Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

W góry na skitury sezon 2021/2022

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...

Syn kumpla z którymś kiedyś po Tatrach i Dolomitach hasalismy w tym sezonie wszedł na Koscielec… i zjechał… na twintipach. Ojciec był hardcorowym koksem syn widać podobnie. Dziś go odwiedziłem. PS nawiasem mówiąc syn właśnie pojechał na via ferraty i w planach Punta Anna jak my przed laty… drugi z kumpli z którym wtedy byliśmy na PA kompletuje sprzęt skiturowy na zimę…

Edytowane przez sstar

23 godziny temu, sstar napisał:

Syn kumpla z którymś kiedyś po Tatrach i Dolomitach hasalismy w tym sezonie wszedł na Koscielec… i zjechał… na twintipach. Ojciec był hardcorowym koksem syn widać podobnie. Dziś go odwiedziłem. PS nawiasem mówiąc syn właśnie pojechał na via ferraty i w planach Punta Anna jak my przed laty… drugi z kumpli z którym wtedy byliśmy na PA kompletuje sprzęt skiturowy na zimę…

Szymon na podejściu…

F7D45A4B-251D-4E79-AFDF-40CB91C4E993.jpeg

• 3 months later...
6 minut temu, marekbtl napisał:

Sstar

Czytać zawsze warto.

pozdrawiam

Ale czy warto kupić? Swoje w życiu przeczytałem… teraz piszę… na forum;-)

ps nawiasem mówiąc może ktoś kojarzy jak zwie się żleb ze Szpiglasowej Przełęczy do Dolinki za Mnichem oraz kolejny z progu wprost do MOKa, równoległy do Szerokiego?

F2F8C68E-3037-4547-A3B8-2A613397215A.png

838290E4-CC23-4BE0-8585-211471E9D2F2.png

20 minut temu, sstar napisał:

Takie tam…

Wiesz... dawniej nauka zaczynała sie od tego jak sie odwrócić na stoku..jak sie bezpiecznie wywrócić i łatwo podnieść - teraz rozgrzewka i napierniczamy na krawędzie...😄

Widziałem w zeszłym roku instruktorów przygotowujących sie do egzaminu, a na drugi dzień rozmawiałem z instruktorem/egzaminatorem...zgadłem że 95% (widziałem z krzesła ich wysiłki) rozłożyło sie na śmigu....nie da sie przeskoczyć pewnych spraw jak widać..żeby stanąć najpierw trzeba sie położyć 

OT..oczywiście

Edytowane przez Lexi
  • Like 1
  • Thanks 1

52 minuty temu, marcinn napisał:

Rytmiczny ładny śmig

Zawsze mam takie odczucia ze przymiotnik "rytmiczny" w wypadku śmigu jest nie na miejscu (oczywiście wiem o co Ci chodzi).

Osobiście lubie właśnie chaos na muldach w którym śmig sie sprawdzi...śmig na "kastrowanym, wylizanym stoku" to przerost formy nad treścią...

Edytowane przez Lexi

• 8 months later...