Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - sezon 2023/24

korylcio

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, hgx126 napisał:

Tymczasem w Korbielowie ciemno, pusto, armatki nawet nie rozstawione.

Widziałem nawet jakiś mały płotek w poprzek stoku na Solisku.

Niestety im co roku z naśnieżaniem się nie spieszy rok temu zaczęli naśnieżać 29 listopada kiedy Tylicz i biały krzyż już byli otwarci. A prawie cała polska była w trakcie naśnieżania. Myślę że to sprawa ich małego zbiornika do naśnieżania. Naśnieżaja wtedy kiedy widzą że śnieg nie stopnieje w najbliższych dniach. Jak wczoraj patrzyłem na kamerach to Złoty Groń i Czantoria też jeszcze nie zaczęli naśnieżania. 

15 godzin temu, pawelb91 napisał:

Ja tu pitu, pitu o Tyliczu a UFO Ski jakby gotowe już do jazdy (do połowy stoku)
Stok ratrakiem przejechany, orczyk kręci ale bez narciarzy...

https://ufo.webcamera.pl/

image.thumb.png.084dea89b4994983d513e7ee100c0396.png

Z tego artykułu wynika że mają naśnieżone i przeratrakowane 60 procent trasy, otwarcie całości w poniedziałek

https://gazetakrakowska.pl/na-podhalu-snieza-stoki-narciarskie-pierwszy-wyciag-ma-ruszyc-juz-w-czwartek/ar/c1-18099043

• Like 3

3 godziny temu, sstar napisał:

W Szklarskiej też. W Czechach też posypało.

0C26A2C0-0F1F-477F-8F03-EE2657BF0103.png

5C3B1DF2-1118-44A3-A7AA-9A682E08B75C.png

To powoli dojdzie na wschód (Beskid Śląski, Tatry, Sądecki), jak zawsze, jak wszystko. Politycznie i piłkarsko kopiujemy zachodnie trendy 10 lat później, pogodowo - to kwestia kilku, max. kilkunastu, godzin.

• Haha 2

Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Biały Krzyż, widząc taki obraz z kamerki z ciekawości aż zadzwoniłem, nie dają jeszcze informacji na stronę ani na FB, czekają czy w nocy jeszcze przymrozi, jeśli tak to jutro o 9.00 zamierzają wystartować

Screenshot_2023-11-24-11-35-57-244_com.android.chrome.jpg

Czy ten boczny (najostrzejszy) wyciąg na Białym Krzyżu jeszcze w ogóle jest w ofercie?

W dniu 13.11.2023 o 19:04, marekbtl napisał:

A w tym sezonie to kiedy startują?

pozdro

Szczyrkowski Lodowiec startuje jutro czyli dzień wcześniej niż w zeszłym roku, UFO na razie nie ma konkretnej daty (właściciel w  wywiadzie w Tygodniku Podhalańskim wrzuconym wyżej wspomina o poniedziałku).

• Like 1
  • Thanks 1