilsku, zwiedziłem cały ośrodek, górna i dolna część. I tak sobie myślę że ludzie w Korbielowie to mogliby założyć spółdzielnię, przejąć ośrodek i rozwinąć tą górną część. Szkoda że to się marnuje. Armatki, zbiornik, wyciągi krzesełkowe z demobilu i daliby radę. Dobrze że TMR tego nie przejął, bo wszystkie trasy by tam wyrównali wg jednej sztancy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Byłem dwa dni na Pilsku, zwiedziłem cały ośrodek, górna i dolna część. I tak sobie myślę że ludzie w Korbielowie to mogliby założyć spółdzielnię, przejąć ośrodek i rozwinąć tą górną część. Szkoda że to się marnuje. Armatki, zbiornik, wyciągi krzesełkowe z demobilu i daliby radę. Dobrze że TMR tego nie przejął, bo wszystkie trasy by tam wyrównali wg jednej sztancy. Ale największym problemem tego ośrodka są właśnie Ci ludzie. Nie mogą się dogadać ze sobą, a tym bardzie z kimś innym. Każdy by chciał miliony co roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 3 godziny temu, MarioJ napisał: Byłem dwa dni na Pilsku, zwiedziłem cały ośrodek, górna i dolna część. I tak sobie myślę że ludzie w Korbielowie to mogliby założyć spółdzielnię, przejąć ośrodek i rozwinąć tą górną część. Szkoda że to się marnuje. Armatki, zbiornik, wyciągi krzesełkowe z demobilu i daliby radę. Dobrze że TMR tego nie przejął, bo wszystkie trasy by tam wyrównali wg jednej sztancy. I tu się bardzo mylisz.... Gdyby to przejął TMR to przynajmniej byłby osrodek do super jazdy a tak nie ma i nie będzie nic... Naprawdę warto ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty (edytowane) 9 godzin temu, jack78 napisał: Ale największym problemem tego ośrodka są właśnie Ci ludzie. Nie mogą się dogadać ze sobą, a tym bardzie z kimś innym. Każdy by chciał miliony co roku. Tam potrzebny ktoś taki jak był proboszcz w Białce.. miał charyzmę, wizje i potrafił zachęcić (i jak trzeba złapać za pysk pewnie tteeż).. no i posłuch miał - opłaciło się Edytowane 6 Luty przez Lexi 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 5 minut temu, Lexi napisał: Tam potrzebny ktoś taki jak był proboszcz w Białce.. miał charyzmę, wizje i potrafił zachęcić (i jak trzeba złapać za pysk pewnie tteeż).. no i posłuch miał - opłaciło się Pamiętasz może jak się nazywał ten proboszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2 minuty temu, sstar napisał: Pamiętasz może jak się nazywał ten proboszcz? Chyba Byrski .. ale głowy nie położe za to.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 52 minuty temu, Lexi napisał: Chyba Byrski .. ale głowy nie położe za to.. Zgadza się https://www.parafiabialkatatrzanska.pl/duszpasterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 11 godzin temu, jack78 napisał: Ale największym problemem tego ośrodka są właśnie Ci ludzie. Nie mogą się dogadać ze sobą, a tym bardzie z kimś innym. Każdy by chciał miliony co roku. Możesz rozwinąć temat? Kto z kim nie chce się dogadać? Jaki jest przedmiot sporu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 10 godzin temu, Jusik2002 napisał: I tu się bardzo mylisz.... Gdyby to przejął TMR to przynajmniej byłby osrodek do super jazdy a tak nie ma i nie będzie nic... Naprawdę warto ?? Porównaj sobie trasę FIS w COS oraz trasę nr 1 Szczyrkowski. To jest różnica. Nie wiem czy umiesz to zrozumieć? 🙂 Jeśli mamy już jeden wygłaskany ośrodek w Szczyrku, to wystarczy. Poza tym w Korbielowie jest jeszcze gorzej z dojazdem. Tam nie ma miejsca na przepustowość. Droga z Żywca do Korbielowa, cały czas teren zabudowany, to byłby dramat przy modnym ośrodku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty (edytowane) Dyskusja bezcelowa, bo TMR już wielokrotnie podkreślał, że nie jest zainteresowany małymi ośrodkami (zwłaszcza "problematycznymi"), a takim jest Pilsko z dwiema niezłymi trasami (nr 1 i 5 w górnej połowie) oraz ścieżkami w lesie, zwanymi dla zmyłki trasami (nowy właściciel jest przynajmniej na tyle uczciwy, że sukcesywnie wymazywał je z mapki). Edytowane 6 Luty przez koliber 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi