Kolorowy Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 @grimson Zjechałem, dość stromy odcinek ale krótki Ogólnie poczuliśmy (Ja + moja Kobieta) wielka niechęć do tego ośrodka po dzisiejszej jeździe. W skrócie to 60/70% procent ludzi to totalne nieogary jeżdżące na pałe, lub nachlani nie wiedząc co robią. Po obiedzie poszliśmy na nocną. Staliśmy w kolejce do wyciągu (tego pomarańczowego), wbił się w Nas jakiś 16/18 latek który jechał na pełnej i nie wyhamował, za 20 minut widziałem jak jakiś koleś chciał się przerzucić, miał przejechać orczyk i nie wyrobił przed osobą którą tym orczykiem się wciągała, po 15 minutach zbierali kolegę skuterem śnieżnym. Ściął go totalnie, aż mi drgawki przeszły. Mamy dwu dniowy karnet , dziś oraz jutro, i chyba sprzedajemy karnet, ponieważ nie chce uczęszczać w tym cyrku tam, dziś była sobota jutro wolna niedziela więc lepiej nie będzie. Jak ktoś by był chętny to sprzedam karnet na miejscu w dobrej cenie. 1 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 4 godziny temu, moloo napisał: Następny kamerkowicz ... Tak, nie jeżdżę tylko kamerki sprawdzam cały sezon 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 23 minuty temu, Kolorowy napisał: @grimson Zjechałem, dość stromy odcinek ale krótki Ogólnie poczuliśmy (Ja + moja Kobieta) wielka niechęć do tego ośrodka po dzisiejszej jeździe. W skrócie to 60/70% procent ludzi to totalne nieogary jeżdżące na pałe, lub nachlani nie wiedząc co robią. Po obiedzie poszliśmy na nocną. Staliśmy w kolejce do wyciągu (tego pomarańczowego), wbił się w Nas jakiś 16/18 latek który jechał na pełnej i nie wyhamował, za 20 minut widziałem jak jakiś koleś chciał się przerzucić, miał przejechać orczyk i nie wyrobił przed osobą którą tym orczykiem się wciągała, po 15 minutach zbierali kolegę skuterem śnieżnym. Ściął go totalnie, aż mi drgawki przeszły. Mamy dwu dniowy karnet , dziś oraz jutro, i chyba sprzedajemy karnet, ponieważ nie chce uczęszczać w tym cyrku tam, dziś była sobota jutro wolna niedziela więc lepiej nie będzie. Jak ktoś by był chętny to sprzedam karnet na miejscu w dobrej cenie. To słabo. jak katowalem te ściankę przy trasach 20/21, to lokalny GOPR ma tam swoją bazę, i regularnie co 30min jechał skuter w górę na sygnale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 2 godziny temu, Kolorowy napisał: Ogólnie poczuliśmy (Ja + moja Kobieta) wielka niechęć do tego ośrodka po dzisiejszej jeździe. W skrócie to 60/70% procent ludzi to totalne nieogary jeżdżące na pałe, lub nachlani nie wiedząc co robią. To chyba nie kwestia ośrodka, tylko moment sezonu + niewielka liczba otwartych ośrodków w Polsce oraz tras w nich. Tak być musi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 20 minut temu, Ratrak napisał: To chyba nie kwestia ośrodka, tylko moment sezonu + niewielka liczba otwartych ośrodków w Polsce oraz tras w nich. Tak być musi. Prawda. Aktualnie jest najgorszy czas na narty w całym sezonie, rzeź większa lub mniejsza w większości miejsc. Kto nie musi niech nie jeździ aktualnie bo nie warto. Po 6 stycznia wróci "normalność", oby wraz z zimą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 3 godziny temu, Kolorowy napisał: @grimson Zjechałem, dość stromy odcinek ale krótki Ogólnie poczuliśmy (Ja + moja Kobieta) wielka niechęć do tego ośrodka po dzisiejszej jeździe. W skrócie to 60/70% procent ludzi to totalne nieogary jeżdżące na pałe, lub nachlani nie wiedząc co robią. Po obiedzie poszliśmy na nocną. Staliśmy w kolejce do wyciągu (tego pomarańczowego), wbił się w Nas jakiś 16/18 latek który jechał na pełnej i nie wyhamował, za 20 minut widziałem jak jakiś koleś chciał się przerzucić, miał przejechać orczyk i nie wyrobił przed osobą którą tym orczykiem się wciągała, po 15 minutach zbierali kolegę skuterem śnieżnym. Ściął go totalnie, aż mi drgawki przeszły. Napisz im w komentarzu na FB. Powinni się postarać o policję i ściągać takich ludzi ze stoku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 Chyba na 3 króli wróci zima, a przynajmniej tak prognozy pokazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz_pitery Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 I oby tak bylo, bo otworzyloby sie okienko 9 dni (weekendow nie licze) z szansami na normalne nartowanie. Kolejne dopiero w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 Cieńków: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 4 godziny temu, Kolorowy napisał: W skrócie to 60/70% procent ludzi to totalne nieogary jeżdżące na pałe, lub nachlani nie wiedząc co robią. Ja bardzo Pana Kolegę przepraszam, ale CZEGO OCZEKIWAŁEŚ W OKRESIE ŚWIĄTECZNO-NOWOROCZNYM. To jest okres, kiedy zapalony narciarz odkłada narty do garażu lub jedzie na jakieś zadupie, gdzie trudno sobie wyobrazić tłum feryjny. Warto je wyjąć po 6 stycznia! Na pewno nie ma sensu jechać do Krynicy/Białki/Szczyrku/Zieleńca. Taki okres. Nie ma co narzekać na w sumie znakomity jak na polskie warunki ośrodek, niestety popularny odkąd jest wspólny bilet, w dodatku z naprawdę dobrymi warunkami. Przypuszczam, że np. po 6 stycznia (z przerwą na ferie dolnośląskie) będzie tam znakomita jazda! Osobnym tematem jest jakość (i wiedza o pewnych regułach) polskiego narciarza feryjnego. Jest ona - delikatnie mówiąc - katastrofalna, a świadczy o tym liczba tzw. goryli (czytaj narciarzy bez kijów)! 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Wisła - Nowa Osada Warunki bardzo dobre Godzinkę pojezdzone i czas się zbierać, narciarzy więcej , coraz więcej , tworzy się już kolejka 🙉 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Zimowy sezon narciarski otworzyłem wczoraj na Polanie Szymoszkowej. Do 11 żadnych kolejek do głównej kanapy. Później max 5 minut. Niesamowite, jak mało jest tu narciarzy Warunki bardzo dobre, potem nieco gorsze na ściance jak się rozjeździła. W pewnym miejscu było więcej śladów butów od schodzenia po śniegu (lub wstawania po upadku) niż śladów po przejeździe. Potem przejechałem na Harendę. Świetne nachylenie, ludzi praktycznie brak, żadnych kolejek. Trasa mocno rozjeżdżona. Czarna przy krześle zamknięta - nie ma śniegu. Czuć było inwersję. Na dole nawet -1 a na górze na pewno kilka stopni więcej Podsumowując, nie spodziewałem się że w sobotę po świętach będą takie pustki na stokach zakopiańskich. Od dziś będę już stał w szczyrkowskich kolejkach. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Dziś z kolei odwiedziłem wyciąg narciarski Andiamo w Korbielowie. Świetne miejsce do stawiania pierwszych kroków na nartach. Aż się przypomniało, jak "za płotem" uczyłem się jeździć i całymi dniami woziłem się po krótkim stoku. Warunki są świetne, śnieg dobrze trzyma, wyciąg wygodny jak na naukę. I na dodatek w krótkim czasie przejechałem połowę czynnych wyciągów w Korbielowie 😛 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Soszow z wczoraj. Czynna tylko 2 ka. Reszta bez śladów naśnieżania. Do 12:00 warunki dobre. Jazda bez kolejek. O 12 jeszcze wolne miejsca na górnym parkingu. Nartus intensywnie szkoli. Na części stoku kolanowki. Pozdrawiam mirekn 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 9 godzin temu, leitner napisał: Zimowy sezon narciarski otworzyłem wczoraj na Polanie Szymoszkowej. Do 11 żadnych kolejek do głównej kanapy. Później max 5 minut. Niesamowite, jak mało jest tu narciarzy Warunki bardzo dobre, potem nieco gorsze na ściance jak się rozjeździła. W pewnym miejscu było więcej śladów butów od schodzenia po śniegu (lub wstawania po upadku) niż śladów po przejeździe. Potem przejechałem na Harendę. Świetne nachylenie, ludzi praktycznie brak, żadnych kolejek. Trasa mocno rozjeżdżona. Czarna przy krześle zamknięta - nie ma śniegu. Czuć było inwersję. Na dole nawet -1 a na górze na pewno kilka stopni więcej Podsumowując, nie spodziewałem się że w sobotę po świętach będą takie pustki na stokach zakopiańskich. Od dziś będę już stał w szczyrkowskich kolejkach. Pieknie, jeszcze prosze o kilka zdjec z Krupowek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Ja dziś około 12 dotarłem do Kasiny. Warunki Marcowe - piękne słońce i temp na plusie. Na początku trochę kolejek, ale później już jazda na bieżąco. Co ciekawe jak wyjeżdżałem z Krakowa było 0 stopni, a na miejscu 7. Jak wracałem to w Kasinie 8, a w Krakowie 1. Dziwne, bo zazwyczaj jest na odwrót i spodziewałem się -4. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 (edytowane) Mosorny, przyjazd 9:30 i ciężko już było z parkowaniem, za to na trasie mniej tłocznie niż na parkingu. ja tam się wyjeździłem przez 4h w warunkach z drugiej połowy marca…😎 Poniższe zdjęcia nieco zakłamują frekwencję, ale taka też bywała. W ogóle to bije się z myślą, czy by w szczycie sezonu nie jeździć do Zawoi na dwunastą, niby mniej równo na trasie, ale za to bardziej pusto. Edytowane 29 Grudzień 2024 przez ravick97 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 50 minut temu, Hextor napisał: Ja dziś około 12 dotarłem do Kasiny. Warunki Marcowe - piękne słońce i temp na plusie. Na początku trochę kolejek, ale później już jazda na bieżąco. Co ciekawe jak wyjeżdżałem z Krakowa było 0 stopni, a na miejscu 7. Jak wracałem to w Kasinie 8, a w Krakowie 1. Dziwne, bo zazwyczaj jest na odwrót i spodziewałem się -4. Wybiorę się chyba jutro właśnie do Kasiny bo mam u Pingwina skipass za złotówkę jutro, a stok ciekawszy niż na Słotwinach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 3 godziny temu, Jeeb napisał: Pieknie, jeszcze prosze o kilka zdjec z Krupowek Widzę, że dawno nie byłeś na nartach, skoro oczekujesz zdjęć z Krupówek. Dziś po południu ratraki jeździły na 3 do gondoli w SON Szczyrk. Może we wtorek ruszy oficjalnie. A dziś kolejki ponoć do godziny 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Soszów: 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 13 godzin temu, leitner napisał: Zimowy sezon narciarski otworzyłem wczoraj na Polanie Szymoszkowej. Do 11 żadnych kolejek do głównej kanapy. Później max 5 minut. Niesamowite, jak mało jest tu narciarzy (...) Podsumowując, nie spodziewałem się że w sobotę po świętach będą takie pustki na stokach zakopiańskich. Od dziś będę już stał w szczyrkowskich kolejkach. Bo nikt już nie jeździ do Zakopanego na narty. Nie oznacza, że jest tam pusto, ale narciarzy - mało, albo i nie ma! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 (edytowane) 8 godzin temu, leitner napisał: Widzę, że dawno nie byłeś na nartach, skoro oczekujesz zdjęć z Krupówek. Dziś po południu ratraki jeździły na 3 do gondoli w SON Szczyrk. Może we wtorek ruszy oficjalnie. A dziś kolejki ponoć do godziny faktycznie dawno ale jak byłem to wieczorne wyjście na Krupówki było obowiązkowe 7 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Bo nikt już nie jeździ do Zakopanego na narty. Nie oznacza, że jest tam pusto, ale narciarzy - mało, albo i nie ma! Zakopane w zasadzie nie potrzebuje narciarzy co jeszcze bardziej potwierdza bezsens jakichkolwiek inwestycji na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego Edytowane 30 Grudzień 2024 przez Jeeb 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Wisła- Siglany Warunki na piątkę ☀️❄️ Aczkolwiek robi się sytuacja podobna do wczoraj ….narciarze napierają 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 11 godzin temu, pawelb91 napisał: Wybiorę się chyba jutro właśnie do Kasiny bo mam u Pingwina skipass za złotówkę jutro, a stok ciekawszy niż na Słotwinach. Paweł ale teraz jest najgorszy czas na narty…..bąć twardy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Korbielów Czynny wyciąg z Kamiennej na Solisko. Warunki rano bardzo dobre. Część stoku do 10 zajete przez szkółki. Od 9:30 zaczyna robic sie tloczno na trasie. Kolejki do wyciagu na 5-8 min pojawiaja sie od kolo 10:30 -11:00. Z czasem sporo odsypów zwlaszcza na dole. 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi