marionen Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 (edytowane) Już tylko 2 miesiące do zawodów w Soelden, a na forum cisza. A zapowiada się, że to będzie jeden z najciekawszych sezonów wśród panów. Kontuzja Marcela Hirschera okazała się poważniejsza i nie wystąpi w Soelden (o czym wszyscy wiedzieli) ale prawdopodobnie zabraknie go w Levi. Biorąc pod uwagę stratę ostatnich treningów przedsezonowych z jego formą może być różnie, zwłaszcza na początku. Do tego Igrzyska Olimpijskie, gdzie zapewne nie jest usatysfakcjonowany swoimi zdobyczami. Nie wiem czy trochę nie odpuści PŚ. Z drugiej strony ciężko sobie wyobrazić kogoś innego z Wielką Kryształową Kulą. Jeśli odpuści PŚ, o medale będzie mu zdecydowanie łatwiej moim zdaniem. Wygląda, że walka o Kulę może wreszcie trwać do ostatnich zawodów... To tylko moje spekulacje! Edytowane 27 Sierpień 2017 przez marionen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 (edytowane) Czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie sezonu, ich jak i naszego Edytowane 27 Sierpień 2017 przez artix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 Też z niecierpliwością czekam na medale naszych zawodników i zawodniczek, niech biorą przykład z naszych wspaniałych lekkoatletów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 Gdyby ktos sie wybieral na puchar do Solden .....to mozna zrobic jakas szybka integracje ...jak co roku jestem obecny Wysłane z mojego T5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 Zobaczy się jak będzie z pogoda i się pomyśli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 Patrząc na aktualną sytuację na lodowcu Rettenbach można mieć wiele wątpliwości co do pomyślnego przeprowadzenia pierwszych zawodów pod koniec pazdziernika. Sytuacja jest tragiczna, zjadło cały śnieg i to prawie do samej góry (szaro prawie aż pod sam tunel łączący lodowce). Gdyby nie przykryta cześć pucharowej trasy, to nie byłoby o czym mówić. Teraz wszystko zależy od temperatur pod koniec września i w pazdzierniku, armatki czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 W Soelden zabezpieczają się i przygotowują do zawodów. Na lodowiec dotarł transport z TechnoAlpin. Sam sobie wyprodukują śnieg 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 (edytowane) Bez paniki, od piątku przymrozki na lodowcach ? Edytowane 29 Sierpień 2017 przez artix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jobsen Napisano 30 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2017 Ja już zacieram ręce na nowy sezon Czekam z niecierpliwością. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Też będę na otwarciu sezonu w Solden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 Taka ciekawostka ze Svindalem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 Marcel H. powraca. Dzisiaj pierwszy raz na śniegu w Kaprun na Kicusiu... Ciekawe jak szybko dojdzie do swojej optymalnej formy i kiedy wystartuje w PŚ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 To będzie od początku jeździć, super. Zapowiada się ciekawie, powoli możemy odliczać do startów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 A tak trenował miesiąc temu: https://web.facebook.com/hirschermarcel/videos/1348201165291174/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 (edytowane) 7 minut temu, waldek~ napisał: To będzie od początku jeździć, super. Zapowiada się ciekawie, powoli możemy odliczać do startów Nie sądzę by wystartował w Soelden, ale w Levi to prawdopodobne... PS choć w Jego przypadku wszystko możliwe... Edytowane 11 Październik 2017 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 35 minut temu, marionen napisał: Nie sądzę by wystartował w Soelden, ale w Levi to prawdopodobne... PS choć w Jego przypadku wszystko możliwe... Liczę że wystartuje bo ogląda się go z przyjemnością, jedynie jego forma to zagadka. Chcę jeździć tak jak on to muszę podpatrywać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Udało mi się w marcu spotkac Maxa Franza na Kitzsteinhorn Nawet fotkę sobie z nim trzepnęłam w knajpie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Dnia 2017-10-11 o 20:12, marionen napisał: Marcel H. powraca. Dzisiaj pierwszy raz na śniegu w Kaprun na Kicusiu... Ciekawe jak szybko dojdzie do swojej optymalnej formy i kiedy wystartuje w PŚ? Widzialem, mam go na FB Super. Mam nadzieje ze dolaczy do reszty jak najszybciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Do inauguracji APŚ tylko 12 dni, a trasa w Soelden już przygotowana na 100 %. Nie wiem tylko czy przy pomocy Snowfactory. Niezależnie od użycia (lub nie) urządzenia firmy TchnoAlpin stok wygląda prawie doskonale jak dla mnie... Ciekawe jak spisze się jedna z gigantowych gwiazd (po dłuższej nieobecności)... ... a co na to Norwegowie, Francuzi, Włosi, Austriacy, a ja po cichu liczę na dobry wynik Filipa Z. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 3 godziny temu, marionen napisał: Do inauguracji APŚ tylko 12 dni, a trasa w Soelden już przygotowana na 100 %. Nie wiem tylko czy przy pomocy Snowfactory. Niezależnie od użycia (lub nie) urządzenia firmy TchnoAlpin stok wygląda prawie doskonale jak dla mnie... Ciekawe jak spisze się jedna z gigantowych gwiazd (po dłuższej nieobecności)... ... a co na to Norwegowie, Francuzi, Włosi, Austriacy, a ja po cichu liczę na dobry wynik Filipa Z. TechnoAlpin - nie widziałem lepszego sprzetu, niz ten który produkuja, można powidzieć że na laboratoria i badania nie żałuja pieniedzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 http://head.pl/konkurs/ znów jest okazja coś wygrać dla znawców lub szczęściarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazminator Napisano 20 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 Czekam mocno na inauguracje w Soelden Sezon zapowiada się ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 (edytowane) Jeszcze APŚ się nie zaczął, a już nadchodzą te najgorsze informacje. Kontuzje zaczynają zbierać żniwa. 6 dni do startu, a moja faworytka w konkurencjach szybkościowych ma kilka miesięcy z głowy. Dokładnie ile potrwa leczenie jeszcze nie wiadomo. Początek sezonu układa się pod Lindsey Vonn. Mam nadzieję, że ktoś Ilkę godnie zastąpi. A tak Ilka Stuhec wyglądała na treningu Edytowane 22 Październik 2017 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 Stuhec trenowała przed sezonem w Chile, w tym samym czasie co Lindsey. Mieszkały w tym samym hotelu. Ilka skarżyła się na problemy z kręgosłupem i pomagał jej fizjoterapeuta amerykanki. Do końca nie wiem co Jej się stało, jakby ktoś coś .... to wrzućcie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 (edytowane) Szkoda jej,spotkałem ją w kwietniu w Livigno na krzesełku i spytałem,czemu nie było jej na ostatniej Gardenissimie,którą wygrała 5 razy w ostatnich latach i była z Isolde Costner wierną uczestniczką.Poskarżyła się,że choć chciała,to stoi na nartach pierwszy raz po zakończeniu Pucharu,bo sponsorzy po takim sezonie nie dają jej spokoju,goniąc z eventu na event...A teraz zerwała ACL na Pitztalu przy upadku. Edytowane 22 Październik 2017 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi