artix Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 (edytowane) Mała relacja z legendarnego stoku jakim jest Nosal. Obecne zamknięty, a wywiad z lokalesami dał mi info iż główna blokadą aby przywrócić stok do życia jest Park. Są też podobno zawiści które nie chcą pozwolić aby konkurencja zaczęła ponownie działać. Syn jest w szkółce pod nosalem, więc nie mogłem przegapić takiej okazji. Miałem dwie godziny na tą wyprawę więc trzeba było się uwijać. Ze specjalną dedykacją dla naszego forumowego experta @leitner 😀 Powinienem był zabrać ze sobą nart bo warunki pozwalają na zjechanie do samego dolu. Cdn. Edytowane 21 Luty 2020 przez artix 23 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Cześć Dzięki Artix. Warto przypominać takie miejsca, tym bardziej, ze niektórzy mieli przyjemność/nieprzyjemność spędzić trochę czasu na tym stoku. Swoją drogą to, ze nie zabrałeś nart (pewnie sam bym się ocknął na górze) to spore niedopatrzenie. Pozdrowienia serdeczne 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 20 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Ciesze się, że udało mi się jeszcze załapać na jazdę tam w ostatnim sezonie gdy działało krzesełko. Pozostał jedynie żal że miejsce zmarnowane i zapomniane. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Dzięki Artur. Parę razy tam zjechałem Też uważam, że Nosal powinni reanimować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 (edytowane) Też miałem jeszcze okazję korzystać z tego wyciągu i zrobić trochę zjazdów z tej legendarnej góry. Pamiętam też Puchar Świata(trochę jak przez mgłę)....., ale człowiek już jest stary. Dzięki za poruszenie tematu, gdzieś czytałem, że ktoś pracuje nad reaktywacją tego stoku. Edytowane 21 Luty 2020 przez rafalc 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Godzinę temu, rafalc napisał: Pamiętam też Puchar Świata(trochę jak przez mgłę)....., ale człowiek już jest stary, Jestem od Ciebie trochę starszy, więc lepiej pamiętam - oglądałem ten slalom w telewizji. To były czasy Andrzeja i Jana Bachledów, Gustavo Thoeniego i Piero Grosa, który chyba wtedy wygrał, ale nie jestem pewien. Ale w przeciwieństwie do Ciebie nigdy stamtąd nie zjechałem, czego do dziś żałuję. Najpierw byłem za słaby, a jak już poczułem się na siłach, stok został zamknięty. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Ja zjeżdżałem ale tylko za czasów Tatrapomy (jeżeli to rzeczywiście była Tatrapoma) Krzesełkiem nie miałem okazji 😒 Miałem za to wczoraj okazję ale narty tachac na plecach i niepewność warunków zadecydowały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 1 hour ago, San28 said: Jestem od Ciebie trochę starszy, więc lepiej pamiętam - oglądałem ten slalom w telewizji. To były czasy Andrzeja i Jana Bachledów, Gustavo Thoeniego i Piero Grosa, który chyba wtedy wygrał, ale nie jestem pewien. Ale w przeciwieństwie do Ciebie nigdy stamtąd nie zjechałem, czego do dziś żałuję. Najpierw byłem za słaby, a jak już poczułem się na siłach, stok został zamknięty. Pozdrawiam. Ja też tylko z telewizji i dokładnie te nazwiska..... Testowałem się na tym lodzie na górze gdzieś chyba 2003-2004 lub podobnie. Ale fajna walka tam była 😉 Wyniki:. 7 marca 1974 Zakopane slalom 1.Francisco Fernández Ochoa 2. Gustav Thöni 3. Hans Hinterseer I taka jeszcze historyjka: https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22921076,historia-sprzed-lat-puchar-swiata-z-oskarzeniami-w-tle.html 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 1 godzinę temu, rafalc napisał: Wyniki:. 7 marca 1974 Zakopane slalom 1.Francisco Fernández Ochoa Zapomniałem o nim - sensacyjny mistrz olimpijski z Sapporo (1972), 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcia z lat, gdy krzesło działało i była piękna jazda na tej trasie :). I ta cisza podczas wjazdu krzesłem w lesie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 2 godziny temu, rafalc napisał: Wyniki:. 7 marca 1974 Zakopane slalom 1.Francisco Fernández Ochoa 2. Gustav Thöni 3. Hans Hinterseer 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 4 godziny temu, rafalc napisał: historyjka żałosne że zatuszowanie gwałtu na kobiecie to tylko historyjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 51 minutes ago, Jeeb said: żałosne że zatuszowanie gwałtu na kobiecie to tylko historyjka No przepraszam, rzezywiście użyłem nieodpowiedniego slowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 niestety mi nie było dane ale doskonale pamiętam opowieści o kozakach co z Nosala zjeżdżali...😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 Zgodnie z obietnicą wrzucam co nieco :). Rok bodajże 2007, luty. Pozdrowienia dla całej narciarskiej braci :). 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 23 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 W dniu 21.02.2020 o 19:25, rafalc napisał: No przepraszam, rzezywiście użyłem nieodpowiedniego slowa. Nie miałeś na myśli nic złego więc luz, dzięki za przypomnienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 (edytowane) To i ja się pochwalę że dane mi było też zjechać kilkanaście razy z tej zacnej górki⛷️ z połówki ale lepszy rydz...... Edytowane 23 Luty 2020 przez MAIKEL 1977 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 (edytowane) 1 hour ago, artix said: Nie miałeś na myśli nic złego więc luz, dzięki za przypomnienie. Dzięki za wyrozumiałość, chciałem pokazać tylko, jak to wyglądało w tamtych czasach, nieco od zaplecza. Pozdro Edytowane 23 Luty 2020 przez rafalc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek T. Napisano 27 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2020 Na Nosalu rozwaliłem swoje pierwsze narty (ołówki). Człowiek młody był i bez krzty rozsądku. Nie dość, że sam pakowałem się krzesełkiem na szczyt nie umiejąc prawie nic, to jeszcze syna zabierałem (wiek wtedy jakieś 8 lat, jego drugi sezon kontaktu z nartami). Zjeżdżaniem trudno to było nazwać, ale obaj wyszliśmy cało. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 27 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2020 W dniu 23.02.2020 o 19:15, MAIKEL 1977 napisał: To i ja się pochwalę że dane mi było też zjechać kilkanaście razy z tej zacnej górki⛷️ z połówki ale lepszy rydz...... Też jeździłem na tym talerzyku do połowy. Zawsze wieczorem, na dorżnięcie się przed snem Pamięta ktoś, kiedy go zlikwidowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2020 6 minut temu, Gerald napisał: Też jeździłem na tym talerzyku do połowy. Zawsze wieczorem, na dorżnięcie się przed snem Pamięta ktoś, kiedy go zlikwidowano? Krzesełko działało do końca sezonu 2010/11, orczyk chyba jeszcze 3 sezony dłużej. Później był wystawiony na sprzedaż (już rozmontowany, za 80 tysięcy) długość chyba 450 m. Tatrapoma z lat 90, z remontowanym silnikiem jeśli dobrze pamiętam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2020 W dniu 21.02.2020 o 17:33, surfing napisał: Wyniki:. 7 marca 1974 Zakopane slalom 1.Francisco Fernández Ochoa 2. Gustav Thöni 3. Hans Hinterseer ..co ja bym wtedy dal zęby ktoś pozwolił mi z Nosala zjechać .. każdy z chłopaków wtedy chciał kręcić jak "Teni" a bilet z tej imprezy mam gdzieś do tej pory 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi