Narty - skionline.pl
Jump to content

Amatorskie zawody 2019 - terminy

Chrumcia

Recommended Posts

Jak już @surfing wkleił cytatem relację z zawodów na Telegrafie, to wypada podać oficjalne wyniki zawodów 2/4 Pucharu stoków świętokrzyskich.

Telegraf:

11. marboru (ryzyko zmiany nart na SL się nie opłacało) z czasem 0:28:37

12. @mifilim z czasem 0:29:53

15. @kmarcin z czasem 0:31:39

Po dwóch konkursach klasyfikacja wygląda tak:

7. marboru punktów 64

9. @mifilim punktów 58

11. @kmarcin punktów 48 

Niestety spadliśmy wszyscy po Telegrafie i wszyscy zanotowaliśmy gorszy wynik. Najważniejsze, że była walka! :)

W sobotę Tumlin. Nie wiem, czy będę mógł przyjechać :( Oby się udało...

• Like 4

1 godzinę temu, Chrumcia napisał:

Mi się wydaje że w tamtym roku było wpisowe..... 

Iwonka, udział w zawodach był bezpłatny, należało tylko zakupić skipass wg oferty SON,u....Swoją drogą chętnie byśmy do Szczyrku przyjechali na te zawody, bo 2 fajne imprezy narciarskie dzień po dniu, zobaczymy:)

• Like 2

12 minut temu, Annaa napisał:

Iwonka, udział w zawodach był bezpłatny, należało tylko zakupić skipass wg oferty SON,u....Swoją drogą chętnie byśmy do Szczyrku przyjechali na te zawody, bo 2 fajne imprezy narciarskie dzień po dniu, zobaczymy:)

Jedźcie na Podhale,tam w ten weekend macie aż 3 imprezy w ciągu 2 dni w ramach MPA...

• Thanks 1

Dzisiaj odbyły się 3 zawody z cyklu zawodów o Puchar stoków świętokrzyskich - w Tumlinie.

51461735_972775539776916_8079959731575193600_n.thumb.jpg.58a7572328f2de9b83bf7df911238b9c.jpg

Tym razem zabrakło Marcina z synem (pojechali na Chopok) - wystartowałem ja i @mifilim:

50886410_633481253772837_8547599099363328000_n.thumb.jpg.c6e07a7acce9bb086947d1be6bb9bd0b.jpg

Z góry trasa wyglądała tak:

51630080_362850217830159_3409633541108006912_n.thumb.jpg.b5a02f6e9c8290b208b373bd827453be.jpg

Relacja i opis całych zawodów znajdziecie w wątku:

Ostatnie zawody z cyklu - za tydzień na kieleckim Stadionie.

Oficjalne wyniki jak się tylko pojawią - opublikuję.

marboru

• Like 4

Dzisiaj na Kasprowym jakas jedna wielka masakra....

Wyciągi na górze nie chodziły bo wiało, gigant ustawili na goryczkowej po lewej stronie i jeden przejazd...wiało jak nie wiem....Było takie światło, że nie widziałam co jest na sniegu, balam sie zeby nie wpasc w dziure jakąś.....udało mi się dotrzeć do mety i być 4 na 6 :P

Wczoraj w Harbutowicach w mojej kategorii było 8 osób. Po pierwszym przejeździe byłam na 5 miejscu, dziewczyna za mną była o jedną setną gorsza, w drugim przejeździe dowaliła mnie 3 setne i w rezultacie spadłam na 6 miejsce....Ale wczoraj było baardzo przyjemnie ;)

Jutro jeszcze Family Cup w Krynicy. Muszę się odegrać z dziewczyną za Przemyśl i z druga za wczoraj :D

• Like 6
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Chrumcia napisał:

Dzisiaj na Kasprowym jakas jedna wielka masakra....

Wyciągi na górze nie chodziły bo wiało, gigant ustawili na goryczkowej po lewej stronie i jeden przejazd...wiało jak nie wiem....Było takie światło, że nie widziałam co jest na sniegu, balam sie zeby nie wpasc w dziure jakąś.....udało mi się dotrzeć do mety i być 4 na 6 :P

Wczoraj w Harbutowicach w mojej kategorii było 8 osób. Po pierwszym przejeździe byłam na 5 miejscu, dziewczyna za mną była o jedną setną gorsza, w drugim przejeździe dowaliła mnie 3 setne i w rezultacie spadłam na 6 miejsce....Ale wczoraj było baardzo przyjemnie ;)

Jutro jeszcze Family Cup w Krynicy. Muszę się odegrać z dziewczyną za Przemyśl i z druga za wczoraj :D

Na nastepnych zawodach musisz miec pudlo.

Wczoraj nie udało mi sie odegrać. Wystartowałyśmy tylko 3 w mojej kategorii. Koleżanka z Przemyśla po ok. sekundzie mi dowaliła w każdym z przejazdów, ale to i tak niezły wynik. Trasa super ustawiona, najszybszy czas to 40 sekund z groszem także było co robić, lubie takie dłuższe giganty ;)

Skończyłam na drugim miejscu.

Jutro i w czwartek trening, w piątek moze tez i w niedzielę na Dzikowcu.

Chodzież odwołana bo stok im płynie, w sumie cieszy mnie to bo trochę daleko byłoby jechać :P

Szkoda, że w sobotę nie ma żadnych MPA...

• Like 3
  • Thanks 1

Są wyniki zawodów w Tumlinie.

Niestety nie wygląda to, tak dobrze jak myślałem :( Cóż? Pokory więcej, pokory...

Startujących w naszej, "forumowej" kategorii było 22 narciarzy.

10 miejsce to mój wynik z czasem 0:28:82

12 miejsce @mifilim z czasem 0:29:53

@kmarcin - nie startował.

Klasyfikacja po 3 zawodach z 4 (Krajno, Telegraf, Tumlin):

Wszyscy startujący w naszej kategorii wiekowej - 29 narciarzy.

8 marboru z 93 punktami

9 @mifilim z 82 punktami

14 @kmarcin z 48 punktami

Sprawa całych zawodów o Puchar stoków świętokrzyskich wydaje się być rozstrzygnięta, numer jeden jest poza zasięgiem - ma 280 punktów... dalej sprawa jest otwarta, drugi ma 180 punktów, trzeci 160 punktów...

...na Stadionie damy z siebie wszystko :D:) trzymajcie kciuki :) 

Edited by marboru
  • Like 4

31 minut temu, Chrumcia napisał:

orientujecie się może gdzie w sobotę są jakieś zawody?

Widziałam ze na Stożku, ktoś coś gdzies jeszcze? czyzby wolna sobota dla mnie? :(

Przyjedź na Stadion do Kielc - można się dopisać do zawodów tuż przed nimi. Nic to nie kosztuje i z tego co się orientuję będziesz miała blisko... tylko ta górka, na której będziemy się ścigać jest strasznie płaska - same zawody fajne :) 

Początek o 10:00, by się dopisać musisz być ok 9-9:30 :) 

Zapraszam :) 

• Like 1
  • Haha 1