MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 38 minut temu, jacekma napisał: Bouda na boudzie, wszędzie drogi, parkingi, asfalty, dziwne pojazdy gąsienicowe non stop gdzieś popylajające. Wszystko to naprawdę wysoko w górach. Z drugiej strony, zielony ludzik mnie ochrzanił że jechałem 4 metru od szlaku ( po kopnym śniegu a nie po wychodzonej , wąskiej , lodowej rynnie). Gdzie tu logika.... Też mnie to zadziwia. U nich to jednak dziwna „tradycja”, którą wytworzyli jeszcze za komuny (asfalt, pojazdy na grzbiecie). Liczba Boud to pokłosie jeszcze z XIXw. Myślę że to stare walczy z nowym podejściem Parku. Walka daje różne dziwne i niespójne wyniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 57 minut temu, jacekma napisał: Dzisiaj skorzystałem z tego autobusu. Dzięki za inspiracje:) Tereny do jazdy bardzo fajne , niestety jednak śniegu już mało. Słabo jeszcze znam Karkonosze ale jednej rzeczy nie ogarniam totalnie: Bouda na boudzie, wszędzie drogi, parkingi, asfalty, dziwne pojazdy gąsienicowe non stop gdzieś popylajające. Wszystko to naprawdę wysoko w górach. Z drugiej strony, zielony ludzik mnie ochrzanił że jechałem 4 metru od szlaku ( po kopnym śniegu a nie po wychodzonej , wąskiej , lodowej rynnie). Gdzie tu logika.... Na szczęście tylko upomniał j obeszło się bez mandatu. Nie rozumiem tego grzechu. W Tatrach, w których jest dużo mniej infrastruktury , jest dużo rozsądniejsze podejście. Mi tu goście mówili, że ścinając nieprecyzyjnie w siodle między Lucni i Studicni dali dwa mandaty po 4 tys koron. Zima tam oczywiście kraina lodu. Bo to 1500+. A propos pojazdów i asfaltu, fotka z okna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec (edytowane) Prognoza… Edytowane 16 Marzec przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec (edytowane) 10 godzin temu, jacekma napisał: Dzisiaj skorzystałem z tego autobusu. Dzięki za inspiracje:) Tereny do jazdy bardzo fajne , niestety jednak śniegu już mało. Słabo jeszcze znam Karkonosze ale jednej rzeczy nie ogarniam totalnie: To jak byłeś i skorzystałeś z pomocy, to poproszę o info 🙂 Możesz opisać jak ten świeży opad z piątku wyglądał? Gdzie leżał, ile mniej więcej etc? Pytam bo popadało przy wietrze, i jestem ciekawe czy na otwartych zboczach wysoko coś z tego leży. I jak możesz to w którym miejsce spotkałeś zielonych ? Edytowane 17 Marzec przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 1 godzinę temu, MarioJ napisał: To jak byłeś i skorzystałeś z pomocy, to poproszę o info 🙂 Możesz opisać jak ten świeży opad z piątku wyglądał? Gdzie leżał, ile mniej więcej etc? Pytam bo popadało przy wietrze, i jestem ciekawe czy na otwartych zboczach wysoko coś z tego leży. I jak możesz to w którym miejsce spotkałeś zielonych ? Jasne:) Miałem w planach zjechać najpierw z okolic Czarnej przełęczy/ Smielca na pólnoc ale oceniłem że jest za mało śniegu, wystaje kosówka, kamienie. Może i by sie dało ale stwierdziłem że szkoda kolan więc odpuściłem. Większość opadu chyba wywiał wiatr. Z Czarnej więc zjechałem wzdłuż szlaku do Martinowki chcąc obadać zjazd na południe z Szyszaka/Smielca. Tam też właśnie spotkałem zielonego ludzika. Zjazd do Martinowki z grani pomiędzy Szyszakiem Smielcem na południe wyglądał ok z daleka, ale widac ze sniegu nie jest jakoś strasznie dużo i trzeba by mocno wybierać kierunek jazdu bo tez co nieco wystaje. Widać było ślady, ludzie jeździli. Ja już nie chciałem się narażać na pokute więc nie próbowałem. Mam wrażenie że śniegu spadło niestety mniej niż zapowiadali i dużą część wywiało. Dzisiaj w nocy też parę centymetrów dopadało (szklarska / jakuszyce ) ale to chyba za bardzo nie zmieni sytuacji bo ogólnie śniegu jest mało i prawie wszędzie coś wystaje. Na siłę można próbować ale dla mnie to koniec sezonu (strasznie słabego) Przy takiej zimie to jak dla mnie to biegowki biją na głowę skitury;) 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Z rana… 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Godzinę temu, jacekma napisał: Zjazd do Martinowki z grani pomiędzy Szyszakiem Smielcem na południe wyglądał ok z daleka, ale widac ze sniegu nie jest jakoś strasznie dużo i trzeba by mocno wybierać kierunek jazdu bo tez co nieco wystaje. Widać było ślady, ludzie jeździli. Ja już nie chciałem się narażać na pokute więc nie próbowałem. Mam wrażenie że śniegu spadło niestety mniej niż zapowiadali i dużą część wywiało. Dzisiaj w nocy też parę centymetrów dopadało (szklarska / jakuszyce ) ale to chyba za bardzo nie zmieni sytuacji bo ogólnie śniegu jest mało i prawie wszędzie coś wystaje. Na siłę można próbować ale dla mnie to koniec sezonu (strasznie słabego) Przy takiej zimie to jak dla mnie to biegowki biją na głowę skitury;) Widzisz, to ja mam znacznie inne spojrzenie na te same warunki. Na górze jest dużo śniegu jak na tą zimę, a pomiędzy kamykami da się przejechać. To nie skały, w które człowiek uderza i się zabija, tylko delikatny slalom pomiędzy. 🙂 To tak apropo Szyszaka ogólnie. Śmielec na pólnoc jest rzeczywiście słaby, ale na pn-zach już bardziej spoko, tylko trochę niżej niż sam grzbiet. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 13 minut temu, MarioJ napisał: Widzisz, to ja mam znacznie inne spojrzenie na te same warunki. Na górze jest dużo śniegu jak na tą zimę, a pomiędzy kamykami da się przejechać. To nie skały, w które człowiek uderza i się zabija, tylko delikatny slalom pomiędzy. 🙂 To tak apropo Szyszaka ogólnie. Śmielec na pólnoc jest rzeczywiście słaby, ale na pn-zach już bardziej spoko, tylko trochę niżej niż sam grzbiet. Dzięki za info. Może jestem zbyt wymagajacy;) Głównie jeżdżę w Tatrach i tam jest zwykle lepiej ( z wyjatkiem tej "zimy" gdzie jest jakiś dramat) Problemem było nie to co wystaje i widać tylko to czego nie widać. Dlatego też po 2-3 skrętach odpuściłem. No ale to może kwestia mojego mniejszego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 15 godzin temu, jacekma napisał: Może jestem zbyt wymagajacy;) Głównie jeżdżę w Tatrach i tam jest zwykle lepiej ( z wyjatkiem tej "zimy" gdzie jest jakiś dramat) Problemem było nie to co wystaje i widać tylko to czego nie widać. Dlatego też po 2-3 skrętach odpuściłem. No ale to może kwestia mojego mniejszego doświadczenia. Racja. Przysypało po wierzchu. Pod spodem albo lód albo inne niespodzianki. Life is like a nic of chocolates you never know what you are going to get. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec Z perspektywy kapci i pięknej pogody w księstwie Łowickim… IMG_7839.mov IMG_7859.mov IMG_7917.mov IMG_7929.mov 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Tatry Zachodnie dzisiaj nie zawiodły. Śniegi wyborne, pogoda jeszcze lepsza. Linia sezonu nakreślona. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec W dniu 20.03.2025 o 07:19, sstar napisał: Z perspektywy kapci i pięknej pogody w księstwie Łowickim… IMG_7839.mov IMG_7859.mov IMG_7917.mov IMG_7929.mov Tadek, jednak stwierdzam, że brak Ci rozumu😀. W taką pogodę? Serio? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec (edytowane) 11 godzin temu, marekbtl napisał: Tadek, jednak stwierdzam, że brak Ci rozumu😀. W taką pogodę? Serio? pozdro Nie no do świtu poczekałem tym razem. Na wschód słońca nie szedłem. Na opinię naczelnego miękiszona forum trzeba ciężko zapracować. A to też nie może być tak, że kobieta mnie bije - siostra w bazie pod Everestem mogła mieć odczuwalną -25 mogę więc i ja… tylko każdemu jego Everest, mój Studicni się zowie;-) a śnieg był boski przewiane 5-10cm na twardej bazie i zjazd pod samo auto… wracając do auta minąłem jak Jirzi z synem jechali do szkoły, polubiłbyś go bo też go na tyczkach katuje taki dobry tatuś… w Pecu w klubie. A w chwilach wolnych z mamusią na Studicni też chadzają - taki omnibus. Dziś też słaba pogoda więc chyba Szklarska… zobaczymy bo auto wymyte a w środę Jantar zabookowany. Edytowane 23 Marzec przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Tak… 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 9 minut temu, sstar napisał: Tak… Na górze mocno miękko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 1 minutę temu, grimson napisał: Na górze mocno miękko? Zależy gdzie. Na ogół tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Chwila z rana… milky way… 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2 godziny temu, sstar napisał: Chwila z rana… milky way… ło panie, o której pobudka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec (edytowane) 4 minuty temu, grimson napisał: ło panie, o której pobudka? Czwarta. Trochę mi się nie chciało, ale co robić. Już we Wrocku. Edytowane 24 Marzec przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec Teraz mam wybór;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień Dół wiosna góra zima… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień (edytowane) 1.5h i Karpacz. Edytowane 7 Kwiecień przez sstar 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 57 minut temu, sstar napisał: 1.5h i Karpacz. elegancko, dokąd dotarłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień Teraz, grimson napisał: elegancko, dokąd dotarłeś? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień To się trochę poprawiło w okolicach Karpacza przez parę dni... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi