johnny_narciarz Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Pytanie do stałych bywalców Chopoka i jego knajp. Czy sa tylko te wymienione na oficjalnej stronie Chopoka, w zasadzie z identycznymi wysokimi cenami. Czy są jakieś inne bary/ knajpy gdzie ceny sa bardziej przystępne Chciałbym Cię pocieszyć,ale tam same takie... :proud: Lampa uderzyła do głowy... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Chciałbym Cię pocieszyć,ale tam same takie... :proud: Lampa uderzyła do głowy... :wink: Dzięki za info. Następne pytanie czy coś w rodzaju szafek depozytowych/ przechowalni bagażu tam występuje i jeśli tak czy orientujesz się jaki to koszt. ps. planuje wyjazd przełom marca/ kwietnia z opcją noclegów w Demianowej i korzystaniem ze skibusów stąd te pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Dzięki za info. Następne pytanie czy coś w rodzaju szafek depozytowych/ przechowalni bagażu tam występuje i jeśli tak czy orientujesz się jaki to koszt. ps. planuje wyjazd przełom marca/ kwietnia z opcją noclegów w Demianowej i korzystaniem ze skibusów stąd te pytania Szafki napewno widziałem na Luckach, koszt 1 lub 2 euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Jasna Chopok Wczoraj i przedwczoraj było tak jak na fotkach . Poza trasa juz teraz raczej twardo, albo zmrożone albo zsiadłe. Te warunki które opisuje freetours były w środę, od Kuby z Freetours info ze był to najlepszy dzień w sezonie na jazdę w żlebach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 No przy Chopoku wszystko prawie zjechane, szczególnie Meteorologiczny całkowicie rozorany. Dembus jeździliście poza trasą? wiesz może czy z Lukovej doliny można dojechać do trasy czy trzeba z buta/foki wychodzić do góry? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Gratulacje dla ratrakowych! Nie wiem czy to była śliwowica czy beherovka ale musiało być nie źle... Jak to mówią Slovaki "katastrofa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Gratulacje dla ratrakowych! Nie wiem czy to była śliwowica czy beherovka ale musiało być nie źle... Jak to mówią Slovaki "katastrofa" wydali całą kasę na ratrakowanie trasy pod PŚ :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 (edytowane) Jasna Chopok No przy Chopoku wszystko prawie zjechane, szczególnie Meteorologiczny całkowicie rozorany. Dembus jeździliście poza trasą? wiesz może czy z Lukovej doliny można dojechać do trasy czy trzeba z buta/foki wychodzić do góry? Pozdrawiam Tomek W czwartek wjechaliśmy rano na Zadne Deresze , na prawo od ostatniego orczyka , patrząc z góry . Wszystko zsiadłe, z wierzchu zmrożone to po 2h odpuściliśmy . W środę natomiast była bajka, puszek to o co pytasz niestety nie wiem. Dzisiaj natomiast mgła , a na czarnych na południu grudy lodu ? Edit: sory ze sie nie odezwałem na spotkanko, ale z grupa klientów byłem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 12 Marzec 2016 przez dembus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Wczoraj tez nierowno wyratrakowali kilka tras szczegolnie na duzych nachyleniah. To chyba przez dodatnie temperatury i nacisk na szybkie ratrakowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 (edytowane) E no dzisiaj nie było tak źle temperatura wczoraj zrobiła swoje, ale delikatne ochłodzenie sprawiło, że pomimo sporej ilości muld śnieg był szybki . Natomiast mgła dawała w kość, brak widoczności powyżej Lukovej (ok 1700m?). Znowu najlepiej wyglądała 11, najgorzej wszelkiego rodzaju ścianki i łatwe niebieskie oprócz niebieskiej przy gondoli Grand tam warunki całkiem spoko (w porównaniu do innych). Wybrałem się na koniec na zjazd Dievčenský žľab, bo najniżej i najmniejsze nachylenie a jechałem sam. Ze względu na mgłę ciężko było wbić się w żleb, ale jakimś cudem trafiłem idealnie . Niestety jest to dosyć łatwy żleb gdzie wybiera się sporo osób szczególnie rodzin z dziećmi i początkujących, więc był cały rozorany, a delikatne ochłodzenie sprawiło, że zrobiło się zmrożone kartoflisko. Zaskoczony byłem bo w dolinie była grupa osób, a gdy ja zjechałem to za mną nadjechała kolejna grupa ok 7-8os z dziećmi. Foty z wczorajChopok Meteorologický žľabKamienna ChataPołudnieWidok na LukovąWarunki z dzisiaj:Dievčenský žľabJeżeli jutro będzie lepsza widoczność to sprawdzę dalsze żleby :)PozdrawiamTomekp.s. sorry za jakość ale to z kom. Edytowane 12 Marzec 2016 przez MajorSki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Major, gdzie jest ten Dievčenský žľab? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 leitner najlepsze opracowanie Chopoka zrobił Miro Peto: http://miropeto.sk/skialp-sprievodca/chopok-derese.php warto tam zaglądnąć i poczytać ponieważ masz wszystko ładnie rozpisane wraz z wycenami nachylenia (skala S), stopni nachylenia i ekspozycji/zagrożenia zdrowia (skala E). Patrząc na ten rysunek Hlavny Deressky Kociol: To nad literką B (retlanslaczny żleb) masz Funitel, a literka A to jest ten żleb (Dievčenský žľab), czyli jedziesz trasą 1 i po ok 200m skręcasz w lewo do szerokiego żlebu. Pozdrawiam Tomek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Tu poczytasz rownież o innych żlebach http://www.jasna.sk/fileadmin/sandbox2/prirucka_Freeride.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 MajorSki - to co wrzuciłeś zdecydowanie jest lepsze od oficjalnego materiału 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 (edytowane) Dzisiaj najbardziej dawała się we znaki mgła - od wysokości mniej więcej połowy górnych gondol - zarówno po stronie północnej jak i południowej. Śniegu na górnych trasach jest jeszcze sporo, pewnie wystarczy go do kwietnia. Na zdjęciu - we mgle, gdzieś na trasie. Edytowane 12 Marzec 2016 przez aurigae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 MajorSki - to co wrzuciłeś zdecydowanie jest lepsze od oficjalnego materiału Na stronie jest wersja online (rozszerzona o zdjęcia z niektórych żlebów), ale jest u góry wersja pdf, którą warto zgrać sobie na komórkę ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Dobra. Jutro meldujemy się na górce. Przywieziemy też trochę pogody. Do jutra :applause: Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Kilka fot z srody 9tego marca...zalujemy ze nie zostalismy jeszcze na czwartek...Pierwsza wizyta tam i nawet mgla lodowa na szczycie nie zepsula bardzo pozytywnego dnia...dobrze tez ze od 14 trafilo sie super okno pogodowe Polnoc jak wc zesniej pisalem ze sloncem praktycznie caly dzien...na pd troche to wygladalo gorzej,ale i tak bylo superrrr,po 30 marca kolejne 2 dni tam spedzimy...moze ktos bedzie jechal tez?? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 (edytowane) Nooo... my tam częściej niż rzadziej! tak że jest duża szansa! PS. hej Johny napisz coś bo mi się nie chce! :biggrin: ale goopas pokazał 40km i to tylko na czarnych :eek: ja pierdziu jak mnie nogi bolą. Ciekawe z czego : Edytowane 13 Marzec 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Miuntki sie robisz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 (edytowane) Dobra ja zacznę a ten nasz Literat stworzy coś pewnie. Jak było... sobota totalnie do D... trasy nie przygotowane. Jak pisałem ratrakowi odpier...li robotę (karnet ze zniżką to i trasy do d...) poza tym mróz zrobił z tego kartoflisko, twardo lodowo! tak że od 13.30 i... sauny! było super! Dzisiaj inna bajka! na Chopku byłem jako jeden z pierwszych... (na szczycie wiatr urywał d...e) ale spox zjazd na PN i od Rovnej Holi spoko. Majstrovska :applause: majstersztyk! "stoliczku nakryj się" coś pięknego, do zajeżdżenia się na śmierć. Ale to była tylko promocja do 10.30, potem (jak zawsze) zaczęło się robić tłoczno a tu mi dzwoni Johnny że na "juhu slonecko", no to daje na Funitel i wspólny browar na Kosodrevinie (bo to już tradycja) dojeżdża Torres z żoną i robi się miła forumowa atmosfera! niestety Major do nas dołącza (ale na browara się nie łapie :frown: do 14 katujemy czarne (gopass pokazał 40km :stupid:) Warun rewelacja! towarzystwo mega! no co tu więcej trzeba... nic "ja mam lasku ku lyżom" PS. dzięki za wspólne nartowanie i do następnego! Edytowane 13 Marzec 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Miuntki sie robisz:D no stary jestem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 To dobrze ze udalo Wam sie posmigac, ja juz planuje kolejny tydzien:) Gdyby byl ktos chetny do wspolnego nartowania planuje piatek, sobota, niedziela, poniedzialek:) Czy sie uda zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 No jasne "a świstak siedzi i zawija w sreberka " :stupid: widziałem Cię w akcji... sam bym tak chciał! Pozdrawiam PS. jak ja wam południowcą zazdroszczę! No dzięki za słowa pociechy, wiesz stary to nie znaczy niepełnosprawny :biggrin: a co do południa to ja zazdroszczę tym z Bielska, dwie godzinki i na Chopku! PS. ale zawsze można się przeprowadzić : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Na czwartek zapowiadają rewelacyjną pogodę na Chopku! Jak sprawdzi się prognoza to na 90% jadę na jeden dzień. Będę miał prawdopodobnie wolne miejsce w aucie. Jak ktoś chce wskoczyć po drodze, zapraszam. Gliwice-Żory-Skoczów-BB-Korbielów -->Chopok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi