Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Lido di Jesolo

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, grimson napisał:

Próbuje złapać logiczny wątek przyczynowo-skutkowy tego co napisałeś, i nie udaje mi się. Wyjaśnisz?

Dlaczego promujesz piwo z Hitlerem? 

Bo Twój umysł naszpikowany jest uproszczeniami Konfy i nie rozumie co wogóle udostępnia.

Edytowane przez MarioJ
  • Like 2
  • Thanks 2

19 minut temu, MarioJ napisał:

Dlaczego promujesz piwo z Hitlerem? 

Bo Twój umysł naszpikowany jest uproszczeniami Konfy i nie rozumie co wogóle udostępnia.

To nie promowanie. Bardziej pokazanie, że we Włoszech obce są wspomnienia z II WS. Co jest ciekawe, bo Włosi podczas ostatniej światowej parę razy dostali w 4 litery.

Promowanie byłoby wtedy, gdybym np otworzył sklep na Allegro i tutaj wrzucił link z możliwością zakupów.

38 minut temu, grimson napisał:

To nie promowanie. Bardziej pokazanie, że we Włoszech obce są wspomnienia z II WS. Co jest ciekawe, bo Włosi podczas ostatniej światowej parę razy dostali w 4 litery.

Promowanie byłoby wtedy, gdybym np otworzył sklep na Allegro i tutaj wrzucił link z możliwością zakupów.

To jest promocja treści zarówno alkoholowych jak i nazistowskich. O ile z propagowania alkoholu (piwa) raczej się wykręcisz, chociaż niekoniecznie (poczytaj orzecznictwo) to zupełnie inaczej jest z symbolami nazistowskimi. Są z urzędu ścigane. 

Ale dla mnie co innego jest szokujące - wspierasz parszywy interesik jakiegoś cwaniaka lub zgoła neonazisty, żyjąc w kraju gdzie z decyzji Hitlera zniszczono do cna Warszawę i pozabijano jej ludność. A to tylko jedna z licznych zbrodni tego człowieka. 

Masz bardzo specyficzne poczucie humoru. I kompletny brak wyczucia społecznego, w kraju gdzie Twoi rodzice/dziadkowie żyli pod nazistowskim butem. Na lekcjach historii też nie uważałeś. 

Skąd się tu wziąłeś?

Edytowane przez Wujot
  • Like 2
  • Thanks 2

26 minut temu, grimson napisał:

Mogłeś się @grimson inaczej zachować, zamiast kupować i reklamować hitlerowskie piwo (równie dobrze jakieś stalinowskie czy putinowskie) było wziąć bejzbola czy inną maczetę i roz..bać cały zapas tego debilnie reklamowanego napoju z mordą mordercy. Myślę, że Polaka kara by za to nie spotkała a gdyby nawet to sporo normarnych ludzi dobrej woli by się wstawiła za Tobą i uiściło odpowiednią wpłatę na pokrycie szkody. Zostało by jeszcze sporo dla Ciebie na kolejne wakacje w topowym miejscu. Nie wiem kogo chcesz obdarować takim Souvenirem, jakby mnie ktoś czymś takim obdarował to bym się z miejsca zrzygał, na szczęście wśród moich znajomych nie ma nikogo kto by wpadł na tak żenujący pomysł.

• Like 3
  • Thanks 2

2 godziny temu, Wujot napisał:

To jest promocja treści zarówno alkoholowych jak i nazistowskich. O ile z propagowania alkoholu (piwa) raczej się wykręcisz, chociaż niekoniecznie (poczytaj orzecznictwo) to zupełnie inaczej jest z symbolami nazistowskimi. Są z urzędu ścigane. 

Ale dla mnie co innego jest szokujące - wspierasz parszywy interesik jakiegoś cwaniaka lub zgoła neonazisty, żyjąc w kraju gdzie z decyzji Hitlera zniszczono do cna Warszawę i pozabijano jej ludność. A to tylko jedna z licznych zbrodni tego człowieka. 

Masz bardzo specyficzne poczucie humoru. I kompletny brak wyczucia społecznego, w kraju gdzie Twoi rodzice/dziadkowie żyli pod nazistowskim butem. Na lekcjach historii też nie uważałeś. 

Skąd się tu wziąłeś?

Nie nazistowskim butem, a niemieckim. Stosuj odpowiednie określenia. Skoro chcesz mnie pouczać pisząc o historii, to wypadałoby, że sam stosujesz jej odpowiedni poziom.

Odpowiedzialnosc historyczna? Teraz wychodzi, że to Polacy mordowali Żydów od 1939r, więc jak widać polityka historyczna zmienna jest.

23 minuty temu, grimson napisał:

Nie nazistowskim butem, a niemieckim. Stosuj odpowiednie określenia. Skoro chcesz mnie pouczać pisząc o historii, to wypadałoby, że sam stosujesz jej odpowiedni poziom.

Odpowiedzialnosc historyczna? Teraz wychodzi, że to Polacy mordowali Żydów od 1939r, więc jak widać polityka historyczna zmienna jest.

i dlatego promujesz Hitlera? Trudno pojąć Twoją logikę.

Godzinę temu, grimson napisał:

Nie nazistowskim butem, a niemieckim. Stosuj odpowiednie określenia. Skoro chcesz mnie pouczać pisząc o historii, to wypadałoby, że sam stosujesz jej odpowiedni poziom

Czepiasz się szczegółów a i tak nie masz racji.

Większość nazistów to byli Niemcy. Nie wszyscy Niemcy to naziści.

Można powiedzieć nazistowska zbrodnia, a można powiedzieć niemieckie zbrodnie z okresu hitleryzmu. Oba określenia są prawidłowe i każdy człowiek, który uważał na historii, będzie rozumiał o co chodzi.

• Like 3