lookaszk Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Cześć wszystkim, proszę o polecenie na rodzinny wyjazd jakiegoś ośrodka z pełnym wyżywieniem i w przystępnej cenie lub ze śniadaniem i blisko dobrą restauracją - 8 osób dorosłych i 5 dzieci - nie mamy jakiś wygórowanych wymagań co do stoku, może być przy hotelowy - lecz z możliwością wzięcie instruktora choć na 2 dni (wszyscy początkujący) ewentualnie w odległości do 1 km lub z bardzo dobrym dojazdem np. skibusem. - grupa będzie jechać ze Szczecina więc odległość w granicach 500 KM ze względu na dzieci w różnym wieku - preferujemy Czechy , lecz Polska także. -jeżeli nas wciągną narty to wtedy rzucimy się na głębsze horyzonty. - wszyscy zieloni. Będę wdzięczny za pomoc i propozycje konkretnych pensjonatów, hoteli lub apartamentów Termin 8 -15 luty , wstępnie się zastanawiamy nad Hotelem Relaks w Karpaczu , dostaliśmy z polecenia> lecz zdania podzielone , zrobiliśmy wstępną rezerwację, jak nic innego nie znajdziemy. Cena optymalna , nie mamy wymagań co do super warunków noclegowych - ewentualnie jedzenie, żeby było znośne. Nie muszą być jakieś popularne miejsca lecz sprawdzone. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc jeżeli będzie możliwa ŁK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Ze względu na stan infrastruktury narciarskiej Karpacz odradzam. W limicie 500 km łapie się jeszcze Szklarska Poręba, Zieleniec i Czarna Góra. Skoro jesteście początkujący to Zieleniec byłby idealny dla Was, chociaż Czarna Góra też dobry punkt, ale tutaj z kolei przy stoku same komfortowe hotele i apartamenty z wysokimi cenami. Szklarska Poręba dla "zielonych" to nieodpowiednie miejsce. Mam tylko namiary na miejscówki w Szklarskiej Porębie i okolice Karpacza. Skoro Was będzie 13 osób i szukacie noclegu z wyżywieniem to niestety tylko pensjonaty lub hotele wchodzą w grę. Tu linki dla 3 obiektów w Zieleńcu, ale cena optymalna to pojęcie względne. Większe obiekty mają często pakiety pobytowe w ofercie, czasami można znaleźć coś w interesującej cenie. https://agal.com.pl/o-nas http://www.apartamentyzieleniec.pl/o-nas https://www.hankazieleniec.pl/o-hance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookaszk Napisano 6 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź, każda uwaga i podpowiedź jest cenna , tym bardziej dla nas . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookaszk Napisano 8 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Dziękuję, jednak jedno z dzieci ma 22 m/c i będziemy kursować na zmianę przy wyciągu, a na większe odległości to też temat na przyszły rok zapewne. Część dzieci znosi z naszej ekipy źle podróże , a nie którzy kierowcy z grupy pewnie przesiądą się w pociąg i w busy ... jeszcze niestety nie teraz i za dużo różnych poglądów w grupie i jesteśmy współuzależnieni od decyzji. Jest to pierwszy rodzinny wyjazd grupowy więc będzie pewnie dużo ciekawych chwil- pewnie jak poczujemy klimat to następny sezon będzie już lepiej zorganizowany. Wszystkie propozycje zanotowałem - problem jest w dostępności miejsc tych ciekawych, za późno trochę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 To prawda, późno się zdecydowaliście, a grupa jest spora. Dorzucę jeszcze do propozycji czeski region Ski Resort Janske Lazne-Pec-Cerny Dul, z metą w tym ostatnim. Wszystkie Wasze wymagania spełnia hotel Union, w którym mieszkaliśmy parę razy, ale już nie mają miejsc w tym terminie. W Cernym Dule jest też bardzo fajny ski park dla dzieci i nie ma tłumów. Że Szczecina możecie wziąć pod uwagę również region Klinovec-Oberwiesenthal z bardzo dobrym i krótkim dojazdem niemieckimi autostradami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mechatron Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 W dniu 6.01.2020 o 22:25, Robur82 napisał: Myślę, że jeszcze Wisła będzie dla was ok, tam jest któraś łagodna górka idealna do nauki, musicie poszperać która jest najbardziej płaska rodzinna I wydaje mi się, że za te same pieniądze będziecie teź dużo lepiej ugoszczeni niż W Zieleńcu czy Szklarskiej I przede wszystkim brak kolejek do wyciągów Nie przesadzałbym z tym brakiem kolejek do wyciągów - w sezonie trzeba dobrze wybrać godzinę rozpoczęcia jazdy żeby nie stać bardzo długo. Ale faktycznie, Wisła nie jest złym wyborem, na pierwsze kroki polecam szczególnie Klepki (http://www.klepki.wisla.pl/) - niejednych początkujących gości tam zabierałem i wszyscy chwalili. Ale łatwych stoków jest tam więcej, wszystkie w zasięgu 15 minut samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 W dniu 6.01.2020 o 22:13, Robur82 napisał: I na zachodzie was tak nie ugoszczą jak na Podhalu, jak jesteś zainteresowany dam Ci namiary na priv na zajebisty pensjonat z pełnym wyżywieniem, robionym we własnym zakresie począwszy od wędlin po sery, dżemy, chleb z własnego pieca, o obiadokolacjach nie wspomnę, zero produktów sklepowych. Tanio nie jest ale warto Stopień ugoszczenia jest (powinien!) być zawsze zależny od ceny. Ja też mam w białce super metę w 3* hotelu przy samym wyciągu, ale też nie jest tanio. Tylko jak proponujesz coś takiego dla mega ekipy, to się robią mega koszty. Tu największym problemem jest termin i dostępność miejsc noclegowych i dobrze naśnieżonego stoku. Godzina jazdy w tą czy w drugą autem niewiele już zmienia przy takich odległościach, nawet z dziećmi (wiem, mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Witam was. Wpadam tylko gościnnie ze względu na Górala. Zobaczy co słychać jego rodzinnki😋 Wczoraj postanowiłem kolejny raz odwiedzić stok kolegi Pawła. Ośrodek Ski Słowik w Ciscu. Paweł robi dobrą robote. Z dołu po przyjeździe warunki wyglądają zachęcająco. Dodam że kiedyś była tu kotwica. Została wymieniona na fajny talerzyk. Dla dzieci dużo lepsza opcja. Cały wieczór jazda na bieżąco (od 16:00 do 20:00). Warunki ocenie jako dobre. Sporo dzieci uczyło się jeździć. Moja córka (5 lat) też radziła sobie bez problemu. Tory pod talerzykiem równe nie stwarzały żadnych problemów. Brak minerałów na trasie. W jednym miejscu dziura wypukłukana przez wodę około 50 na 50 oznakowana wyraźnie więc w niczym to nie przeszkadzało. Z boku stoku ustawione tyczki więc można było sobie potrenowac. Super opcja na wypad po lub przed pracą. Na koniec dodam że stok naśnieża 6 armatek firmy Supersnow i jedna lanca która znajduje się na początku trasy. Cóż pora było wracać Na koniec jeszcze cennik bardzo miły dla oka 4h - 40 zł 2h - 23 zł. Oczywiście opcji więcej do sprawdzenia na stronie internetowej. Pozdrowienia dla Górala i oczywiście Pawła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi