PavloS_ Napisano 10 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2022 4 godziny temu, tankowiec napisał: Dzisiaj pogoda i warunki sztos (nareszcie nie wiało). Do godziny 10.00 twardo i beton. Możliwy zjazd przez kanion do samego dołu. Tylko że poniżej Hiltona trzeba uważać na minerały i przetopy. Doliny nadal nie czynne (podobno brak ludzi do obsługi). Też slyszalem ze niema kto obsługiwać hmm..., myślę że raczej awaria tam jest czy coś bo we wtorek coś grzebali przy dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 10 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2022 4 godziny temu, tankowiec napisał: Dzisiaj pogoda i warunki sztos (nareszcie nie wiało). Do godziny 10.00 twardo i beton. Możliwy zjazd przez kanion do samego dołu. Tylko że poniżej Hiltona trzeba uważać na minerały i przetopy. Doliny nadal nie czynne (podobno brak ludzi do obsługi). Tak, zrobił się z tego powszechny problem. W Wiśle mówili o tym samym: nie ma chętnych do obsługi orczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 2 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2022 COS na 90% planuje "kręcić" do 20 marca. Jeśli warunki pozwolą to do 1 kwietnia. Nie przewidują już ew. śnieżenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 3 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2022 Dlatego tym bardziej szkoda, że nie udało się porządnie przygotować tras do samego dołu w styczniu. Bo jak widać pogoda nie jest zła i trasy na SMR trzymają się nieźle. Na COS powinno być tak samo. A wiadomo, że teraz już nie opłaca się śnieżyć na koniec sezonu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 3 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2022 (edytowane) 16 minut temu, Stusi napisał: przygotować tras do samego dołu Tuesday 8 March Display for hour-by-hour forecast. Time Weather Temp. Precip. mm Wind speed m/s Wind desc. 01–07 -4° 2.6 2 m/s from north west2 Light breeze from north west 07–13 -4° 2.7 5 m/s from north5 Gentle breeze from north 13–19 -2° 1.7 4 m/s from north east4 Gentle breeze from north east 19–01 -4° 1.8 3 m/s from north east3 Light breeze from north east Sunrise 06:12 Sunset 17:37 Dosypie na dole po świeżym zjedziesz. Pozdrawiam mirekn Edytowane 3 Marzec 2022 przez mirekn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 Wg informacji na stronie COS. Ruszył w końcu wyciag talerzykowy na Dolinach. Ktoś był i działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 Tak, w zeszłym tygodniu ruszył. Byłam w weekend, niestety część dolin była zamknięta bo były zawody, a na otwartej części można było trafić na kamienie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 Ruszył, ale chyba tylko w niedzielę na zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 Pan orczykowy powiedział mi, że w tym sezonie talerzyk nie będzie działał, chyba że na zawody. Nie ma ludzi do obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark Cane Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 28 minut temu, Maria napisał: Pan orczykowy powiedział mi, że w tym sezonie talerzyk nie będzie działał, chyba że na zawody. Nie ma ludzi do obsługi. Dzisiaj działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 (edytowane) Ale ja k.... nie rozumiem co to znaczy nie ma ludzi do obsługi? Naprawdę nie znajdzie się nikt na zlecenie, powiedzmy za 30 zł godzina, żeby obrobić ważny dla ośrodka wyciąg? Wszędzie można znaleźć kogoś do obsługi, a na COS się nie da? Bo co? Bo państwówka i po prostu nie da się, bo się nie da? Edytowane 4 Marzec 2022 przez tresor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 44 minuty temu, tresor napisał: Ale ja k.... nie rozumiem co to znaczy nie ma ludzi do obsługi? Naprawdę nie znajdzie się nikt na zlecenie, powiedzmy za 30 zł godzina, żeby obrobić ważny dla ośrodka wyciąg? Wszędzie można znaleźć kogoś do obsługi, a na COS się nie da? Bo co? Bo państwówka i po prostu nie da się, bo się nie da? Zadzwoń i zapytaj ile płacą. Ale te 30zl to możesz na 2h nie dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 Godzinę temu, Mark Cane napisał: Dzisiaj działał O, no to może wreszcie się trochę zorganizowali... COS bez Dolin jest, nie mówię że do niczego, ale w każdym razie znacznie gorszy niż COS z Dolinami i odpoczynkiem w Hiltonie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark Cane Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 47 minut temu, jack78 napisał: Zadzwoń i zapytaj ile płacą. Ale te 30zl to możesz na 2h nie dostać Tych zatrudnionych to też nie wiem skąd biorą... Dzisiaj bylem świadkiem jak między narciarzem, a wąsaczem z obsługi orczyka doszło do rękoczynów... Po czym ów Pan z obsługi stwierdził że jak się nie podoba to wszyscy mogą wyp......., a on zaraz wyłączy ten wyciąg i koniec jazdy 😂😂😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 48 minut temu, jack78 napisał: Zadzwoń i zapytaj ile płacą. Ale te 30zl to możesz na 2h nie dostać Ok. Skoro więc nie ma chętnych za pieniądze, które się oferuje, to oferuje się więcej i chętny się znajdzie. No ale widać, że jednak nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 6 minut temu, Mark Cane napisał: Po czym ów Pan z obsługi stwierdził że jak się nie podoba to wszyscy mogą wyp......., a on zaraz wyłączy ten wyciąg i koniec jazdy 😂😂😂 To w sumie dobrze oddaje funkcjonowanie zimowe COS i PKL. Najlepiej jakby wszyscy narciarze wyp.... i wtedy byłby wreszcie święty spokój i można byłoby normalnie działać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 (edytowane) 12 minut temu, Mark Cane napisał: Tych zatrudnionych to też nie wiem skąd biorą... Dzisiaj bylem świadkiem jak między narciarzem, a wąsaczem z obsługi orczyka doszło do rękoczynów... Po czym ów Pan z obsługi stwierdził że jak się nie podoba to wszyscy mogą wyp......., a on zaraz wyłączy ten wyciąg i koniec jazdy 😂😂😂 Ten wąsacz ciągle coś buczy pod nosem. Nawet jak rano się mu dzień dobry mówi, to nie chętnie odpowiada. Tylko psioczy, że za te pieniądze, to on to więcej nie przyjdzie. Czasem myślę że on tam jest za karę. Edytowane 4 Marzec 2022 przez jack78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 14 godzin temu, tresor napisał: To w sumie dobrze oddaje funkcjonowanie zimowe COS i PKL. Najlepiej jakby wszyscy narciarze wyp.... i wtedy byłby wreszcie święty spokój i można byłoby normalnie działać. Bo tak funkcjonuje cała szeroko pojęta "państwówka". Klient, petent to intruz który tylko przeszkadza w "pracy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 51 minut temu, tankowiec napisał: Bo tak funkcjonuje cała szeroko pojęta "państwówka". Klient, petent to intruz który tylko przeszkadza w "pracy". Ta. Czy oni się otworzą czy nie, to kasiora z budżetu na pensje zawsze wpadnie. To jest dramat demokracji, że obywatel nie ma ŻADNEJ kontroli nad posłami czy państwowymi "urzędami". Jak zostaną wybrani, tak sobie siedzą i do kolejnych wyborów mają wszystko w dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Tak czy owak, mamy w Szczyrku wybór między państwowym COS-em a spółką giełdową TMR, nastawioną wyłącznie na maksymalizację zysku. W COS-ie można sobie mimo wszystko fajnie pojeździć, a w TMR przez większość sezonu odstrasza tłumami, a kiedy te znikają, zamyka się. To ja już wolę COS. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Godzinę temu, Maria napisał: Tak czy owak, mamy w Szczyrku wybór między państwowym COS-em a spółką giełdową TMR, nastawioną wyłącznie na maksymalizację zysku. W COS-ie można sobie mimo wszystko fajnie pojeździć, a w TMR przez większość sezonu odstrasza tłumami, a kiedy te znikają, zamyka się. To ja już wolę COS. Bez przesady ... TMR faktycznie nastawiony na zysk, ale z tym brakiem jazdy trochę przesadziłaś ... Wczoraj od 8:40 do 15:40 jazda jakiej większość w Szczyrku nie ma, bo jeździ w ferie albo w weekendy. Wyjeździłem się jak głupi ciul ... Wszystkie otwarte trasy, (no oprócz Zbójnickiej, bo to ciężko nazwać trasą) na okrągło, maksymalnie stałem w kolejce 3:48, specjalnie mierzyłem ... Jaka to kolejka, do dziś czuje wszystkie "członki" ... Trochę pomyśleć i można pojeździć ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 2 godziny temu, Maria napisał: Tak czy owak, mamy w Szczyrku wybór między państwowym COS-em a spółką giełdową TMR, nastawioną wyłącznie na maksymalizację zysku. W COS-ie można sobie mimo wszystko fajnie pojeździć, a w TMR przez większość sezonu odstrasza tłumami, a kiedy te znikają, zamyka się. To ja już wolę COS. W zeszłych latach na plus: COS. W tym roku: TMR - więcej otwarli i dbają o trasy. Jak będzie dalej? Zobaczymy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark Cane Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 3 godziny temu, Maria napisał: Tak czy owak, mamy w Szczyrku wybór między państwowym COS-em a spółką giełdową TMR, nastawioną wyłącznie na maksymalizację zysku. W COS-ie można sobie mimo wszystko fajnie pojeździć, a w TMR przez większość sezonu odstrasza tłumami, a kiedy te znikają, zamyka się. To ja już wolę COS. Taaa bo w COS zawsze wszystkie trasy otwarte i w ferie bez kolejek? 😂 Bez przesady, trochę obiektywizmu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 56 minut temu, Mark Cane napisał: Taaa bo w COS zawsze wszystkie trasy otwarte i w ferie bez kolejek? 😂 Bez przesady, trochę obiektywizmu... Dokładnie. I ten zjazd do dołu do "mety" - loteryjna sprawa. Dla przeciętnego narciarza bez forumowego rozpoznania to pułapka. CMR w tym temacie bije ich na głowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 12 godzin temu, Mark Cane napisał: Taaa bo w COS zawsze wszystkie trasy otwarte i w ferie bez kolejek? 😂 Bez przesady, trochę obiektywizmu... Wyraźnie zaznaczyłam, że podaję moje subiektywne odczucie, poza tym nie napisałam wcale, że w COS brak kolejek i wszystko otwarte. Uściślę, że po prostu lubię FIS, a na nim jest jednak mniej tłoczno niż w TMR. Fajnie, że w tym roku TMR otwarł bardziej wymagające trasy, szkoda tylko że zlikwidowali orczyki na Bieńkulę. Może przezwyciężę zniechęcenie i wybiorę się tam wkrótce. Ciekawe, kiedy skończą sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi