marcinn Napisano 18 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Dzień dobry ☀️⛷️ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Dziś na rozruch miejscowe stoki Lienz- Zettersfeld Warunki bardzo dobre jak na zimy które mamy. Twardo ale nie lodowo Ludzi troszkę było ale bez kolejek Szkoda że Hochstein nie działa,nie są w stanie naśnieżyć przy 2 cyfrowych mrozach w nocy czy co ? Trasa pucharowa jest tam super z przewyższeniem ok 1400 No cóż jest jak jest.Na szczęście jest tu parę ośrodków w których można ze szczytu zjechać do samego miasta Pare foci 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń Dzień dobry ☀️⛷️ 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń Dziś było niby mało killometrowo ale jakie kilometry 🔥 Sillian- Polecam Warun petarda,narciarzy raczej mało Mróz przez cały dzień i ☀️🙉 Zjazd z samej góry do miasta z przewyższeniem 1300 Pojeżdżone uczciwie, oj uczciwie 7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 26 minut temu, marcinn napisał: Dziś było niby mało killometrowo ale jakie kilometry 🔥 Sillian- Polecam Warun petarda,narciarzy raczej mało Mróz przez cały dzień i ☀️🙉 Zjazd z samej góry do miasta z przewyższeniem 1300 Pojeżdżone uczciwie, oj uczciwie Piknie Panie masz. Nie ma to jak pośmigać po pustych trasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń Na wieczór coś dla ciała Gdyby ktoś sobie życzył namiar na kwaterę,fajnom kwaterę w dobrym budżecie to tu 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń Marcin znowu Ci zazdraszczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Dobry z rana, Dziś ⛷️ Dolna stacja 1400 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń (edytowane) St.Jakob im Defereggental Tylko 3 krzesła,gondola i 35 km tras Szeroko, mega szeroko Piękny zjazd do samego dołu kilkoma wariantamu.Ośrodek raczej dla swobodnie jeżdżących narciarzy. A zapomniał bym na dole dwa orczyki i szkółki na niebieskiej 15 i 16 Przygotowanie tras celujące,ludzi bardzo umiarkowanie- puchy.Lekki mrozik cały dzień i cały dzień na gigance.Wyjeżdżony na max Edytowane 20 Styczeń przez marcinn 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Grobglockner Resort Kals - Matrei Pojezdżone uczciwie Warunki cały dzień bardzo dobre Żadnych odsypow i innych cudów na kiju Narciarzy mało, nie wiem czy tylko tu w Tyrolu wsch. ale ogólnie wszędzie kolejki a tu zdecydowanie mniej osób. Wszystko dzisiaj nie objeżdziliśmy także w czwartek tu jeszcze w ostatni dzień zajrzymy od strony Matrei. Jutro mały kameralny ośrodek co by trochę odsapnąć 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń (edytowane) Dziś pokręciliśmy się w malutkiej stacji Obertilliach-Golzentipp Dosyć wysoko położony dolny pónkt ośrodka . Jedna gondola startująca z samego dołu 1430m i 4 orczyki załatwiają tutaj niecałe 16 km tras. Cóż mogę powiedzieć do wyjeżdżania się i zajeżdżania w zupełności wystarczy, tym bardziej że kolejek brak, znaczy bardzo mało narciarzy. przygotowanie tras bez zarzutu Temperatura praktycznie cały dzień na lekkim minusie no i słonecznie. Jutro ostatni dzień jazdy naszej przygody w Tyrolu wsch.i wracamy do domku.Pewne jest że ja, my I will back here na wiosnę bo warto... zdecydowanie warto a ośrodki zamykają się w większości po 20 kwietnia 😎 Edytowane 22 Styczeń przez marcinn 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń @marcinn podążacie moim śladem z zeszłego roku z marca. Super 🙂 mi Tyrol Wschodni przypadł bardzo do gustu 🙂 pozdrawiam serdecznie i się zastanawiam, co będzie jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Twoja małżonka tak bez mrugnięcia okiem weszła w te orczyki na cały dzień? No podziwiam 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 3 godziny temu, marboru napisał: @marcinn podążacie moim śladem z zeszłego roku z marca. Super 🙂 mi Tyrol Wschodni przypadł bardzo do gustu 🙂 pozdrawiam serdecznie i się zastanawiam, co będzie jutro? każdy podąża czyimś śladem ...😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 9 godzin temu, MarioJ napisał: Twoja małżonka tak bez mrugnięcia okiem weszła w te orczyki na cały dzień? No podziwiam 🙂 Dzień dobry⛷ Oczywiście.... jak tata mówi że dziś jeździmy tu to dziewczyny nie protestują , poza tym orczyki są b.dobre na koordynację 😃 i nie rozleniwiają 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Piękny tydzień minął Pojezdżone, pozwiedzane Parę fotek z dzisiejszej jazdy z Grobglocnert Resor 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń W Kals - Matrei jeździłem przez kilka dni w ubiegłym roku. Super tam jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Heiligenblut/Grossglocner Dziś cały dzień pojeździliśmy w tym dwu składowym ośrodku.Stoki położone stosunkowo wysoko 1300-2900 obejmujące dwa górskie masywy Schareck 2604 m i Graidtroghoche 2989m.Na start pierwsze poszły stoki Hichfleis do których dociera się dwu etapowo.Gondola z dołu i przesiadka na pośredniej do kilkusetmetrowej kolejki wydrążonym tunelem.Jazda wyśmienita w bardzo dobrych warunkach aczkolwiek naturalnego śniegu co pies napłakał.Po krótkim lanczu wracamy tunelem do pośredniej i wjeżdżamy gondolą na tereny Schareck i tam już jeździmy do zamknięcia ośrodka zjeżdżając na koniec do danego dołu już niestety w dolnych partiach mocno znudzonych warunkach .Trzeba było troszkę uważać, aczkolwiek 90 procent narciarzy zjeżdżało z pośredniej na dół gondolą ci ogólnie nie dziwi bo o kontuzje nie trudno. Tak na szybko pięknie położony ośrodek otoczony wysokimi szczytami z widokiem na Dzwonnika. Parę foci 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 12 godzin temu, marcinn napisał: Heiligenblut/Grossglocner Dziś cały dzień pojeździliśmy w tym dwu składowym ośrodku.Stoki położone stosunkowo wysoko 1300-2900 obejmujące dwa górskie masywy Schareck 2604 m i Graidtroghoche 2989m.Na start pierwsze poszły stoki Hichfleis do których dociera się dwu etapowo.Gondola z dołu i przesiadka na pośredniej do kilkusetmetrowej kolejki wydrążonym tunelem.Jazda wyśmienita w bardzo dobrych warunkach aczkolwiek naturalnego śniegu co pies napłakał.Po krótkim lanczu wracamy tunelem do pośredniej i wjeżdżamy gondolą na tereny Schareck i tam już jeździmy do zamknięcia ośrodka zjeżdżając na koniec do danego dołu już niestety w dolnych partiach mocno znudzonych warunkach .Trzeba było troszkę uważać, aczkolwiek 90 procent narciarzy zjeżdżało z pośredniej na dół gondolą ci ogólnie nie dziwi bo o kontuzje nie trudno. Tak na szybko pięknie położony ośrodek otoczony wysokimi szczytami z widokiem na Dzwonnika. Parę foci Fajny ośrodek, byłam jakoś w covidzie (bo jeszcze maseczki trzeba było nosić) w styczniu wtedy też było mało śniegu ale rejon bardzo widokowy - szukałam nawet zdjęć ale mi wcięło gdzieś 🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty Marcin ten Franciszek pszeniczny to strategiczne miejsce:) jak piłeś to za plecami miałeś wyjście z free od sharecka. Chyba najbardziej wymagający zjazd tam jest poza trasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty Wtedy nie używasz kolejki podziemnej. Jakiś 1000m w pionie i jesteś na fleiss. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty Turracher Höhe- mały (43 km)kameralny ośrodek, pięknie położony bez wątpienia warty odwiedzenia nie tylko na jeden dzień.Warunki narciarskie- ze względu na położenie i wysokość zawsze bardzo dobre.Osrodek czynny do 21 kwietnia a i zaczyna też wcześniej na początku sezonu. Obsługa na najwyższym poziomie.Ośrodek mocno doinwestowany . Bardzo fajny i zróżnicowany snow park, dla każdego coś fajnego Parę foci 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Ile już dni na topskipasie zrobiłeś? Gdzie najlepsze odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 7 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Ile już dni na topskipasie zrobiłeś? Gdzie najlepsze odczucia? Na razie 14 i rośnie 😄 Tak samo jak testowanie ośrodków Faworytów jest kilku od Turacher,Heligenblut,Nasfeld i większość wysokogórskich ośrodków Tyrolu wsch.która na mnie zrobiła mega wrażenie i które w kwietniu będę chciał jeszcze objechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Dziś największy ośrodek Karynti Nassfeld. Nie będę się tu rozpisywał bo relacji z tego ośrodka jest od lichu a i ja już tu parę razy byłem i jeszcze będę bo warto Jedyny punkt newralgiczny ośrodka to z dołu gondola.... jak przyjedziesz później to trochę trzeba odstać w kolejce.Ja osobiście zawsze jadę 10 km dalej w górę ośrodka i tam zostawiam auto Dziś pogoda bez słońca i w wyższych partiach widoczność była mocno ograniczona.Moje panie poddały się po objedzie a ja od 13 samotnie dałem sobie ostro w palnik do zamknięcia ośrodka Parę foci 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi