MarioJ Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 Piękne warunki są przede wszystkim dla tych co teraz jeżdżą. Bo mają puch na trasach i obok. My w Jungfrau od trzech dni jeździmy na szerszych nartacg, warunki pogodowe trudne ale jeździ się świetnie 🙂 Najlepsze ferie jakie mogliśmy sobie wymarzyć ! 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 Kilka zdjęć na podparcie powyższego w Jungfrau. Mieliśmy jeden dzień słońca, jeden dzień jeszcze dobrej widoczności. I to były dwa dni jeżdżenia po twardych trasach. Kolejne trzy dni to ciągły opad, słaba widoczność, puch i miękko na trasach. Jeeb - oficjalne podziękowania dla Ciebie za cenne wskazówki 🙂 Szkoda że to już koniec. Murren 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 Okolice Wengen 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 Ładnie puchu dosypało 👌 .Raczej trzeba myśleć nad szersza deska ,gdyż prognozy mówią ze od następnego czwartku ponowne opady . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tvmallek Napisano 17 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2021 Planuję wyjazd w dniach 23-30 Stycznia do Arosa lub St Moritz, z tego co widzę znowu mają być obfite opady śniegu. Na różnych stronach z prognozą pogody szczególnie j2ski.com widzę iż St Moritz ma mniejsze zawsze opady niż Arosa pewnie różnica w wysokościach, czy ktoś ma podobne doświadczenia iż w czasie mozliwych opadów bezpieczniej wybrać St Moritz mimo wyższych cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 22 godziny temu, tvmallek napisał: Planuję wyjazd w dniach 23-30 Stycznia do Arosa lub St Moritz, z tego co widzę znowu mają być obfite opady śniegu. Na różnych stronach z prognozą pogody szczególnie j2ski.com widzę iż St Moritz ma mniejsze zawsze opady niż Arosa pewnie różnica w wysokościach, czy ktoś ma podobne doświadczenia iż w czasie mozliwych opadów bezpieczniej wybrać St Moritz mimo wyższych cen? W St. Moritz szwajcarski odpowiednik sanepidu zamknął dwa eleganckie hotele w związku z kwarantanną i wykryciem wirusa w mutacji południowoafrykańskiej - jeszcze gorszej niż brytyjska. W trybie natychmiastowym zamknięto szkoły, szkółki narciarskie i zarządzono masowe testy dla ludności i gości oraz zredukowanie kontaktów do minimum. Stacja narciarska jednak działa. https://www.blick.ch/schweiz/graubuenden/hotels-in-quarantaene-massentests-angeordnet-mutiertes-coronavirus-breitet-sich-in-st-moritz-aus-id16298235.html 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Wengen, St Moritz, zbierają się niestety czarne chmury nad Szwajcarią, dwa ogniska da się zdusić, jak będą takie kolejne, to będzie koniec z hotelami 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 16 minut temu, MarioJ napisał: Wengen, St Moritz, zbierają się niestety czarne chmury nad Szwajcarią, dwa ogniska da się zdusić, jak będą takie kolejne, to będzie koniec z hotelami @MarioJ - hotele w Szwajcarii były otwarte wiosną, cały czas - nawet jak zamknięto ośrodki. Nie wiem, jaką drogą pójdą Helweci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 6 minut temu, tanova napisał: @MarioJ - hotele w Szwajcarii były otwarte wiosną, cały czas - nawet jak zamknięto ośrodki. Nie wiem, jaką drogą pójdą Helweci. to co napisałem, to są stricte moje hipotezy, nie biorę za to odpowiedzialności 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 1 godzinę temu, tanova napisał: W St. Moritz szwajcarski odpowiednik sanepidu zamknął dwa eleganckie hotele w związku z kwarantanną i wykryciem wirusa w mutacji południowoafrykańskiej - jeszcze gorszej niż brytyjska. W trybie natychmiastowym zamknięto szkoły, szkółki narciarskie i zarządzono masowe testy dla ludności i gości oraz zredukowanie kontaktów do minimum. Stacja narciarska jednak działa. Mam rezerwację na drugi tydzień lutego właśnie do Sankt Moritz. Ciekawe czy zamkną do tego czasu. A może zdążą się zamknąć i otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gkoperek Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 W dniu 6.01.2021 o 17:09, surfing napisał: Lycamobile 35zł 4.5 GB W ROAMINGU UE/EOG i jest w tym Szwajcaria Od 01 styczeń 2021 roku Klienci, którzy zakupili jeden z naszych polskich pakietów (WSZYSTKO W JEDNYM S, M, L, XL, XXL,XXXL), mogą z nich korzystać w roamingu we wszystkich krajach UE i EOG. Zaleca się klientom, aby w UE/EOG maksymalnie ograniczali przesyłanie danych roamingowych i przypominamy o obowiązujących limitach. Jeżeli aktywowałeś INTERNET (XS) limit wynosi 0.1 GB, INTERNET (S) limit wynosi 0.3 GB, INTERNET (M) limit wynosi 1 GB , INTERNET (L) limit wynosi 1 GB , INTERNET (XL) limit wynosi 1.5 GB , INTERNET (2XL) limit wynosi 2 GB , INTERNET (3XL) limit wynosi 3 GB , INTERNET (4XL) limit wynosi 4.5 GB . Kraje UE i EOG: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Islandia, Irlandia, Litwa, Liechtenstein, Łotwa, Luksemburg, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Rumunia, Słowenia, Słowacja, Szwecja,Szwajcaria ,Węgry, Wielka Brytania, Włochy. Korzystałem przez tydzień z polskich kart Lucamobile w Szwajcatii - i poza mega utrudnieniami w postaci konieczności ręcznej konfiguracji punktów dostępu przy każdym przekroczeniu granicy (co np. przy korzystaniu z nawigacji / android auto - było delikatnie mówiąc uciążliwe) oceniam pozytywnie działanie roamingu. Wybrałem pakiet za 25 zł / 3GB w roamingu. Na miejscu w Szwajcarii karty pracowały poprawnie / może bez szału (tylko 3g i transfery niezbyt wysokie) ale działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gkoperek Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 W dniu 14.01.2021 o 16:26, Gacek1964 napisał: Czy pociąg z St Moritz do Diavolezzy ze skipasem jest bezplatny? Lepiej najpierw jeździć na Diavolezie a potem na Lagalb czy nie ma to różnicy? Chętnie się dowiem też czy pociąg jest - z racji pogody odpuściłem sobie podróż na Diavozellę - ale co mogę podpowiedzieć to to że z Diavozelli można przejechać na nartach + talerzyk do Lagalb a w drugą nie o pociągach / transporcie szukałem przed wyjazdem informacji i nie znalazłem - a na miejscu już zapomniałem zapytać 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 8 minut temu, gkoperek napisał: Chętnie się dowiem też czy pociąg jest - z racji pogody odpuściłem sobie podróż na Diavozellę - ale co mogę podpowiedzieć to to że z Diavozelli można przejechać na nartach + talerzyk do Lagalb a w drugą nie o pociągach / transporcie szukałem przed wyjazdem informacji i nie znalazłem - a na miejscu już zapomniałem zapytać 😀 Jutro sprawdzę Diavolezze. Raczej pojedziemy autobusem bo wychodzi korzystniej czasowo ze względu na przesiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asiasia Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 witam, czy ktoś może orientuje się, czy jest możliwość wynajmowania domków kilkunastoosobowych?Jak to się ma do max "zgromadzeń" do 5 osób? apartamenty powyżej 5 osób nie mogą być wynajmowane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks071992 Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Z tego co wiem to nie, nam na wyjazd w ten piątek pozmieniali i rozdzielili apartamenty tak aby było MAX 5 osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
call_me_michael Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 22 hours ago, gkoperek said: Korzystałem przez tydzień z polskich kart Lucamobile w Szwajcatii - i poza mega utrudnieniami w postaci konieczności ręcznej konfiguracji punktów dostępu przy każdym przekroczeniu granicy (co np. przy korzystaniu z nawigacji / android auto - było delikatnie mówiąc uciążliwe) oceniam pozytywnie działanie roamingu. Wybrałem pakiet za 25 zł / 3GB w roamingu. Na miejscu w Szwajcarii karty pracowały poprawnie / może bez szału (tylko 3g i transfery niezbyt wysokie) ale działały. Mieliście doświadczenia z kartami miejscowych operatorów? Którą najlepiej wybrać na tygodniowy wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Dobre wiadomości z Gryzonii / Graubünden : 19.01.2021 Spełnione warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich Rząd przyjmuje do wiadomości, że obecnie spełnione są warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich. Szeroko zakrojona strategia testowania na koronawirusa to potwierdza. Dlatego też przedłuża się zgodę na funkcjonowanie ośrodków do niedzieli 28 lutego 2021 włącznie źródło: https://www.gr.ch/DE/institutionen/verwaltung/djsg/ga/coronavirus/info/Seiten/Start.aspx Oby tylko Polska nie znalazła się na liście obszarów ryzyka 🙏. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 12 minut temu, tanova napisał: Dobre wiadomości z Gryzonii / Graubünden : 19.01.2021 Spełnione warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich Rząd przyjmuje do wiadomości, że obecnie spełnione są warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich. Szeroko zakrojona strategia testowania na koronawirusa to potwierdza. Dlatego też przedłuża się zgodę na funkcjonowanie ośrodków do niedzieli 28 lutego 2021 włącznie źródło: https://www.gr.ch/DE/institutionen/verwaltung/djsg/ga/coronavirus/info/Seiten/Start.aspx Oby tylko Polska nie znalazła się na liście obszarów ryzyka 🙏. Wracając dziś z Diavolezzy widzieliśmy w St Moritz ogromne kolejki jak mniemam do testowania ludnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 1 minutę temu, Gacek1964 napisał: Wracając dziś z Diavolezzy widzieliśmy w St Moritz ogromne kolejki jak mniemam do testowania ludnosci. Tak, masowe testy ludności i turystów w Sankt Moritz to skutek ujawnienia się hotspotów w dwóch tamtejszych ekskluzywnych hotelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
call_me_michael Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 21 minutes ago, tanova said: Dobre wiadomości z Gryzonii / Graubünden : 19.01.2021 Spełnione warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich Rząd przyjmuje do wiadomości, że obecnie spełnione są warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich. Szeroko zakrojona strategia testowania na koronawirusa to potwierdza. Dlatego też przedłuża się zgodę na funkcjonowanie ośrodków do niedzieli 28 lutego 2021 włącznie źródło: https://www.gr.ch/DE/institutionen/verwaltung/djsg/ga/coronavirus/info/Seiten/Start.aspx Oby tylko Polska nie znalazła się na liście obszarów ryzyka 🙏. Jutro ma być aktualizacja tej listy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 24 minuty temu, tanova napisał: Dobre wiadomości z Gryzonii / Graubünden : 19.01.2021 Spełnione warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich Rząd przyjmuje do wiadomości, że obecnie spełnione są warunki dalszego funkcjonowania ośrodków narciarskich. Szeroko zakrojona strategia testowania na koronawirusa to potwierdza. Dlatego też przedłuża się zgodę na funkcjonowanie ośrodków do niedzieli 28 lutego 2021 włącznie źródło: https://www.gr.ch/DE/institutionen/verwaltung/djsg/ga/coronavirus/info/Seiten/Start.aspx Oby tylko Polska nie znalazła się na liście obszarów ryzyka 🙏. 7 minut temu, tanova napisał: Tak, masowe testy ludności i turystów w Sankt Moritz to skutek ujawnienia się hotspotów w dwóch tamtejszych ekskluzywnych hotelach. Jak ja tych Szwajcarów szanuję. Pokazują, że zwyczajnie można podejść do tematu odpowiedzialnie. Klasa! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 3 minuty temu, call_me_michael napisał: Jutro ma być aktualizacja tej listy? Nic mi na ten temat nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gkoperek Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 42 minuty temu, Gacek1964 napisał: Wracając dziś z Diavolezzy widzieliśmy w St Moritz ogromne kolejki jak mniemam do testowania ludnosci. A jak oceniasz diavolezze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 5 minut temu, gkoperek napisał: A jak oceniasz diavolezze? Ludzi bardzo mało jeżeli w całym ośrodku jeździło 100 osób to im tak zawazam. Trasy bardzo fajne z góry do dołu są z 3 warianty, głównie łagodne, jedynie trasa numer 4 była ostrzejsza. Minus to wagon z dołu jeździ co 20 minut. Lagalb dwie czerwone trasy i jedna czarna, generalnie trudniejsze ale według mnie ciekawsze. Z Diavolezzy do Lagalb dojedziesz na nartach natomiast w drugą stronę tylko bus lub pociąg. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
call_me_michael Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 12 hours ago, tanova said: Nic mi na ten temat nie wiadomo. hmmm, byłem przekonany, że aktualizują tą listę co tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi