Narty - skionline.pl
Jump to content

Sebbisz
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,

również jestem na etapie wyboru sprzętu i chętnie poznam Wasze opinie o moim pomyśle na zestaw. Zastanawiam się, czy nie popełniłem jakiegoś błędu w doborze, cała moja wiedza jest z internetu, więc jest to dla mnie ciężki do ogarnięcia temat. Jazdy będę się dopiero uczył, miałem parę lat snowboard, jako łepek jeździłem na biegówkach, a tak dużo chodzę po górach, również zimą. Teraz chcę chodzić i jeździć po Beskidzie Żywieckim, w którym mieszkam.

Moja waga to 62 kg. a wzrost 170 cm.

- Atomic Backland 85 19/20 około 2300 gr.

- ATK Crest 10 560 gr.

- La Sportiva Solar 2300 gr.

- Foki Atomic Backland

Całość to około 5,2 kg + foki. a cena 4700 zł.

Można w ogóle taniej i lepiej?

pzdr

Edited by Sebbisz

Cytat

Gdzie wyczaiłeś taaakie ceny? :)

Przecież napisałem.

Buty Olx

Narty sklep w De

Wiązania i foki sklep  z wrocka (promocja -30%)

To się cały czas zmienia, więc nie ma jednego najlepszego sposobu.

Jak na giełdzie. Śledzisz regularnie ceny, jak wyłapiesz odchylenie od normy to kupujesz.

Cytat

Moja waga to 62 kg. a wzrost 170 cm.

- Atomic Backland 85 19/20 około 2300 gr.

- ATK Crest 10 560 gr.

- La Sportiva Solar 2300 gr.

- Foki Atomic Backland

Całość to około 5,2 kg + foki. a cena 4700 zł.

Można w ogóle taniej i lepiej?

Zestaw jest ok. Pod warunkiem, że buty idealnie pasują na Twoja stopę.

Foki, koledzy radzą modele race.

Dedykowane do narty to zwykle jakieś podstawowe modele (cięższe, o gorszym poślizgu ale bardziej trwałe)

Ok, będę szukał więc jakiejś mieszanki, bo to chyba optymalne rozwiązanie dla mnie, a póki co zmierzę się z ciężkim tematem butów. Solar wybrałem ze względu na szerokość w palcach i niskie podbicie, o czym piszą w recenzjach, lecz bez przymiarki pewnie się nie obejdzie, chociaż kusi mnie  by zamówić i ewentualnie odesłać, ale co wtedy z wiązaniami, czy mając je na płytce dopasuje ustawienie do innych butów? Pewnie nie wszystkich. Buty są dostępne w SKI ALP SHOP w Martinie i to rozważam, przy czym jazda byłaby dla samej przymiarki, ceny nie zachęcają. 

na początek, dziękuję za dotychczasową pomoc. Byłem w 4 sklepach i faktycznie, bez mierzenia nie można kupować butów. O dziwo te które wybrałem, okazały się z tych najlepiej leżących w przeciwieństwie do Atomic Backland i TLT7. W sklepie doradzono mi długość nart 158, te 165 są faktycznie długie jak na moje 170 cm. i 60 kg. wagi, sam skłaniałem się do krótszych. Do tego foki dedykowane, z wygody, chociaż może to błąd, zupełnie zielony jestem w tym temacie. Sądzicie, że coś można w tym secie zmienić na lepsze, może tańsze bez straty na jakości.