johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Ostatnio tak mam, że czas na nartowanie był ograniczony. Niestety po polskiej stronie granicy nic już nie działało, więc trzeba było ruszyć dalej. Tylko gdzie? Uznałem, że najbliżej mam na Rohacze i w przeciwieństwie do Chopoka są tu w miarę przyzwoite opcje karnetowe od 2 do 4 godzin. W miarę, bo jak na wiosnę to mimo wszystko drogo! Ale bardzo lubię to miejsce i dawno tam nie byłem. Wyjazd z B-B o 10.20 i strzała! Niestety w niedzielę sporo ślimoków po drodze - niektórzy rozwijali Pierwszą Prędkość "Wiośniczą", czyli 30 km/h! Trzeba mieć cierpliwość... Na szczęście jakoś daje się ich hurtem wyminąć i dalej idzie sprawnie. Słowacja to inny kraj. Samochodów jakby 5 razy mniej, a w końcowej drodze do Zuberca i Rohaczy to już w ogóle szosa cała dla mnie. Przy samej końcówce widać ślady po opadach. Nawet spore! Na parkingu jeszcze leży nieco białego. No i ten widok... jak ja to kocham! Szybkie przebieranie i do kasy. Na miejsce dotarłem punkt 12.00, więc decyduję się na karnet 4-godzinny za 21 ojro! Trochę drogo... Tyle co na Kasprowym! Ale miałem jeszcze trochę waluty z zeszłego sezonu, więc tak nie bolało. Na parkingu samochodów dość spora, ale na stoku tego nie widać. Tak po pierwszej godzinie w ogóle zrobiło się pusto. Temperatura na poziomie od 8 st na górze, do ponad 10 przy dolnej stacji. W słońcu można był się stopić! Myślałem, że czeka mnie jazda w stroju letnim, ale jak zaszło słońce, szybko o ty,m zapomniałem... Śniegu dość, ale na płaskich odcinkach mocno łapało narty. Jedynie na tuż przed ścianką co nieco wytopiło. Bardzo dużo osób wspinało się na Salatyna! Ponieważ wcześniej Aklim ostrzegał o lawinowej trójce, zrezygnowałem z ewentualnego zabrania tourów, ale kusiło... Jednak dopóki nie mam skompletowanego odpowiedniego sprzętu, z takich atrakcji rezygnuję. Skupiłem się na jeździe przy wyciągowej. Konkretne szybkie krzesło i fajne dwie trasy, albo opcję, były super! i do tego niemal tylko dla mnie! Oto wiosna na nartach. Na koniec taka uwaga: nie warto spieszyć się na ostatnie krzesło! Czemu? Bo nie odzyskacie kaucji za karnet! Punkt 16.00 zamykają kasę i do widzenia! Trzy ojro ulokowane do nie wiem kiedy. Jak za komuny... Niestety, obecnie coś mnie katar zebrał i chyba święta spędzę w domu. Choć i tak już wiem, że nie pojadę na dwa dni na Chopok ze względu na wizytę rodziny... nie narciarskiej... Na koniec filmik,tak sobie... Pozdrawiam, Johnny. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Piękne te Rohacze, za parking w zimie też trzeba płacić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Jeeb napisał: Piękne te Rohacze, za parking w zimie też trzeba płacić ? Parking jest darmowy i duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Fajna relacja Johnny Ps.Do kiedy chodza ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 9 minut temu, marcinn napisał: .Do kiedy chodza ? Z tego co piszą, to jeszcze w święta jeżdżą. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby dotrwali do majówki - już raz tam wtedy jeździłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 A katar to chyba wiadomo skąd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 2 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: A katar to chyba wiadomo skąd? Tak to jest jak Żona w handlu pracuję... Jedno kichnięcie klienta, następnego dnia żona siąpi, chwilę później ja... Nie wiem czy na Rohaczach się nie doprawiłem, bo ostatnie dwie godziny jeździłem w samej koszulce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 24 minuty temu, johnny_narciarz napisał: Nie wiem czy na Rohaczach się nie doprawiłem, bo ostatnie dwie godziny jeździłem w samej koszulce... Taa i w kąpielówkach ... Trasy na Rohaczach jakoś nigdy mnie specjalnie nie "porywały" ale widoki jakie są z tej doliny na okoliczne szczyty naprawdę robią wrażenie... Pozdr.Torres P.S - daj znać jakbyś się w tym kierunku jeszcze wybierał.. tel. masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Super relacja i zdjęcia. Kolega był 3 kwietnia na Salatynie i miał mega pogodę. Fajne są widoki na Liptov i szczególnie Niżne Tatry. Johnny, nie wybierasz się na wielkanocne BSA? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 (edytowane) 20 minut temu, Torres napisał: Taa i w kąpielówkach ... Trasy na Rohaczach jakoś nigdy mnie specjalnie nie "porywały" ale widoki jakie są z tej doliny na okoliczne szczyty naprawdę robią wrażenie... Pozdr.Torres P.S - daj znać jakbyś się w tym kierunku jeszcze wybierał.. tel. masz Widokowo to chyba najpiękniejsze miejsce w naszej okolicy! Może jedynie Kasprowy porównywalny... Możliwe, że w końcu wykupię tą całosezonówkę... Odezwę się wcześniej. Pozdrowionka. 17 minut temu, leitner napisał: Super relacja i zdjęcia. Kolega był 3 kwietnia na Salatynie i miał mega pogodę. Fajne są widoki na Liptov i szczególnie Niżne Tatry. Johnny, nie wybierasz się na wielkanocne BSA? Nie wiem na co zdrowie pozwoli... Kiedyś organizm musi "odreagować" - jak stwierdziła Maja Włoszczowska, tj. swoje trzeba odchorować... Ale zazwyczaj nie tracę zbyt wiele czasu na to. Edytowane 13 Kwiecień 2017 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 2 minuty temu, johnny_narciarz napisał: Widokowo to chyba najpiękniejsze miejsce w naszej okolicy! Może jedynie Kasprowy porównywalny... Możliwe, że w końcu wykupię tą całosezonówkę... Odezwę się wcześniej. Nie wiem na co zdrowie pozwoli... Kiedyś organizm musi "odreagować" - jak stwierdziła Maja Włoszczowska, tj. swoje trzeba odchorować... Ale zazwyczaj nie tracę zbyt wiele czasu na to. Dokładnie widokowo jest super.. Katar to nie choroba No jeśli ty z Mają trenujesz to ja się poddaję a już chciałem cię zaprosić na rower.... Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Torres napisał: No jeśli ty z Mają trenujesz to ja się poddaję a już chciałem cię zaprosić na rower.... Pozdr.Torres Mam tylko jej autograf w katalogu Krossa... Ale śledzę profil i ewentualne uwagi... Może J.Paprocany? Bardzo lubię tam jeździć. Jak coś, to mogę i do centrum Katowic dojechać. Pozdrowionka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Paprocany zawsze... centrum Katowic odpada - ja już nie jeżdżę rowerem po szosie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Torres napisał: Paprocany zawsze No to wstępnie jesteśmy umówieni! Jutro miałem testować rowery Merida na Paprocanach z żoną, ale to przeziębienie... Szkoda, bo to maszyny kosztujące 35 000 zł !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 8 minut temu, johnny_narciarz napisał: No to wstępnie jesteśmy umówieni! Jutro miałem testować rowery Merida na Paprocanach z żoną, ale to przeziębienie... Szkoda, bo to maszyny kosztujące 35 000 zł !!! Jutro będą jakieś testy na Paprocanach ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 (edytowane) 7 minut temu, Torres napisał: Jutro będą jakieś testy na Paprocanach ?? Tak, rowery Merida. Jesteśmy zapisani, ale raczej nie dotrzemy... PS. Ostatnia tura jest dla wszystkich bez zapisów,którzy dotrą. Chyba o 14.000 Edytowane 13 Kwiecień 2017 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 3 minuty temu, johnny_narciarz napisał: Tak, rowery Merida. Jesteśmy zapisani, ale raczej nie dotrzemy... PS. Ostatnia tura jest dla wszystkich bez zapisów,którzy dotrą. Chyba o 14.000 Kurczę nic nie wiedziałem ....Jak nie będzie padać to spróbuję podjechać .. rowerem A jak będzie padało to autem Dzięki za info.. Pozdr.Torres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Mają być pod siedzibą MOSiR, chyba Sobieskiego 100. Na pewno znajdziesz. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 4 minuty temu, johnny_narciarz napisał: Mają być pod siedzibą MOSiR, chyba Sobieskiego 100. Na pewno znajdziesz. Pozdrówka. Ej jak już to Sikorskiego 100 pod Piramidą MOSIR Tychy jest na Piłsudskiego 12 ale nieważne ...postaram się być. Pozdr.Torres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 12 minut temu, Torres napisał: Ej jak już to Sikorskiego 100 pod Piramidą MOSIR Tychy jest na Piłsudskiego 12 ale nieważne ...postaram się być. Pozdr.Torres Dasz rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 20 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Ostatnio tak mam, że czas na nartowanie był ograniczony. Niestety po polskiej stronie granicy nic już nie działało, więc trzeba było ruszyć dalej. Tylko gdzie? Uznałem, że najbliżej mam na Rohacze i w przeciwieństwie do Chopoka są tu w miarę przyzwoite opcje karnetowe.....Bardzo dużo osób wspinało się na Salatyna! Świetny wyjazd w piękne góry i na dodatek ten Salatyn. Fajnie Maciek, że jeszcze się wybrałeś, na rowerze zdążysz się wyjeździć, a śniegu coraz mniej. Mi zostały resztki śniegu w Harrachovie, Świętym Piotrze, Pecu lub Praded. Ale broni (nart) jeszcze nie złożyłem! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 6 godzin temu, marionen napisał: Świetny wyjazd w piękne góry i na dodatek ten Salatyn. Fajnie Maciek, że jeszcze się wybrałeś, na rowerze zdążysz się wyjeździć, a śniegu coraz mniej. Mi zostały resztki śniegu w Harrachovie, Świętym Piotrze, Pecu lub Praded. Ale broni (nart) jeszcze nie złożyłem! Tylko akurat teraz musiało mnie rozłożyć... Myślałem, że wyskoczę gdzieś w święta,bo trzeba "łapać" każdą łatkę śniegu! Ciekawe na ile sprawdzą się prognozy i ile jeszcze uda się pojeździć. PS. BSA będzie działać w te święta! Co prawda tylko na górnej polanie i częściowo po igelicie, ale zawsze coś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 7 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Tez lubie tam pojezdzic przynajmniej raz w sezonie od 2014 jestem tam po 1 dniu na przelomie marca/kwietnia Luknalem na cennik z 2014 jak nie bylo jeszcze nowej kanapy to 4h kosztowaly 18E,a rok pozniej w kwietniu ,dokl.9tego bylaAKCIA....od 14:30 do konca za 10E,ale ogolnie jak na praktycznie 1,5 trasy to cena jest z tych wyzszych choc widoki czesciowo to zacieraja ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi