sstar Napisano 27 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 26 minut temu, marekbtl napisał: Ja nie jestem - słoik typowy. pozdro Rozmowy w spiżarni. Między nami słoikami mówiąc… ps ja jestem ze wsi, a w zasadzie spode wsi z takiego przysiółka, domów pewno z dziesięć mógłbym wymieniać po nazwisku… zdrówko… ile można tych pączków jeść.., 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 39 minut temu, sstar napisał: Rozmowy w spiżarni. Między nami słoikami mówiąc… ps ja jestem ze wsi, a w zasadzie spode wsi z takiego przysiółka, domów pewno z dziesięć mógłbym wymieniać po nazwisku… zdrówko… ile można tych pączków jeść.., Sądząc po pierwszym zdjęciu to oprócz pączków było sporo browaru do tego, no chyba, że alko się wylał na aparat🍺🍺🍺😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 3 godziny temu, marekbtl napisał: A to z Krakowa? Mieszkam - ale nie znam. pozdro Ja myślałem, że o CRO chodzi... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 14 minut temu, brachol napisał: Ja myślałem, że o CRO chodzi... pozdro bo CROatia to piękny i gościnny kraj... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Pilsko wczoraj. Na dole ok 5 cm śniegu, na górze nowego opadu 20-25 cm. Podejść można od parkingu przy kolei Baba, później przez Buczynkę i Płaj- bez ściągania fok na samą górę. Zjazd możliwy do Szczawin, raczej prawa stroną. Przez Płaj można zjechać do wysokości ok 1150 m. Wczoraj do godziny 15 śnieg od samej góry był mokry i ciężki a ok godz. 17, gdy chwycił mróz zrobił się z tego bardzo przyjemny, sprężysty śnieg do jazdy, praktycznie puch.. Jak to możliwe? Myślałem że będzie z tego szreń.. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Czantoria x 2. Śnieg tylko na głównej trasie i wzdłuż orczyka. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Ładnie na kamerkach trochę popadało… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 3 godziny temu, sstar napisał: Ładnie na kamerkach trochę popadało… kusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 33 minuty temu, grimson napisał: kusi? Czy ja wiem, ostatnio w tygodniu było dość lodowo, nie wiem, czy wystarczy tego świeżego, a trochę logistyka trudniejsza tym razem, na razie pas... Ale nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec (edytowane) Na Pilsku dzisiaj warun sezonu, czyli w sumię tak sobię, ale lepiej już było. Do góry przez byka całość na nartach. Na górze dwa zjazdy po słowackiej stronie w genialnym puszku. Na koniec zjazd przez buczynkę w całości na nartach, ale na płaju masa kamieni. To już definitywnie zakończenie sezonu w Beskidach patrząc na prognozy. Edytowane 2 Marzec przez hgx126 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec Przejście północną granią hotelu Ibis 😉 https://www.facebook.com/share/v/15qP3NWh16/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 8 godzin temu, surfing napisał: Przejście północną granią hotelu Ibis 😉 https://www.facebook.com/share/v/15qP3NWh16/ Świetne jakbym siebie widział:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec Świetne warunki dziś były na wejście na Salatyn, no może troszkę za ciepło Dziś dla odmiany nie wchodziliśmy żlebem centralnym tylko C1, tak dla odmisny.Powiem szczerze że zdecydowanie ciężej albo ja się starzeję. Potem podejście granią do centralnego żlebu i jazda Fajna wyrypa Parę foci c12e2db4-2e9e-47d2-9ca8-790ae0dd994e.mov 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec Środkowe Sudety wymiatają z firnami. Ruszyłem autobusem ze Szpindlerovego na grzbiet Karkonoszy. Taka błyskawiczna podwózka do większego śniegu czyni cuda. Następnie kierunek na Wielki Szyszak. W okolicach dwa zjazdy na polską stronę i dwa zjazdy na czeską stronę. Razem wyszło mimo wszystko z nogi 1400m vertical, więc dobrze. Udało się też zajrzeć w oko Saurona. I na koniec wyśmienity smażony syr z lokalnym piwem Krakonos, wysmakowane w Bouda Martinova. Karkonosze cudowne i nie zawodzą. 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 9 godzin temu, MarioJ napisał: Środkowe Sudety wymiatają z firnami. Ruszyłem autobusem ze Szpindlerovego na grzbiet Karkonoszy. Taka błyskawiczna podwózka do większego śniegu czyni cuda. Następnie kierunek na Wielki Szyszak. W okolicach dwa zjazdy na polską stronę i dwa zjazdy na czeską stronę. Razem wyszło mimo wszystko z nogi 1400m vertical, więc dobrze. Udało się też zajrzeć w oko Saurona. I na koniec wyśmienity smażony syr z lokalnym piwem Krakonos, wysmakowane w Bouda Martinova. Karkonosze cudowne i nie zawodzą. Patrząc na niektóre zdjęcia to ciekawe linie były robione👌. Warunki poza trasowe lepsze jak na Hintertuxie, tam pełno odkrytych skał uniemożliwia jazdę ciekawymi wariantami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2 godziny temu, marionen napisał: Patrząc na niektóre zdjęcia to ciekawe linie były robione👌. Warunki poza trasowe lepsze jak na Hintertuxie, tam pełno odkrytych skał uniemożliwia jazdę ciekawymi wariantami. I Karkonosze tańsze, a piwo lepsze 😁 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 6 minut temu, MarioJ napisał: I Karkonosze tańsze, a piwo lepsze 😁 I bliżej. Zazdroszczę szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 16 godzin temu, MarioJ napisał: Środkowe Sudety wymiatają z firnami. Ruszyłem autobusem ze Szpindlerovego na grzbiet Karkonoszy. Taka błyskawiczna podwózka do większego śniegu czyni cuda. Wygląda super. Tak z ciekawości: co to za autobus, dokąd dowozi i jak się na niego załapać?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec (edytowane) 12 minut temu, jacekma napisał: Wygląda super. Tak z ciekawości: co to za autobus, dokąd dowozi i jak się na niego załapać?:) Że Szpindla na Karkonoską Przełęcz. Można też zamieszkać na przeleczy jest kilka miejsc także wtedy można autem, nie wiem jak z zezwoleniem na wjazd. Chyba trza jakoś wcześniej, ale może jak okażesz gdzie jedziesz to ok. Rano na pewno;-) https://www.mestospindleruvmlyn.cz/pl/autobus-spindlerova-bouda Edytowane 10 Marzec przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 52 minuty temu, jacekma napisał: Wygląda super. Tak z ciekawości: co to za autobus, dokąd dowozi i jak się na niego załapać?:) To jest autobus liniowy, normalny. Bilet kupuje się u kierowcy. Można płacić kartą, ale czasami może nie być zasięgu. Lepiej mieć gotówkę. Tam gdzie ja korzystam, to zwykle autobusy kursują co godzinę. @Gerald mnie nauczył posługiwać się rozkładem czesko-słowackim: https://idos.cz/ i aplikacja IDOS na telefony. Na mapy.cz są przystanki autobusowe i ich nazwy. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 14 minut temu, MarioJ napisał: To jest autobus liniowy, normalny. Bilet kupuje się u kierowcy. Można płacić kartą, ale czasami może nie być zasięgu. Lepiej mieć gotówkę. Tam gdzie ja korzystam, to zwykle autobusy kursują co godzinę. @Gerald mnie nauczył posługiwać się rozkładem czesko-słowackim: https://idos.cz/ i aplikacja IDOS na telefony. Na mapy.cz są przystanki autobusowe i ich nazwy. Dzięki wielkie za wszystkie detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Wszystkie drogi prowadzą… 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Nie znałem… https://www.alpy4000.cz/fotogalerie/lavinova-nehoda-pramenny-dul-26-12-2008-detail-517 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 3 godziny temu, sstar napisał: Nie znałem… https://www.alpy4000.cz/fotogalerie/lavinova-nehoda-pramenny-dul-26-12-2008-detail-517 Fajny żleb, długi. Ale rzeczywiście niebezpieczny, kształt rynny, strome ściany ponad linią zjazdu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec W dniu 10.03.2025 o 16:51, MarioJ napisał: To jest autobus liniowy, normalny. Bilet kupuje się u kierowcy. Można płacić kartą, ale czasami może nie być zasięgu. Lepiej mieć gotówkę. Tam gdzie ja korzystam, to zwykle autobusy kursują co godzinę. @Gerald mnie nauczył posługiwać się rozkładem czesko-słowackim: https://idos.cz/ i aplikacja IDOS na telefony. Na mapy.cz są przystanki autobusowe i ich nazwy. Dzisiaj skorzystałem z tego autobusu. Dzięki za inspiracje:) Tereny do jazdy bardzo fajne , niestety jednak śniegu już mało. Słabo jeszcze znam Karkonosze ale jednej rzeczy nie ogarniam totalnie: Bouda na boudzie, wszędzie drogi, parkingi, asfalty, dziwne pojazdy gąsienicowe non stop gdzieś popylajające. Wszystko to naprawdę wysoko w górach. Z drugiej strony, zielony ludzik mnie ochrzanił że jechałem 4 metru od szlaku ( po kopnym śniegu a nie po wychodzonej , wąskiej , lodowej rynnie). Gdzie tu logika.... Na szczęście tylko upomniał j obeszło się bez mandatu. Nie rozumiem tego grzechu. W Tatrach, w których jest dużo mniej infrastruktury , jest dużo rozsądniejsze podejście. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi