arnoldd Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Ciężko było znaleźć miejsce na parkingu, w gondoli i na stoku 🤣🤣🤣 A ceny w hotelach oszalały (in minus 🤗🤗🤩tak). Na polskie stoki mnie narazie nie stać 🤔😁 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 34 minuty temu, arnoldd napisał: Na polskie stoki mnie narazie nie stać rozumiem że jest tam taniej - byłeś w Bułgarii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 13 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Po południu chmurki odchodzą w siną dal i od jutra pełna lampa 🤗🤗 Fajnie że mogę jeździć na prognozę pogody 🤭 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Rewelacja? W jakim ośrodku jeździsz? Serio jest tak mało ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 13 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Samnaum Serio - o 13 na parkingu było 56 aut. Według barmana z hotelu norma to około 20000 tys ludzi w samej Szwajcarii - plus Ischgl trzy razy tyle. Jutro to pewnie będzie problem spotkać kogokolwiek na stoku. Nie żebym narzekał. Do tego hotel w cenie poniżej Białki, z czynnym barem i restauracją, ale tylko dla gości hotelu. I niestety nie mogłem zaprosić kumpli którzy jak się okazało też tu są do środy 🤭 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 13 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 (edytowane) Godzinę temu, Jeeb napisał: rozumiem że jest tam taniej - byłeś w Bułgarii ? Jaki mi to uświadomił kolegą ze trzy lata temu: koszt przejechania jednego km na nartach - 30 procenty ceny w Polsce . Jedyny minus - w okolice Jurgowa jadę 3 godziny , a w Alpy 9 Z mojego punktu widzenia to jedyny minus Edytowane 13 Grudzień 2020 przez arnoldd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 19 minut temu, arnoldd napisał: 30 procenty ceny w Polsce . nie wiem jak to liczyłeś ale 6 dniowy Tatry Superski kosztuje 510 PLN a Samnaun/Ischgl 316 ale EURO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 25 minut temu, arnoldd napisał: Jaki mi to uświadomił kolegą ze trzy lata temu: koszt przejechania jednego km na nartach - 30 procenty ceny w Polsce . Jedyny minus - w okolice Jurgowa jadę 3 godziny , a w Alpy 9 Z mojego punktu widzenia to jedyny minus A w gondolce spotkales Yeti ;) Wyjazd w Alpy to min. 2x tyle co w PL. Do Szwajcarii pewnie jeszcze wiecej. Gdyby bylo inaczej to bym tylko tam jezdzil. Choc porownanie Alp do naszych oslich laczek nie ma wiekszego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 6 minut temu, Jeeb napisał: nie wiem jak to liczyłeś ale 6 dniowy Tatry Superski kosztuje 510 PLN a Samnaun/Ischgl 316 ale EURO A nocleg na Podhalu 35-50 zl osoba/noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 8 godzin temu, Jeeb napisał: nie wiem jak to liczyłeś ale 6 dniowy Tatry Superski kosztuje 510 PLN a Samnaun/Ischgl 316 ale EURO Ile km na nartach jesteś w stanie zrobić za te 510 PLN o przewyższeniu i "walorach estetycznych" oraz przyjemnościz jazdy nie wspomnę ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 11 hours ago, arnoldd said: Samnaum Serio - o 13 na parkingu było 56 aut. Według barmana z hotelu norma to około 20000 tys ludzi w samej Szwajcarii - plus Ischgl trzy razy tyle. Jutro to pewnie będzie problem spotkać kogokolwiek na stoku. Nie żebym narzekał. Do tego hotel w cenie poniżej Białki, z czynnym barem i restauracją, ale tylko dla gości hotelu. I niestety nie mogłem zaprosić kumpli którzy jak się okazało też tu są do środy 🤭 Astoria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Punkt widzenia od punktu siedzenia . Chciałbym powiedzieć .Polska na tle Alp nie jest wcale tania , oferuje nie wiele narciarsko. Tak porównując cenowo wyjazd do PL powiedzmy Kazimierz D.czy Podhale, (nocleg, skipass i paliwo bez wyżywienia ),to różnice są małe,okolo 370€ PL(1350km)i Alpy(1000km) około 500€ za pieć dni stoku i cztery noclegi( jeżeli bierzemy nocleg w klimacie PTTK’u) opcja ekonomiczna . Gdy porównamy full opcje czyli złote sedesy i brylantowe żyrandole noclegowo,ceny będą porównywalne , a narciarsko przepaść . Nie ujmując nic małym i klimatycznym SN w PL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) 7 godzin temu, arnoldd napisał: Ile km na nartach jesteś w stanie zrobić za te 510 PLN o przewyższeniu i "walorach estetycznych" oraz przyjemnościz jazdy nie wspomnę ? Kilometrow tyle samo co w Alpach. Moze ciut mniej z uwagi na trudniejsze warunki. Limituje mnie wytzymalosc organizmu, nie szybkosc wyciagow. Zreszta narciarstwo nie polega na nabijaniu km. Natomiast jakos stokow jest nieporownywalna. Alpy 2x drozsze ale wielokrotnie lepsze. Edytowane 14 Grudzień 2020 przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 21 minut temu, Victor napisał: Punkt widzenia od punktu siedzenia . Chciałbym powiedzieć .Polska na tle Alp nie jest wcale tania , oferuje nie wiele narciarsko. Tak porównując cenowo wyjazd do PL powiedzmy Kazimierz D.czy Podhale, (nocleg, skipass i paliwo bez wyżywienia ),to różnice są małe,okolo 370€ PL(1350km)i Alpy(1000km) około 500€ za pieć dni stoku i cztery noclegi( jeżeli bierzemy nocleg w klimacie PTTK’u) opcja ekonomiczna . Gdy porównamy full opcje czyli złote sedesy i brylantowe żyrandole noclegowo,ceny będą porównywalne , a narciarsko przepaść . Nie ujmując nic małym i klimatycznym SN w PL. Karnet PL 100-150 Eur Karnet Alpy 200-300 Eur Nocleg PL 8-15 Eur Nocleg Alpy 20-30Eur Odleglosc z srodkowej Polski Pl 300-400 km Alpy 900-1500 km Natomiast przyjezdzac do PL na narty gdy mieszka sie na zachodzie to kompletny absurd. Raz ze odleglosc a dwa ze zarobki pozwalaja na lepsza oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Plywak napisał: Astoria? Nie Takie coś http://www.booking.com/Share-TwGqljH Dzisiejszy tłok na parkingu I powitalny widok z gondoli Później wstawię kilka filmików 😁 Edytowane 14 Grudzień 2020 przez arnoldd 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 To że więcej jazdy w Alpach to wiadome (przynajmniej u mnie, ale nie tylko). W Polsce jeżdżę na karnetach 4h, krócej się nie opłaca a dłużej już nudno po jednej czy dwóch trasach. W Alpach z kolei 4h to za mało, tam zawsze dzienny i jazda w sumie do końca. Zależy też z kim się jeździ i w ile osób. Na samotnych wyjazdach zawsze wychodziło najwięcej jazdy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Jeden z plusów tutejszych ograniczeń związanych z COVID to pozamykane knajpy - czego efektem była jazda non stop nawet mimo spotkania dużej grupy znajomych 🤭 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) Wynajecie apartamentu np Zako-Kościelisko jest dokładnie w tej samej cenie . W ubiegłym roku w okresie Świątecznym byłem 9 dni w Kość. app nic specjalnego klasyczne warunki mieszkalne, czyściutko, ciepło ,z widokiem 2750zł ,dla porównania Tignes za 9 dni 655€ . Droga w km podobna , jednynie ceny skipass to różnica gdzie w Tatry Super Ski za 8 dni 640zl i jeżdżenie od ośrodka do ośrodka a Tignes 360€. Czyli razy dwa tylko wjeżdżając do miasteczka przez cały okres zapominasz co to komunikacja .300km tras czeka wychodząc z domu.Jedzenie porównywalne pieniądze . Tak wiec nie tak dwa razy tyle Alpy droższe jeżeli doliczysz w PL wszystkie codzienne dojazdy. pozdrawiam Edytowane 14 Grudzień 2020 przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Taka sobie dojazdówka 😁😁😁 Powiem jeszcze że około 16 wyglądała duuuużo gorzej. Muldy na jakieś 5 cm 🤣🤭🤣 Jak ktoś ciekawy to mogę wstawić filmik z przejazdu około 15 . Praktycznie bez różnicy GH010630_1607967462867.mp4 Dlaczego to forum nie działa na TapTalku ?????? 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 4 godziny temu, Spiochu napisał: Zreszta narciarstwo nie polega na nabijaniu km. Natomiast jakos stokow jest nieporownywalna. Alpy 2x drozsze ale wielokrotnie lepsze. No widzisz - a mnie limituje szybkość wyciągów i długość kolejek do kolejki bądź jej brak Jedyna rzecz nie podobająca mi się w Alpach to brak oświetlenia stoków. Bo jeszcze bym trochę pojeździł. 🤩 Ale hasło o taniości Alp w stosunku do polskich stoków to nie mój wymysł, ale słowa gościa który, żeby było śmieszniej, mieszka 10 minut jazdy od Szczyrku 🤣🤣🤣, po jego pierwszym dniu jazdy w Solden A wieczorkiem ....... Zagadka - ile taki zestaw kosztuje z trzema piwami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 50E?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 30-35 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Bajkowe warunki. Ja za chwile startuje tylko za na drugi koniec Swiss. A co do pytania myśle ze zestaw,coś granice 25€ myśle . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 39 minut temu, arnoldd napisał: Zagadka - ile taki zestaw kosztuje z trzema piwami? Skoro Szwajcaria to obstawiam z 45 CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi