Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Szczyrk - COS Skrzyczne

naczos

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.12.2022 o 23:55, Stusi napisał:

Daj znać jak wrażenia. Też jestem ciekawy nowego Ondraszka 😉

Jeździłem tam w niedzielę i wtorek. W niedzielę armaty dośnieżaly Ondraszka przy dużym mrozie, przez co jazda nie była tam tak przyjemna (marznący śnieg na goglach) jak we wtorek. We wtorek z kolei wiatr był tak silny, że ze Skrzycznego do zakrętu trzeba było jechać na jajo, aby nie trzeba było używać kijków. Za to od zakrętu bajka. Gdy byłem na Ondraszku w listopadzie, miałem uczucia ambiwalentne odnośnie tej inwestycji, ale teraz stwierdzam, że wyszła z niej nawet fajna trasa. Przysypana śniegiem nie razi tak jak na jesieni.

8A0F6407-687B-4A63-B9C5-3C8AFEA84104.jpeg

• Like 10

• 1 month later...
4 godziny temu, ski89 napisał:

COS otworzył dzisiaj FIS. Tak po prostu, bez żadnej informacji wcześniejszej. Zero komunikacji w socialach, jakie sociale? Dobrze, że chociaż na www pokazują aktualny stan.

Jaki cholerny zapiździały prlowski skansen - w każdym aspekcie!

Szkoda że tylko pierwszy odcinek. Ciekawe kiedy powiedzą do orczyka?

• Like 1

Obserwowałam wieczorem przedwczoraj kamery. Widać było, że coś jakby działają na końcówce FIS-u (światła, armatki chyba, raczej jeszcze nie ratraki). Czekamy, a ja (pewnie nie tylko ja) też na Doliny i by móc udać się na zasłużony odpoczynek w Hiltonie ;)

Edytowane przez Maria

Jeździłem 20.12 cały dzień na COS i 21.12 pół na pół z SMR. Faktycznie wzdłuż wyciągu był ślad ratraka ale narty  potargałem pewnie trochę na czerwonej przez las a resztę dorobiłem na niebieskiej i czarnej ;). Jazda jak dla mnie była super ale chyba nie o to chodzi żeby po zamkniętych trasach jeździć (chociaż plusy są brak kolejek na dole).

Jack78 napisał że to prlowski skansen. Nie wiem jak to za prl-u wyglądało ale obstawiam że mogło być lepiej. Moim skromnym zdaniem zarządzający COS powinni zostać na zbity pysk ... bo tam ewidentnie panuje stara zasada czy się stoi czy się leży hajsik się należy.

Ile w zeszłym roku była możliwość zjazdu po otwartych trasach do samego dołu? jak dobrze pamiętam to ok tydzień. To jest niesmaczny żart.

Zwróciliście uwagę na cennik za 4h skipassy?

Coś mi nie pasowało, bo z moich notatek wynikało, że w zeszłym roku jeździłem w marcu za 77zł. Teraz marzec za 124 zł - 61% podwyżki 😲.

Widzę, że przenieśli zakończenie sezonu wysokiego z 27.02 na 18.03!!

W zeszłym roku ostatni raz na COS byłem 20.03

Ot, takie małe kombinatorstwo w cenniku w ich wydaniu.....

COS_cennik_2021_2022.jpg

• Thanks 1
  • Sad 3

49 minut temu, Mops napisał:

Wie ktoś czy COS naśnieża grzebień i czy jest szansa na jego uruchomienie w tym tygodniu?

Dziś jest dostawa białego z nieba, a jutro ma być opad dwa razy większy, więc pewnie zjechać się da. Jednak nie widać oznak aby orczyk miał ruszyć, więc jeśli nawet będzie wystarczająca ilość naturalnego śniegu, nie wierzę, że otworzą trasę od grzebienia.

Aż szkoda patrzeć na zdjęcia @kordiankw, pamiętam dobrze te trasy z 2019 gdzie przez cały tydzień katowałem Doliny i zjazdy do Mety. Piękna sprawa, zwłaszcza wyjazd z lasu na ostatnią polanę przez Metą. Może ktoś, w końcu ogarnie tam sensowne naśnieżanie bo aż szkoda tego zmarnowanego potencjału...

• Like 2

3 godziny temu, Ratrak napisał:

Aż szkoda patrzeć na zdjęcia @kordiankw, pamiętam dobrze te trasy z 2019 gdzie przez cały tydzień katowałem Doliny i zjazdy do Mety. Piękna sprawa, zwłaszcza wyjazd z lasu na ostatnią polanę przez Metą. Może ktoś, w końcu ogarnie tam sensowne naśnieżanie bo aż szkoda tego zmarnowanego potencjału...

Dokładnie. Było tyle śniegu, że już nawet nie pamiętam którędy zjechałem, bo gdzieś się  pogubiłem na tych polanach przy końcu 😜

5 godzin temu, Mops napisał:

Wie ktoś czy COS naśnieża grzebień i czy jest szansa na jego uruchomienie w tym tygodniu?

Trwa naśnieżanie od Grzebienia bez Dolin , ale nie liczyłbym na uruchomienie orczyka w tym tygodniu, z drugiej strony od jutra szykuje się komfortowa jazda do Meta.

IMG_20230130_123041.jpg

• Like 1