marboru Napisano 19 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 (edytowane) 25 minut temu, johnny_narciarz napisał: Mariusz, gratulację! Fajna wyprawa! Ja dziś zrobiłem pierwszy test szosy i jestem w szoku jak lekko się jedzie! Myślę, że jakbym jechał z nastawieniem na czas, to bez problemu można zrobić ponad 30 km/h... Dzięki @johnny_narciarz No i ja oczywiście również gratuluję, że wreszcie rozdziewiczyłeś szosę! Brawo! Jasne, że się lekko jedzie - rowerek lekki, to i lekko się jedzie Tłuścioch, to zupełnie inna bajka i taka przesiadka zrobiła Ci tę różnicę. Średnia powyżej 30 km/h? Mi na fitnessie tylko raz udało się wycisnąć takową na 40 kilometrów bodajże. Od "kolarki" mój rower jest nieco wolniejszy - myślę, że spokojnie pociśniesz sporo powyżej tej średniej. Dasz radę! Pytanie jak geometria Twojej szosy wpływa na Twój kręgosłup? Może kiedyś jak się przyzwyczaję, pojeżdżę jeszcze kupię i ja typową "wyścigówkę" Jak na razie baranek mnie też odstrasza - klamkomanetki, hamulce daleko... ...pożyjemy, zobaczymy. Edytowane 19 Listopad 2017 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 (edytowane) 28 minut temu, johnny_narciarz napisał: Ja dziś zrobiłem pierwszy test szosy i jestem w szoku jak lekko się jedzie! Mimo, że zrobiłem sporo przystanków (regulacje, smarkanie itp.), do tego mocno przeszkadzający silny wiatr, średnia prędkość wyszła 25 km/h. Myślę, że jakbym jechał z nastawieniem na czas, to bez problemu można zrobić ponad 30 km/h... Maciek jak będziesz takie średnie kręcił, to jeszcze w jakiś "Tour de coś tam" zaczniesz jeździć, a ja żeby za tobą nadążyć będę musiał samochód zamienić na młodszy i mocniejszy, bo mnie zgubisz i odjedziesz. Pozdrawiam serdecznie! Edytowane 19 Listopad 2017 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 7 minut temu, marboru napisał: Pytanie jak geometria Twojej szosy wpływa na Twój kręgosłup? Jak narazie spoko. Większość jechałem trzymając "baranek" od góry. Wtedy pozycja jest wygodna. Klamkomanetki wymagają przyzwyczajenia, ale potem już jest ok. Jeśli prognozy pogody się potwierdzą, może w następny weekend przejadę się do Krakowa. Pozdrowionka. 3 minuty temu, marionen napisał: bo mnie zgubisz i odjedziesz. E no, bez przesady. Tak szybki to nie jestem, a jeśli chodzi o zawody, to interesują mnie głównie ultramaratony. Pozdrowionka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 Niedzielny spacerek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 12 minut temu, surfing napisał: Niedzielny spacerek. Czy to Beskidy? Bo architektura i krajobrazy urocze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 To tereny na północ od Bielska-Białej okolice Wilamowic, kościółek drewniany w Starej Wsi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 E no, bez przesady. Tak szybki to nie jestem, a jeśli chodzi o zawody, to interesują mnie głównie ultramaratony. [emoji6] Pozdrowionka. Johny, litości zima jest. Sam nie daję rady, wybierz się w końcu na narty. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Coś dla Johnny'ego na ten zimowy okres - Grubas i narty w jednym: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Wczoraj rano był dylemat; narty czy rower...Tym razem wygrał rower...ale zważywszy na warunki i trasę to z dodatkowym wspomaganiem. Plan był taki; przejechać się z Kasinki Małej do Kasiny Wielkiej i z powrotem....przez Lubogoszcz. Początek.. Trasa wyglądała tak; 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 A potem było lepiej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 (edytowane) W oddali moja ulubiona góra Śnieżnica... Plan się powiódł.Rano rower, wieczór narty Pozdrawiam zapaleńców Edytowane 27 Grudzień 2017 przez piter100 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Cześć,po pobycie na Chopoku czułem się wynartowany, więc dziś znów rower I ponownie Lubogoszcz-cisza,spokój... piękne widoki, nawet Tatry widać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Jakby ktoś miał ochotę,to na Lubogoszczy organizują Sylwestra http://gorce24.pl/informacje/9694/Nie_masz_pomyslu_na_sylwestra_Idz_na_Lubogoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Korzystając z fajnej pogody lekki mróz i troszkę śniegu wybrałem się na przejażdżkę po okolicznych lasach. Fotka trochę słaba bo tel zaparował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 (edytowane) Już wcześniej planowałem, że na Trzech Króli na narty nie jadę. Obecna zima tylko mnie w tym postanowieniu utwierdziła. Rano w Bielsku +10. Koło 10 godz. zaczęło nieśmiało wychodzić słońce. Szybki skok na stryszek po rowerowy plecak i już jestem gotowy. Rower czysty czekał na wiosnę, ale obudziłem go niespodziewanie z zimowego snu i jazda. 3-4 km asfaltem i jestem w lesie. Już na wjeździe powalone przez wichurę drzewo, jakoś bokiem go omijam. Potem do szczytu Dębowca i do Cybernioka czysto. Ścieżki Enduro Trails, te naturalne są otwarte. Podobno te na stokach Szyndzielni i Dębowca zostały oszczędzone przez tornado w porównaniu z tymi na Koziej Górze. Jeżeli tak jest to armagedon musi być na Koziej straszny skoro tu gdzie byłem najlepiej nie było. Zjazd singlem z Cybernioka do Dębowca z kilkoma powalonymi drzewami, które udało się z rowerem pod pachą lub na plecach jakoś pokonać. Niestety zjazd z Cybernioka do Wapienicy nie jest możliwy. Dziesiątki powalonych drzew skutecznie mnie zawróciły. Niektórych miejsc nie poznawałem, będąc trochę zdezorientowanym w terenie. Mimo tych przygnębiających widoków wyjazd jak najbardziej udany. "Ściorałem" się nieźle. Ja i moje narty czekamy na zimę. Edytowane 6 Styczeń 2018 przez andy-w 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 (edytowane) Ja też dzisiaj wybrałem rower, a właściwie wybraliśmy z Żonką... Tym razem oboje na tłusto! Moja lepsza połówka po raz pierwszy i od razu walnęła 44 km! Po drodze było sporo błota i tym podobnych atrakcji. Jakby tego było mało, zeszło jej nieco powietrze z przedniego koła, o czym się dowiedziałem w domu po kontroli, a i tak to przejechała z uśmiechem na twarzy! W terenie to w sumie nie przeszkadza... Tłuściochy ciągle mocno zwracają na siebie uwagę, zwłaszcza kiedy na jednym z nich jedzie drobna kobieta... Odbyliśmy miłą rozmowę z sympatycznym małżeństwem, którzy się interesują tematem i sami jeżdżą na rowerach. Kilka fotek z niełatwej wyprawy wyprawy: Tłuste pozdrowienia! Edytowane 6 Styczeń 2018 przez johnny_narciarz 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 7 minut temu, johnny_narciarz napisał: "Tłuściochy"! ...i "chudziochy" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 40 minut temu, marboru napisał: "Tłuściochy"! ...i "chudziochy" I co tu wybrać? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 10 minut temu, Annaa napisał: I co tu wybrać? Jak to co? NARTY!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 17 minut temu, Annaa napisał: I co tu wybrać? piesze wycieczki? 6 minut temu, marionen napisał: Jak to co? NARTY!!! Ups... zapomniałem o nartach Pozdrowienia serdeczne dla Was @Annaa @marionen 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 2 minuty temu, marboru napisał: piesze wycieczki? Ups... zapomniałem o nartach Pozdrowienia serdeczne dla Was @Annaa @marionen Oczywiście piesze wycieczki również, a tak naprawdę każda forma ruchu i sportu jest cool, wspaniała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 30 minut temu, Annaa napisał: I co tu wybrać? 19 minut temu, marionen napisał: Jak to co? NARTY!!! Tłuściochem na narty! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 1 minutę temu, johnny_narciarz napisał: Tłuściochem na narty! O to, to, to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 W sobotę popełniłem mały trekking wokół Lubogoszczy,czerwonym i czarnym szlakiem z Mszany.Po śniegu już tylko wspomnienie....ale widoczki i klimaty przednie😀 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 (edytowane) Sezon szosowy 2018 uważam za otwarty Wczoraj były narty, dzisiaj +12 i rowerek. Na rozruch dystans maratonu i ponad 42 kilometry. Nawet "kopyto" podawało - jak na pierwszą przejażdżkę, było niezłe tempo Asfalty suche, a przyjemność z jazdy - wyśmienita. Na zbiornikach wodnych jeszcze lód. pozdrawiam rowerzystów marboru PS. @johnny_narciarz u Ciebie szosa w tym roku już poszła w ruch? Edytowane 11 Marzec 2018 przez marboru 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi