pawelb91 Napisano 19 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2023 Wybieram się razem z kumplem na kończący sezon wyjazd na tyrolskie lodowce. Mieszkać będziemy na początku doliny Pitztal w Jerzens. Skipass 8 z 9 dni zakupiony online ze zniżką 29,5% (cena 239 euro, w kasie o 100 euro więcej). W planach 7 dni Pitztal i 1 dzień Kaunertal (na tyle pozwala skipass łączony). Oby widoczność dopisała bo śniegu nie braknie, ostatnio sporo posypało i aktualnie jest najgrubsza pokrywa w sezonie. W planach na Pitztalu mamy założenie „lodowcowego centrum testowego” przy górnej stacji kreta gdzie będziemy zmieniać narty. Z racji karnetu 8 z 9 dni jeden dzień na miejscu mamy wolny, pewnie coś się pozwiedza w okolicy. W planach odwiedzenie też Innsbrucka oraz pewnie jakiś okolicznych miasteczek. Przyjeżdżamy na miejsce w sobotę 22 kwietnia a wyjeżdżamy we wtorek 2 maja. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2023 (edytowane) Pozazdrościć cierpliwości, tyle dni na Pitztalu... Ja po 3 dniach w jednym miejscu mam dość, jak teraz w Livigno, które poważam bardziej od Pitztalu, z pewną ulgą przyjąłem jutrzejszą prognozę z ciągłymi opadami. Nie dokupię więc czwartego dnia, pojadę w dzień jak wypada, by wrócić tu na ostatnie 3 dni free ski przed majówką... Edytowane 19 Kwiecień 2023 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2023 15 minut temu, lski@interia.pl napisał: Pozazdrościć cierpliwości, tyle dni na Pitztalu... Ja po 3 dniach w jednym miejscu mam dość, jak teraz w Livigno, które poważam bardziej od Pitztalu, z pewną ulgą przyjąłem jutrzejszą prognozę z ciągłymi opadami. Nie dokupię więc czwartego dnia, pojadę w dzień jak wypada, by wrócić tu na ostatnie 3 dni free ski przed majówką... Nudy nie będzie. Ja do Livigno miałem plany zawitać na jakieś 3 dni w tym sezonie przy okazji wyjazdu do Bormio, ale zbyt dużą dopłatę chcieli do wspólnego skipassu i wygrało Bormio z Santa Caterina przy zakupie online, nie żałuję... Za to Livigno "zwiedzone" w dzień przyjazdu na butach plus zatankowane przy przyjeździe i wyjeździe, dobre i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2023 Szkoda, że ośrodek Hochzeiger już zakończył sezon, bo byłoby to fajne urozmaicenie. Ale i tak - fajny plan. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 20 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2023 Osobiście wybrałbym odwrotnie, Byłem pod koniec marca na Kaunertal i miałem karnet 6 z 7, ale ostani dzień na drogę spadła lawina i musieliśmy jechać na Pitztal. Było nas parę osób i wszyscy stwierdzili, że lepiej na Kaunertal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2023 9 minut temu, Szymonidius napisał: Osobiście wybrałbym odwrotnie, Byłem pod koniec marca na Kaunertal i miałem karnet 6 z 7, ale ostani dzień na drogę spadła lawina i musieliśmy jechać na Pitztal. Było nas parę osób i wszyscy stwierdzili, że lepiej na Kaunertal. Okaże się co bardziej podpasuje, osobiście zrobiłbym w miarę pół na pół dni w tych ośrodkach ale skipass tak skonstruowany. Noclegów bliżej Kaunertalu w podobnych cenach jak te w dolinie Pitztal też nie mogłem znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2023 Wstępnie pogoda nie najgorsza się szykuje, słabszy poniedziałek-wtorek (ciekawe jak będzie z widocznością), ale teraz prognozy mocno kręcą wiec może się jeszcze kilka razy pozmieniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 22 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2023 Zajechaliśmy dzisiaj na miejsce, po drodze 6 godzinny "pit-stop" w pięknym Innsbrucku, wcześniej byłem tylko na skoczni a teraz udało się pochodzić ponad 12 km po mieście, bardzo ładnie i w zasadzie wszędzie czysto i porządnie. Pogoda słoneczna i bardzo ciepła, 24 st. w cieniu. Jutro na otwarcie na Pitztal. Wrzucam trochę zdjęć. Chiemsee w Bawarii Innsbruck Na miejscu w Jerzens, widok z ogródka 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2023 Dzisiaj świetnie na Pitztalu, pogoda zmienna choć więcej słońca niż chmur, rano minus 6 na szczycie oraz minus 1 na górnej stacji "kreta" śnieg bardzo dobry, ludzi niedużo choć rano była kolejka do wjazdu z doliny, na górze ludzie się rozproszyli. Na ostatnim wyjeździe do Bormio rozwaliły się moje główne gigantowe narty więc teraz trochę dłuższe - Head i.gs rd 188 R 27,8 oraz na zmianę Mantry. Pitztal zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i ląduje u mnie na pierwszym miejscu wśród austriackich lodowców na których miałem okazję jeździć (wcześniej jeździłem w Solden i na Kitzsteinhorn). Wildspitze 3774m n.p.m 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2023 I słusznie że na pierwszym miejscu bo to razem z Tux- em najlepsze lodówce w Austrii 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2023 Dzisiaj było słabo z widocznością więc wykorzystana przerwa w skipassie (8 z 9 dni). Ale nudy nie było, wyprawa do Imst oraz do wąwozu za miastem, później Landeck i w górę nad miastem oraz po serpentynach na platformę widokową między doliną Pitztal a Kaunertal. Rosengartenschlucht Imst Landeck Platforma widokowa Gacher Blick Widok na ośrodek narciarski Hochzeiger 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2023 Dzisiaj bardzo dobrze na Pitztalu, minus 12 na szczycie, minus 9 na górnej stacji kreta. Dzisiaj najchłodniejszy dzień wyjazdu. Świeży wczorajszy opad ubity, i totalne pustki 😁Widoczność zmienna ale źle nie jest. Pozdrowienia! 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2023 Po 12 godzinie naszły gęste chmury i zaczął sypać intensywnie śnieg, popołudniu jeszcze trochę się przejaśniło. Jazda do końca w zamiennych warunkach. Jutro ma być ładniej chociaż prognozy kręcą i zmieniają się ciągle na kilka dni naprzód, więc nic pewnego. Fotki z dziś. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2023 11 godzin temu, pawelb91 napisał: Po 12 godzinie naszły gęste chmury i zaczął sypać intensywnie śnieg, popołudniu jeszcze trochę się przejaśniło. Jazda do końca w zamiennych warunkach. Ale szerokie narty, miodzio. Zjazd prosto ze stacji gondoli zaliczony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2023 7 minut temu, MarioJ napisał: Ale szerokie narty, miodzio. Zjazd prosto ze stacji gondoli zaliczony ? Dzisiaj kumpel jeździ od góry po świeżym, ja jeszcze po trasie a potem szersze narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2023 Dzisiaj chyba nie ma co wiele pisać ☺️ Totalna bomba 💣 🤯 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2023 Jeszcze "kilka" zdjęć z tego pięknego dnia. Szkoda że wyciągi czynne do 16 godziny, pojeździło by się dłużej... 😃 Time lapse z kawiarni 3440 VID_20230426_145801107_HL.mp4 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2023 Skoro to "kwietniówka - majówka" to później w dolinie było Après-Ski. Narciarski grill. Czas kończyć relację bo rano na otwarcie kreta... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 Paweł...widzę że same lokalne przysmaki 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert32 Napisano 27 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 1 godzinę temu, marcinn napisał: Paweł...widzę że same lokalne przysmaki 😀 Kot też trafił na grilla 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 27 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 7 minut temu, Robert32 napisał: Kot też trafił na grilla 😉 Spore pole do interpretacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 50 minut temu, Robert32 napisał: Kot też trafił na grilla 😉 Smakował jak kurczak 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 Paweł orientujesz się co po 7.05? Będzie jakiś sezon letni czy zamykają narty? Pytam bo chcemy w drugiej połowie maja pojechać, a tu właśnie wyczytałem że koniec sezonu 07.05. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 42 minuty temu, przemo_narciarz napisał: Paweł orientujesz się co po 7.05? Będzie jakiś sezon letni czy zamykają narty? Pytam bo chcemy w drugiej połowie maja pojechać, a tu właśnie wyczytałem że koniec sezonu 07.05. Niestety zamykają, szkoda bo warunki mega. Już ratrakami robią hałdy śnieżne przy trasach a potem nakrywają i czekają do jesieni. Kaunertal chyba chodzić będzie do końca maja jakoś. Wybieramy się tam na dniach. Plandeki w kilku miejscach już zgromadzone Ratraki pracują i usypują. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2023 Dziękuję za szybkie info😔 szkoda bo tam mnie jeszcze nie było. Trudno zostanie tux albo kitz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi