Matthewinf Napisano 7 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 Mowią, że w drugiej połowie stycznia ma ruszyć cały ośrodek jednak nie wiedzą czy gości szwajcarscy będą mogli jeździć po austriackiej stronie. W Samnaun obecnie jest otwarte 51km tras Restauracje na wynos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 10 minut temu, Matthewinf napisał: Witam czy orientuje się się czy można do Szwajcarii przywieść: banany, mandarynki? Nie popadaj w jakaś paranoje . Przewieźć można wszystko w normach turystycznych(wjazdu rodzinnego czy solo na kilka dni-nikt na granicy słowa nie powie na kaszankę,golonkę, kiełbasę czy cokolwiek ), chyba ze zabierasz ze sobą kontener bananów wiec pewnie będziesz musiał wstąpić do celnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michall1992 Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 @Matthewinfgdzie mogę w internecie znaleźć info o aktualnych otwartych trasach w Samnaun? Orientuję się ktoś jaki jest koszt zakupu skipasu na 3 dni na miejscu w kasie? Czy lepiej robić to online? Piszą o jakieś karcie gościa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszputaj Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 https://www.samnaun.ch/de/ski-arena/interaktiver-pistenplan kartę gościa dostajesz od gospodarza w miejscu zamieszkania. (nie wszędzie) ostatnio karnet 3 dniowy kosztował 135chf wybierasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszputaj Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 mam w głowie wyjazd 3 dniowy w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 może ktoś wie czy toalety są płatne z kartą gościa? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 7 minut temu, Jeeb napisał: może ktoś wie czy toalety są płatne z kartą gościa? Ty się nie śmiej. W ostatnich dniach Twoje szwajcarskie know-how mocno w cenie 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 21 minut temu, Jeeb napisał: może ktoś wie czy toalety są płatne z kartą gościa? ..podobno płatne ale Ty twardy jesteś... rozchodzisz..😉 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthewinf Napisano 7 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 Online karnetu do Samnaun nie da się kupić ale nas str Samnaun możesz sprawdzić otwarte trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwyn Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 W niektórych kwaterach możesz zamówić i odebrać w miejscu zamieszkania. Jak tak dalej pójdzie to w niedziele będzie tłok na trasach..:-/ heheh..:-D pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 6 minut temu, Gwyn napisał: Jak tak dalej pójdzie to w niedziele będzie tłok na trasach..:-/ heheh..:-D pozdr Nie bój nic. Damy radę Najważniejsze że pogoda będzie zjadliwa 😀😎🌞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 11 godzin temu, idealist napisał: mocno w cenie tak przy okazji ceny -gotówką można płacić też w Euro ale oni wtedy przeliczają 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthewinf Napisano 8 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 Teraz jest dobra okazja żeby kupić franka bo jest po 4,15 ostatnio był nawet po 4,23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michall1992 Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 (edytowane) A macie jakieś sprawdzone noclegi w Samnaun w dobrej cenie? Teraz mam wstępnie rezerwację na apartament 3/4 osobowy - 2,5 km od Gondoli w cenie 830CHF/4 noclegi ze śniadaniem kontynentalnym. Kuje mnie w oczy brak Wifi. Apartament oczywiście z kuchnią itd (45m2). Dobra cena? Edytowane 8 Styczeń 2021 przez michall1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 25 minut temu, michall1992 napisał: A macie jakieś sprawdzone noclegi w Samnaun w dobrej cenie? Teraz mam wstępnie rezerwację na apartament 3/4 osobowy - 2,5 km od Gondoli w cenie 830CHF/4 noclegi ze śniadaniem kontynentalnym. Kuje mnie w oczy brak Wifi. Apartament oczywiście z kuchnią itd (45m2). Dobra cena? Casa Sereina, można zjechać na nartach bezpośrednio pod kolejkę pisz bezpośrednio do właściciela bo przez Booking trochę zdzierają https://shop.engadin.com/Engadin/ukv/house/TDS00020010504530950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthewinf Napisano 8 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 Ja mam 9-16 stycznia jadę w 3 osoby 759 CHF Samnaun laret zaraz przy trasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 9 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2021 Czy jeśli chcę skorzystać z opcji kupna skipassa online potrzebuje swojego nośnika, karty z mikrochipem? Czy istnieje opcja wydruku takiego skipassa w stacji gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 W niedzielę chcę ruszyć do Szwajcarii. Rozważam ze względu na odległość/dojazd trzy ośrodki: - Arosa/Lenzerheide - Laax/Films - Scuol Ja sam wyboru z pośród większej ilości ośrodków dokonałem na podstawie informacji na ich stronach. Zostały te trzy. Był ktoś we wszystkich? Co polecicie na 4-5 dni? Gdzie najlepsza infrastruktura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 2 godziny temu, ski89 napisał: - Arosa/Lenzerheide ten pierwszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Też właśnie się zastanawiam nad wyjazdem w piątek/sobotę do St Moritz, miało być tydzień później, ale chyba to przyspieszymy, czekamy jeszcze tylko do środowej decyzji Szwajcarów. Jechał ktoś z Was teraz przez Czechy i Austrię.? Bezproblemowo? Czy trzeba się liczyć z jakimiś ograniczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 (edytowane) Chyba będzie zima w CH biało-czerwona 🇵🇱 👌 Edytowane 11 Styczeń 2021 przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha71 Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Jak nie ruszy 25.01 AT w 100% tak👍,tylko jak coś to obowiązkowy test w AT więc sezon 20/21 mozna powiedzić CHF pozamiatało w całości no chyba że coś w srodę "wypalą" oby nie, od jutra sporo nowego puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Godzinę temu, Gacek1964 napisał: Też właśnie się zastanawiam nad wyjazdem w piątek/sobotę do St Moritz, miało być tydzień później, ale chyba to przyspieszymy, czekamy jeszcze tylko do środowej decyzji Szwajcarów. Jechał ktoś z Was teraz przez Czechy i Austrię.? Bezproblemowo? Czy trzeba się liczyć z jakimiś ograniczeniami? Austriacy wprowadzili w weekend stałe kontrole graniczne na granicy z Czechami i Słowacją. Kontrole są na większych przejściach, a te mniejsze są zamknięte, więc sprawdź sobie lepiej trasę. Na środową decyzję szwajcarskiego BAG nie musicie czekać, bo aktualne regulacje obowiązują po 15 stycznia. To jest cywilizowany kraj, a nie taki, w którym decyzje zapadają z dnia na dzień. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 23 minuty temu, tanova napisał: Austriacy wprowadzili w weekend stałe kontrole graniczne na granicy z Czechami i Słowacją. Kontrole są na większych przejściach, a te mniejsze są zamknięte, więc sprawdź sobie lepiej trasę. Na środową decyzję szwajcarskiego BAG nie musicie czekać, bo aktualne regulacje obowiązują po 15 stycznia. To jest cywilizowany kraj, a nie taki, w którym decyzje zapadają z dnia na dzień. Czyli myślisz że termin od 16 do 23 stycznia jest bezpieczny pod względem nowych restrykcji? Sam już w sumie nie wiem czy rezerwować czy jednak się wstrzymać do środy, tym bardziej że będzie miało to też przełożenie w cenach skipasow, które są tam bardzo dynamiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 1 minutę temu, Gacek1964 napisał: Czyli myślisz że termin od 16 do 23 stycznia jest bezpieczny pod względem nowych restrykcji? Sam już w sumie nie wiem czy rezerwować czy jednak się wstrzymać do środy, tym bardziej że będzie miało to też przełożenie w cenach skipasow, które są tam bardzo dynamiczne Proszę, tu jest strona oficjalna, rządowa strona internetowa, po angielsku: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html Stoi jak byk. Zawsze możesz się jeszcze skontaktować z gospodarzem, czy są jakieś regionalne uregulowania ponad to, co obowiązuje w całym kraju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi