MajorSki Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Trzeba kuć żelazo póki gorące Kto chętny na spotkanie skiturowe w szerszym gronie skionlinowców? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Może udałoby się zorganizować grupę osób "pierwszy raz"? Niestety nie orientuje się czy w okolicach BB-Żywca istnieje jakaś wypożyczalnia sprzętu skiturowego? Czy tylko Gliwice/Katowice/Kraków? Pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Dla mnie , z racji miejsca zamieszkania , wszystkie powyższe lokalizacje i terminy są OK , więc dostosuję się do woli większości . Można jedynie przedyskutować , czy miejscówka ma być dostępna tylko dla tych ze "sprzętem" ( np.Rysianka ) , czy też ogólnodostępna (np. KW ,Pilsko , Skrzyczne ) . Ja osobiście wolałbym , jakieś klimatyczne miejsce z dala od wyciągów , ale tak jak wyżej napisałem , dostosuję się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 (edytowane) Ankieta jest wielokrotnego wyboru więc można zaznaczyć kilka opcji ewentualnie wszystkie Edytowane 12 Styczeń 2017 przez MajorSki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 (edytowane) Podobnie jak Aklim - ja się dostosuje. Nie byłem nigdy narciarsko na Rysiance, więc to mój faworyt. Co do terminu, to większość ok, ale to może jeszcze zależeć od mojej pracy... PS. Mam zabrać Ignacego? Edytowane 12 Styczeń 2017 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 4 godziny temu, MajorSki napisał: Trzeba kuć żelazo póki gorące Kto chętny na spotkanie skiturowe w szerszym gronie skionlinowców? Ja się piszę na Rysiankę, tylko muszę ordynatora w Ochojcu zapytać który termin. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 34 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ja się piszę na Rysiankę, tylko muszę ordynatora w Ochojcu zapytać który termin. Jak coś, to Cię podciągniemy.... Będziesz pierwszym w historii narciarzem korzystającym z wyciągu... skitourowego! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 4 hours ago, MajorSki said: Może udałoby się zorganizować grupę osób "pierwszy raz"? Ja bym się pisał na pierwszy raz, jeśli tylko mi termin spasuje i da się wypożyczyć jakiś sprzęt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 (edytowane) Wiem, że jest jedna wypożyczalnia w Szczyrku, ale w samym schronisku mają 18 kompletów skiturowych Może nawet dałoby się dogadać na zwiezienie na dół? , a jak nie to pozostaje skiturowanie od schroniska Edytowane 12 Styczeń 2017 przez MajorSki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Nowa wypożyczalnia skitur lulagoga, Bielsko-Biała ul. Partyzantów dawne zakłady Apena. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 wypożyczyć skitury można w Korbielowie. Ja proponuje Pilsko i trasa na Rysianke - łatwo i przyjemnie + do tego fajne widoki Zjazd z Rysianki Iub powrot na Miziowa - kwestia dogadania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Ja oddałem swój głos na Rysiankę Do terminu się dostosuję Mam nadzieję że będzie debiut,mój A i sprzęt skiturowy jest gdzie wypożyczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 1 godzinę temu, gregor_g4 napisał: wypożyczyć skitury można w Korbielowie. Ja proponuje Pilsko i trasa na Rysianke - łatwo i przyjemnie + do tego fajne widoki Zjazd z Rysianki Iub powrot na Miziowa - kwestia dogadania To z grubsza załatwia sprawę - idziemy na Rysiankę, możemy łyknąć nieco Pilska i jest wypożyczalnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kskuski Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 18.02 jest Puchar Pilska (skiturowy). Można pooglądać lub dołączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Jak dla mnie 18.02-26.02 odpada reszta terminów pasuje Rysianka może być ale znając życie to chyba jedno z bardziej obleganych miejsc i może być ciasno. Może coś bardziej kameralnego pasowało by znaleźć i jak to ma być spotkanie skiturowe to jestem za tym żeby było z dala od wyciągów. PozdrawiamWysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Poranny trening skiturowców na Dębowiec Bielsko. Podejście ok.6min czyli tyle ile jedzie krzesełko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 13 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 (edytowane) 10 godzin temu, nurek1974 napisał: Jak dla mnie 18.02-26.02 odpada reszta terminów pasuje Rysianka może być ale znając życie to chyba jedno z bardziej obleganych miejsc i może być ciasno. Może coś bardziej kameralnego pasowało by znaleźć i jak to ma być spotkanie skiturowe to jestem za tym żeby było z dala od wyciągów. Pozdrawiam Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Jakiś wyjazd skiturowy? Jak ktoś ma inną miejscówkę to niech zagłosuje na "Inne" i napisze co proponuje Ja brałem pod uwagę, że mogą znaleźć się początkujący dlatego raczej to nie będzie wyrypa tylko coś w granicach 600-700mH, max 1000mH. Na wyrypy i eksplorowanie można się umawiać w mniejszym gronie Dlatego Rysianka i Pilsko idealnie się wpasowuje :P, oczywiście Pilsko raczej przez Byka albo z Przełęczy Glinne. Ankieta chyba nie jest aż taka bardzo sztywna i zobowiązująca Edytowane 13 Styczeń 2017 przez MajorSki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Ja chętnie się wstawię na spotkanie, Rysianka, Pilsko, super, dawno mnie tam nie było. Generalnie dostosuję się :-) Kwestia terminu, mnie od niedzieli 22-go do końca stycznia nie będzie i 18-go lutego też mnie nie ma, pozostałe weekendy powinien być. Co do wypożyczalni w sklepie lulagoga w BB aktualnie nie ma możliwości wypożyczenia sprzęt, gościu który tym się zajmował wyjechał na urlop i dopiero początkiem lutego trzeba dzwonić. Mieli narty z Nobile, a jak spytałem o cenę, to usłyszałem 100 złotych za dzień plus 250 kaucji. Nie wiem teraz tylko gdzie ten sprzęt będę mógł w BB pożyczyć...Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Macie jeszcze jeden namiar: Fun Sport Szczyrk Paweł Kubica - organizują nocne wyjścia turowe i wyporzyczają sprzęt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Dzięki Góralu Widzę że kontrolujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Podejrzewam, że to będzie najlepsze WZF w historii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Tak oczywiście Darku,jak będzie jeszcze parę takich osób jak ja,czyli zaczynających przygodę skutirową 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 W Decathlon w Bielsku można aktualnie wypożyczyć różne narty zupełnie za darmo! Cynk dostałem od Andy-w. Byłem tam wczoraj. Mają tam jedną parę z fokami, 99 pod butem, 178 cm długości, niestety mój but nie wszedł do wiązania, rozstaw tylko do 332 mm. Jakby ktoś chciał spróbować skiturów to myślę że warto. Mi zamiast tych nart dali nartę freeride Rossignol Soul 7 HD, świetne na dzisiejszy puszek, 106 mm pod butem :-)PozdrawiamWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 15 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 4 luty -1 głos, niestety wypadł mi ten termin. Dzisiaj odwiedziłem #szczyrkaido.. było bosko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 23 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Hej wygląda na to, że termin 4.02 - 6 głosów, 5.02 - 6 głosów, a miejsce Rysianka 9 głosów i Pilsko 6 głosów. Proponuję w takim razie 5 lutego na Rysiance, ewentualnie osoby z dalsza mogą już dojść do schroniska 4 lutego Start w zależności od wynajmowanego sprzętu albo Złatna albo Sopotnia, więc osoby chętne które nie mają sprzętu proszę o info gdzie wypożyczają (Szczyrk, Korbielów czy w schronisku wynajmą?) Pozdr Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi