Jusik2002 Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 54 minuty temu, Hextor napisał: No to czemu lance? Powiesz nam? Cofnij się w temacie o kilka lat to się dowiesz.... Im raczej nie chodziło o kasę bo mieli jej dużo..... Warunki się zmieniły koloslnie od momentu rozpoczęcia inwestycji. Generalnie TMR nie widzi już potencjału w Szczyrku i raczej nic więcej nie zainwestuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig12345 Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 52 minuty temu, Jusik2002 napisał: Cofnij się w temacie o kilka lat to się dowiesz.... Im raczej nie chodziło o kasę bo mieli jej dużo..... Warunki się zmieniły koloslnie od momentu rozpoczęcia inwestycji. Generalnie TMR nie widzi już potencjału w Szczyrku i raczej nic więcej nie zainwestuje... Kapitalne.... a narciarze nie widzą potencjału w TMR. Jedyny pozytyw ze nieruchomosci w Szczyrku podrozaly znaczaco... choc nie dla kazdego pozytyw.... ;-)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 2 godziny temu, mig12345 napisał: Kapitalne.... a narciarze nie widzą potencjału w TMR. Jedyny pozytyw ze nieruchomosci w Szczyrku podrozaly znaczaco... choc nie dla kazdego pozytyw.... ;-)) Narciarze wogole nie widzą tam potencjału. Te kolejki to pewnie za masłem w promocji.... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekM Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 W dniu 29.12.2024 o 19:31, Jusik2002 napisał: A gdzie można jeździć na okrętkę bez kolejek ? I w jakie dni ? Na Mosornym - codziennie. Na Stożku - codziennie (tak, Stożek jeszcze nie działa). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 5 godzin temu, Jusik2002 napisał: Cofnij się w temacie o kilka lat to się dowiesz.... Im raczej nie chodziło o kasę bo mieli jej dużo..... Warunki się zmieniły koloslnie od momentu rozpoczęcia inwestycji. Generalnie TMR nie widzi już potencjału w Szczyrku i raczej nic więcej nie zainwestuje... A to ciekawe, pamiętam artykuly z przed paru lat gdzie pisało, że to ich najlepiej zarabiający ośrodek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 (edited) 16 minut temu, Hextor napisał: A to ciekawe, pamiętam artykuly z przed paru lat gdzie pisało, że to ich najlepiej zarabiający ośrodek. Taaaaa, warunki pewnie robia swoje.... Edited December 30, 2024 by Jusik2002 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stusi Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 Wracając do konkretów - na jutrzejszą noc sylwestrową otwierają trasę nr 3 do gondoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted December 30, 2024 Report Share Posted December 30, 2024 15 minut temu, Stusi napisał: Wracając do konkretów - na jutrzejszą noc sylwestrową otwierają trasę nr 3 do gondoli. Przecież to było wiadome.... Tylko ta trasa jest oświetlona. Jest jeszcze 1 ale ona może w połowie stycznia, o ile sprawdzi się pogoda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekP Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 A jak to obecnie wygląda z tymi parkingami płatnymi? Szlabany mocno blokują wjazd na parking pod gondola? I jakie ceny teraz u lokalsów? Bo za tą akcje z parkingami to chyba wolę im zapłacić.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer85 Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 10 minut temu, krzysiekP napisał: A jak to obecnie wygląda z tymi parkingami płatnymi? Szlabany mocno blokują wjazd na parking pod gondola? I jakie ceny teraz u lokalsów? Bo za tą akcje z parkingami to chyba wolę im zapłacić.. Tak, blokują, miały w jakiś sposób korki zmniejszyć (wg. wladz miasta i tmr) a tylko je spotęgowały. U lokalów taniej, tylko 20zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cappo Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 11 godzin temu, Hextor napisał: A to ciekawe, pamiętam artykuly z przed paru lat gdzie pisało, że to ich najlepiej zarabiający ośrodek. Przeczytaj fragmenty artykułu, który wrzuciłem w poście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 17 godzin temu, Jusik2002 napisał: Cofnij się w temacie o kilka lat to się dowiesz.... Im raczej nie chodziło o kasę bo mieli jej dużo..... Warunki się zmieniły koloslnie od momentu rozpoczęcia inwestycji. Generalnie TMR nie widzi już potencjału w Szczyrku i raczej nic więcej nie zainwestuje... Jasno to powiedzieli w jakimś wywiadzie, użyli słów: "jesteśmy niezadowoleni". Ja im na to odpowiedziałem: - Ja też jestem niezadowolony! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 16 godzin temu, mig12345 napisał: Kapitalne.... a narciarze nie widzą potencjału w TMR. Jedyny pozytyw ze nieruchomosci w Szczyrku podrozaly znaczaco... choc nie dla kazdego pozytyw.... ;-)) Ja widzę (choć się wyczerpuje) JEDEN WIELKI POZYTYW: "Szczyrk wysysa klienta przypadkowego i masowego i śmiało i dobrze można jeździć GDZIEŚ INDZIEJ!" 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 2 godziny temu, krzysiekP napisał: A jak to obecnie wygląda z tymi parkingami płatnymi? Szlabany mocno blokują wjazd na parking pod gondola? I jakie ceny teraz u lokalsów? Bo za tą akcje z parkingami to chyba wolę im zapłacić.. Dzis nad ranem TMR przesunął betonowe elementy przy drugim parkingu blizej krawedzi jezdni aby nie mozna tam bylo zaparkowac za free (jakies 8 samochodow). Tak, ze nie mozna powiedziec ze nie ma inwestycji - musieli wynajac koparke a to koszty. 2 godziny temu, pasazer85 napisał: Tak, blokują, miały w jakiś sposób korki zmniejszyć (wg. wladz miasta i tmr) a tylko je spotęgowały. Nie wiem jak to sobie wydumali... w niedziele o 8:30 korek mial z 4 km mimo, ze drugi parking byl zupelnie pusty. Wszyscy stali przed pierwszym i czekali az kazdy kierowca zgodnie z procedura pobierze bilecik, otworzy sie szlaban itd... 1 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 2 godziny temu, pasazer85 napisał: Tak, blokują, miały w jakiś sposób korki zmniejszyć (wg. wladz miasta i tmr) a tylko je spotęgowały. U lokalów taniej, tylko 20zł. W weekendy trzeba być w Szczyrku najpóźniej 7:30 aby nie stać w korkach, od 8:00 Szczyrk jest totalnie zablokowany, bramki zrobiły swoje. W solisku prywatne parkingi też już po 30 zł 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 Pierwszy bezpłatny ski bus rusza z centrum przesiadkowego o 8:00 czyli stoi w korkach i do Soliska jedzie 40 minut lub dłużej. Wczoraj o 10:15 parking przy centrum przesiadkowym zapełniony w 20%. Przed południem wyjazd z Szczyrku bezproblemowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jasno to powiedzieli w jakimś wywiadzie, użyli słów: "jesteśmy niezadowoleni". Ja im na to odpowiedziałem: - Ja też jestem niezadowolony! "jesteśmy niezadowoleni" więc zakorkujemy cały Szczyrk 😜 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 18 minut temu, MarioJ napisał: "jesteśmy niezadowoleni" więc zakorkujemy cały Szczyrk 😜 kiedy ostatnio jezdziles w szczyrku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 (edited) Być może dało by się zrobić tak, że na gopass podawało by się nr rejestracyjny i doladowywalo kasę. Później kamera by zczytywala rejestrację, automatycznie otwierała szlaban i pobierała opłatę z konta? Ewentualnie wjeżdżasz od razu, robi ci zdjęcie tablicy po prostu. I płacisz w apliakcji/biletomacie przy wyjeździe wpisując swój nr rejestracyjny. Edited December 31, 2024 by Hextor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 13 minut temu, Jeeb napisał: kiedy ostatnio jezdziles w szczyrku? Drogi Kolego z Niemiec, nie musisz mnie przepytywać z terminów wyjazdów do Szczyrku. Byłem tam wielokrotnie, jeździłem na orczykach i jeździłem też na krzesłach postawionych przez TMR. Pamiętam chyba przedostatni mój wyjazd, gdy jedliśmy śniadanie przy szklanej ścianie z widokiem na wyciągi na Solisku. Leżał śnieg na drzewach, był mróz, grudzień przed świętami, było cudownie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 (edited) 1 godzinę temu, surfing napisał: Pierwszy bezpłatny ski bus rusza z centrum przesiadkowego o 8:00 czyli stoi w korkach i do Soliska jedzie 40 minut lub dłużej. Wczoraj o 10:15 parking przy centrum przesiadkowym zapełniony w 20%. Przed południem wyjazd z Szczyrku bezproblemowy Wczoraj, powrót skibusem po 15:00 z Soliska pod krzesła Meta trwał 45 minut. Zapewne samochodem niewiele szybciej Edited December 31, 2024 by surfing Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted December 31, 2024 Report Share Posted December 31, 2024 3 godziny temu, MarioJ napisał: Drogi Kolego z Niemiec, nie musisz mnie przepytywać z terminów wyjazdów do Szczyrku. Byłem tam wielokrotnie, jeździłem na orczykach i jeździłem też na krzesłach postawionych przez TMR. Pamiętam chyba przedostatni mój wyjazd, gdy jedliśmy śniadanie przy szklanej ścianie z widokiem na wyciągi na Solisku. Leżał śnieg na drzewach, był mróz, grudzień przed świętami, było cudownie. wcale Cie nie odpytuję i zawsze cieszyły mnie Twoje relacje, w Szczyrku pierwszy raz byłem w 1967 roku i przez długie lata był to mój jedyny i najlepszy ośrodek a teraz cieszę się że dobrzy znajomi tam pojechali i spędzają udany urlop 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted January 1 Report Share Posted January 1 takie foty dostałem - znajomi bardzo zadowoleni 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 1 Report Share Posted January 1 28 minut temu, Jeeb napisał: takie foty dostałem ..znaczy że przez internet dostałeś?.. z kamerki internetowej się nie liczy - jakiś "mądrala" pisał ostatnio.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted January 1 Report Share Posted January 1 6 minut temu, Lexi napisał: z kamerki internetowej się ni chyba nie bo poznaję ich narty, raczej nie ściemmniają, byliśmy już razem w Alpach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts