Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Szczyrk - COS Skrzyczne

naczos

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, koliber napisał:

FIS poniżej grzebienia nie jest czynny wg ich strony, więc orczyk nie ma sensu za bardzo.

Ja tego nie kumam. Piszą, że w Beskidach spadło 30-50 cm śniegu, uruchomiona jest trasa pod Metę a nie mogą odpalić FIS-u do Dolin  ??? Tam chyba faktycznie nie ma kto robic 😞 Gdzie tam jest talerzyk  ?? 

53 minuty temu, koliber napisał:

Doliny II (wymieniony z podwójnego orczyka, już dość dawno temu) - teraz sięga ciut wyżej i nie trzeba podchodzić do Dolin III.

I tak zrobiony, że  na starcie dzieci wyrywa z butów. Jak ktoś się nie spodziewa, to leży. Moja córka bawiła się tam świetnie, ale ona ma ojca zakręconego na punkcie nart. 

• Like 2
  • Haha 1

9 godzin temu, moruniek napisał:

I tak zrobiony, że  na starcie dzieci wyrywa z butów. Jak ktoś się nie spodziewa, to leży. Moja córka bawiła się tam świetnie, ale ona ma ojca zakręconego na punkcie nart. 

Ty chyba nie wiesz co to wyrywanie z butów. Proponuję się przejechać talerzykiem na górnej części Kubinskiej Holi 😉 Tam to łamie gregoslup  😜

Jeszcze jeździ?  Ta Poma.  Zamierzchłe czasy.  Ale Hola jest super, jak dużo śniegu. Pod tą Pomę można było podjechać autem cinque...Bardzo malownicza jazda przez las. Prawdziwy rajd, pośród zwałów śniegu. Dlaczego? Ano niżej wyciąg nieczynny. A miejscowy człowiek wskazał  na leśną drogę. To wspomnienie zostało mi w głowie na wieczne czasy. Ta jazda z żoną. Poma wyrywająca moją damę, wysoko w powietrze. Eh, te narty!  Ile ma się tych bezcennych wspomnień ?

57 minut temu, Zagronie napisał:

Jeszcze jeździ?  Ta Poma.  Zamierzchłe czasy.  Ale Hola jest super, jak dużo śniegu. Pod tą Pomę można było podjechać autem cinque...Bardzo malownicza jazda przez las. Prawdziwy rajd, pośród zwałów śniegu. Dlaczego? Ano niżej wyciąg nieczynny. A miejscowy człowiek wskazał  na leśną drogę. To wspomnienie zostało mi w głowie na wieczne czasy. Ta jazda z żoną. Poma wyrywająca moją damę, wysoko w powietrze. Eh, te narty!  Ile ma się tych bezcennych wspomnień ?

Wiem o czym mówisz, też tak jeździłem 25 lat temu z rodzicami. Wartburg podjechał a Vectra nie dala rady  😉 Oczywiście, że Poma śmiga jak noweczka. Kto potrafi jezdzic to nią śmiga bo jest dwa razy szybsza od tych ich krzeseł  😀

• Thanks 1

W dniu 23.01.2022 o 16:57, Mops napisał:

Dzisiejsze warunki na COS na Widokowej... 

Wg mnie trasa powinna być zamknięta, kamień na kamieniu, trasa nie do jazdy. 

Widokowa 25 jest zamknięta poniżej Jaworzyny, czyli zjazd na własną odpowiedzialność. http://www.skrzyczne.cos.pl/warunki.html#mapa-tras

• 2 weeks later...
1 godzinę temu, pejot napisał:

Szok Fis otwarty do samego dołu :) Prawie wszystko otwarte oprócz górnej Kaskady drugi szok.

Pytanie jakie warunki od końca Dolin ?

A co z talerzykiem ma Dolinach bo dalej nie działa? 

Edytowane przez PavloS_

7 godzin temu, jack78 napisał:

Talerzyk nie działa, warunki w dole słabe, szczególnie w kanionie i na połączeniu z niebieską.  https://youtu.be/A_aVCHCzDaQ

Jeśli nagranie i nartowanie z 05.02 to do dziś znowu sporo śniegu spadło. Pewnie jest już lepiej. Myślę o czwartku(okienko pogodowe). Dziś i jutro znowu ma dopadać.

Godzinę temu, francuz napisał:

Jeśli nagranie i nartowanie z 05.02 to do dziś znowu sporo śniegu spadło. Pewnie jest już lepiej. Myślę o czwartku(okienko pogodowe). Dziś i jutro znowu ma dopadać.

Dziś w nocy ma padać deszcz w Szczyrku, to raczej nie pomoże dolnym odcinkom... Jak będziesz w czwartek, to daj znać jak warunki.

10 godzin temu, jack78 napisał:

Talerzyk nie działa, warunki w dole słabe, szczególnie w kanionie i na połączeniu z niebieską.  https://youtu.be/A_aVCHCzDaQ

Świetne nagranie. Cały czas byłem przekonany, że na dole też sporo śniegu jest a tu rzeczywiście nie wygląda to zbyt ciekawie. W mieście odwilż? 

• Like 1

Godzinę temu, Stusi napisał:

Świetne nagranie. Cały czas byłem przekonany, że na dole też sporo śniegu jest a tu rzeczywiście nie wygląda to zbyt ciekawie. W mieście odwilż? 

Tak, w mieście ciągle na lekkim plusie. Tylko nocami kręci się koło 0, -1

• Like 1