christof Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 3 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: Pytaj 🤔 jak droga przes kosówke? w gore i w dol spoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty A ja dziś 3 wejścia i 3 zjazdy 🙂 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Nowe oznaczenia w Szczyrku 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 12 minut temu, surfing napisał: Nowe oznaczenia w Szczyrku Tego drugiego znam .. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybba7 Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Kondracka Przełęcz: - całkiem przyjemna jazda, tylko słońce i temperatura zaczęła robić swoje - śnieg dosyć ciężki; - dobra jazda do dna doliny, potem trzeba kawałek przejechać niebieskim szlakiem i jesteśmy na polanie, śniegu naprawdę wystarczająco, aż do polany ciągłość stabilnej pokrywy, - brak możliwości rozpoczęcia jazdy w innym miejscu niż żleb pod przełęczą, za mało śniegu na inne warianty, - widziałem ślady zjazdu do d. Małej Łąki, tam też można coś spróbować w kierunku Gładziatego Żlebu, - mimo tego, że jest dużo miękkiego i świeżego śniegu to pod spodem u samej góry leży to na naprawdę twardym więc momentami wyjeżdża to z pod nart. Przełęcz pod Kopą Kondracką: - tutaj zacienione i więcej lekkiego śniegu się zachowało; - dużo lepsza jazda niż na KP sporo fajnych miejsc ze świeżym śniegiem; - miejscami twardo, śnieg w niektórych miejscach zaczyna się deskować, - sama góra twarda, dlatego zdecydowałem się odpuścić Przełęcz i zacząć zjazd 150m (deniwelacji) poniżej przełęczy, tak jak wyżej pisałem jazda super i nie trafiłem na żadne niespodzianki, ale leży to na twardym i nierównym podłożu. Hala Kondratowa - Nartostrada: - ciągłość pokrywy bez kamieni od końca polany do rozwidlenia szlaków; - Padaki twarde i wyślizgane; - zarówno podejście/zjazd do Kondratowej lodowe z masą kamieni, szlak zjazdowy w górnej części w stanie agonalnym (polecam przejść ten kawałek w rakach; - na nartostradzie od ESA dwie przepinki (zależy jak kto lubi swoje narty) i da się dojechać do ostatniego mostka. Jeszcze jedno spostrzeżenie na koniec ( zakładam, że powodem tego jest sytuacja na dole), ale ruch skiturowy w Kondratowej zerowy. Z PK był jeden ślad zjazdowy, a pod PPK sporalem jednego zjeżdżającego oraz podchodzącego TOPR-owca. Na polanie potem może z 4-5 osób i tyle, potem na nartostradzie ledwie kilkanaście osób. Dziwi to bo mimo sytuacji śniegowej da się jednak podziałać… 11 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 7 godzin temu, surfing napisał: Nowe oznaczenia w Szczyrku Skąd jeszcze przeganiają skiturowców oprócz tego nieszczęsnego Szczyrku? Na Czantorię boczkiem można, na Pilsko też. Pytam, gdyż nie chciałbym mieć niespodzianki kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty (edytowane) 19 godzin temu, marcinn napisał: ja dziś 3 wejścia i 3 zjazdy Gdzie? Stożek? Edytowane 23 Luty przez WojtekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty (edytowane) Godzinę temu, WojtekM napisał: Gdzie? Stożek? Wejście od dołu z prawej strony niebieska, potem czarna trasą i dojście do schroniska, potem zejście do trasy zjazdowej i tak 3x Edytowane 23 Luty przez marcinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty (edytowane) 9 godzin temu, surfing napisał: Nowe oznaczenia w Szczyrku Też uważam, że duży powinien iść z tyłu. Czy czegoś nie zrozumiałem? Edytowane 23 Luty przez sstar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 4 godziny temu, WojtekM napisał: Skąd jeszcze przeganiają skiturowców oprócz tego nieszczęsnego Szczyrku? Na Czantorię boczkiem można, na Pilsko też. Pytam, gdyż nie chciałbym mieć niespodzianki kiedyś. Na Pilsku jest podobne oznaczenie. Ale ani na Pilsku ani w Szczyrku nie przeganiają (chociaz tartakowi w Korbielowie bywają nerwowi). Na FB pojawila sie teoria, ze to dupochron w razie jakiegos wypadku - odpukać. Zwłaszcza po ostatnim w SMR gdzie pózniej kontrolowano zabezpieczenia tras. W SMR na 3 jest trasa skiturowa (nadal na mapie osrodka) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Zwiedzałem dzisiaj dolinę sąsiednią do Goryczkowej. Widok na Goryczkową: 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 21 godzin temu, marcinn napisał: Wejście od dołu z prawej strony niebieska, potem czarna trasą i dojście do schroniska, potem zejście do trasy zjazdowej i tak 3x Wytrzyma ten wariant ze śniegiem do soboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Godzinę temu, WojtekM napisał: Wytrzyma ten wariant ze śniegiem do soboty? W 100 procentach będzie ciężko ale zawsze można te kawałki newralgiczne przejść z buta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 10 minut temu, marcinn napisał: Godzinę temu, WojtekM napisał: Wytrzyma ten wariant ze śniegiem do soboty? W 100 procentach będzie ciężko ale zawsze można te kawałki newralgiczne przejść z buta To może jednak Czantoria wzdłuż czerwonej będzie lepszym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty (edytowane) Krk Edytowane 24 Luty przez sstar 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty W dniu 23.02.2025 o 18:22, christof napisał: chociaz tartakowi w Korbielowie bywają nerwowi) Daj spokój - tartakowi to wyjątkowo wredne stwory.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Jak zawsze Obri Dul. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty (edytowane) W dniu 21.02.2025 o 11:46, christof napisał: jak droga przes kosówke? w gore i w dol spoko? Śniegu mało powyżej górnej stacji , my planowo tylko powyżej krzesła ze względu na amatorke którą uprawiamy😁. Edytowane 26 Luty przez MAIKEL 1977 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Dziś sztywniuteńko… 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 31 minut temu, sstar napisał: Dziś sztywniuteńko… gdzie takie katastroficzne widoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 12 minut temu, grimson napisał: gdzie takie katastroficzne widoki? Standardowa moja trasa wzdłuż tyczek z BpSnezkou przez Modry Dul… mam więcej w tonacji disco noir… raczki i harszle w użyciu… 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Wtorkowe smutne sedlo , podejście od centralnego parkingu pod Salatynem ze zjazdem na południe i ponownym podejściem na przełęcz i zjazdem na północ do wysokości około 1100m n.p.m. Na południu śnieg puszczony trochę tępy, na północy u góry puch później lekka szreń była a jeszcze niżej twardo . Fajnie było się przejść w bardziej dzikim terenie z dala od wyciągów. zdj 1 zjazd szlakiem śniegu mało ale dało się w dolnych partiach doliny smutnej . zdj 2 Taliakowa chata 1350m zdj 3 widok od południa na przełęcz , po lewej jako tako wyśnieżona Hruba kopa zdj 6 widok od północy na przełęcz i tylko mój ślad ( bardzo mały ruch skiturowy ) 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty W dniu 24.02.2025 o 17:30, sstar napisał: Krk A to z Krakowa? Mieszkam - ale nie znam. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 28 minut temu, marekbtl napisał: A to z Krakowa? Mieszkam - ale nie znam. pozdro Pewno napływowy element wywrotowy do tego jesteś. Ci z grodu Kraka z dziada pradziada znają. Myślałem, że o rower zapytasz, ew. jak zacząć przygodę ze skiturami, a tu patrz pan. IMG_7066.mov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 1 minutę temu, sstar napisał: Ci z grodu Kraka z dziada pradziada znają. Ja nie jestem - słoik typowy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi