Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, WojtekM napisał:

Dlaczego uważasz się za debila? I dlaczego taka publiczna samokrytyka? Niemniej jednak - dziękujemy za zwierzenie 🙂

Ja mam na myśli tych wielkich obrońców Rysi, twojego pokroju... Ale miejmy nadzieję, że decyzja np odnosząca się do Szczawnika zostanie uchylona. Kilku terrorystów blokuje możliwość godnego życia dla tysięcy ludzi...

• Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Jusik2002 napisał:

Tam nie ma Rysia ?? Pewnie jest pełno zwierzątek pod ochroną ale oni nie są debilami jak Polacy...

Tam nie ma zwierzątek podobnie jak w Białce, natomiast zaraz obok w potężnym Parku Narodowym Vanoise 10 krotnie większym od TPN żyją tysiące Koziorożców, Kozic i Muflonów- tam nie buduje się kolejek linowych

• Thanks 1

2 godziny temu, Jusik2002 napisał:

Ja mam na myśli tych wielkich obrońców Rysi, twojego pokroju... Ale miejmy nadzieję, że decyzja np odnosząca się do Szczawnika zostanie uchylona. Kilku terrorystów blokuje możliwość godnego życia dla tysięcy ludzi...

Nie kilku, jeden. Zawsze ten sam. Nazwisko znane, organizacja tego pana też znana.

24 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Wyszło z naszej dyskusji, że Austriacy tak wyznaczyli granice parku, że stacje narciarskie w środku tych gór są... poza parkiem.

Odwrotnie, tak zaplanowali ośrodki, aby były poza parkami, gdyż tam dostali zgody. A że wysokich gór mają od groma, to i ośrodków wysokogórskich mnóstwo. W tym nie ma żadnej magii. 

• Thanks 1

52 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Nie ale wykryto ślady przechodzącego rysia na parkingu i... inwestycja została zablokowana przez krakowski RDOŚ.

Czyli czyste debilstwo... Ja myślałem, że tam jest jakiś Park... Czyli na serio na środku wybrukowanego parkingu znalazł się Ryś  ??? To już przechodzi wszelkie granice...

• Like 1

11 godzin temu, WojtekM napisał:

Odwrotnie, tak zaplanowali ośrodki, aby były poza parkami, gdyż tam dostali zgody. A że wysokich gór mają od groma, to i ośrodków wysokogórskich mnóstwo. W tym nie ma żadnej magii. 

Kolega jest naiwny. Przebieg granic dokładnie omijający ON (dookoła) pokazuje, że ON zostały wyłączone. Po prostu zadbali przede wszystkim o własne interesy gospodarcze, jakkolwiek tego nie oceniamy, Ty inaczej, ja inaczej.

• Like 2

10 godzin temu, Jusik2002 napisał:

Czyli czyste debilstwo... Ja myślałem, że tam jest jakiś Park... Czyli na serio na środku wybrukowanego parkingu znalazł się Ryś  ??? To już przechodzi wszelkie granice...

Brzmi jak żart, ale to na serio, naprawdę ślady tego rysia znaleziono (odciski łap) na parkingu na betonie:

Wrze w Muszynie: będą protesty i interwencja w ministerstwie klimatu

Muszyna. Nie ma zgody na stację narciarską. Ważniejsze rysie i wilki - TVN24

• Like 1
  • Haha 1

15 godzin temu, Jeeb napisał:

Tam nie ma zwierzątek podobnie jak w Białce, natomiast zaraz obok w potężnym Parku Narodowym Vanoise 10 krotnie większym od TPN żyją tysiące Koziorożców, Kozic i Muflonów- tam nie buduje się kolejek linowych

No pewnie ja bym jeszcze dodał na sporą populację dużych drapieżników , rzeczonych Rysi , Wilków , i Niedźwiedzi , nie to co w Polsce dawno wybitych , które można spotkać wypchane w restauracji 

W dniu 4.09.2025 o 09:55, Narciarz ze Śląska napisał:

Brzmi jak żart, ale to na serio, naprawdę ślady tego rysia znaleziono (odciski łap) na parkingu na betonie:

Wrze w Muszynie: będą protesty i interwencja w ministerstwie klimatu

Muszyna. Nie ma zgody na stację narciarską. Ważniejsze rysie i wilki - TVN24

Kto bogatemu zabroni ? 😂😂😂😂😂 a ludzie niech idą pracować do korporacji w IT, a nie jakiś wyciąg, turystyka. Niech jedzą ciastka! Albo niech wezmą kredyt! 

• Thanks 1

23 minuty temu, Krakus81 napisał:

Kto bogatemu zabroni ? 😂😂😂😂😂 a ludzie niech idą pracować do korporacji w IT, a nie jakiś wyciąg, turystyka. Niech jedzą ciastka! Albo niech wezmą kredyt! 

a może niech kupią sprzęt skiturowy to wciąg nie będzie potrzebny 

• Like 1
  • Haha 1