czepek Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec (edytowane) Byłem dziś w Brennej na Ski Dolinie. Na minus na początek-w sieci znalazłem info, że czynne od 8. Na miejscu się okazało, że od 9. Ruszyli wcześniej. Wystartowałem na 4h o 8:50. Na początku poezja. Wszystkich na stoku było może z 15 osób. Około 12 to nas jeździło z 8 osób. Krzesło klasyczne niewyprzegane. Na to miejsce idealne. Koło 12 było już miękko ale nie tragicznie. Na stoku drobne minerały w ilości nastu sztuk i jakies ze 2 przecierki. Był jeden kamolec wielkości pięści ale zniknął potem. Trasa koło talerzyka trzymała do końca. Na górze była otwarta kawiarenka. Kawa jak to kawa z ekspresu. Ale całkiem spoko zapiekanka. Troche tam trzeba od parkingu podejść po schodach. To trochę uciążliwe w dół. Ale dużo radości w taki dzień. Edytowane 4 Marzec przez czepek 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 5 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: 6 KURORTÓW NARCIARSKICH W POLSCE Było 50 małych ośrodków? Było! To teraz jest 6 kurortów narciarskich w PL: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/03/polskie-kurorty-narciarskie.html Link: Polskie kurorty narciarskie. Identyfikuję 6 największych | Twój instruktor Super, uwielbiam takie statystyki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Porównanie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 13 godzin temu, RTS napisał: Stacja Narciarska Lądek Zdrój z dnia dzisiejszego. Warunki na trasach petarda, miłośników szusowania znikoma ilość. Przez cały dzień piękne Słoneczko, w lesie słychać ptaków śpiew, cudowne marcowe klimaty. Serdecznie pozdrawiam. Chyba pierwsza relacja z Lądka w tym sezonie. Bardzo fajna stacja, nie dotarłem w tym sezonie a kilkanaście razy przejeżdżałem przez Lądek w drodze do Czarnej Góry. Na tej czerwonej trasie przy orczyku można się fajnie wyjeździć. Szacun, że w marcu jeszcze działają (Kamienica, na tym samym karnecie co Lądek, dwa dni temu zakończyła sezon). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 40 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Chyba pierwsza relacja z Lądka w tym sezonie. Bardzo fajna stacja, nie dotarłem w tym sezonie a kilkanaście razy przejeżdżałem przez Lądek w drodze do Czarnej Góry. Na tej czerwonej trasie przy orczyku można się fajnie wyjeździć. Szacun, że w marcu jeszcze działają (Kamienica, na tym samym karnecie co Lądek, dwa dni temu zakończyła sezon). potwierdzam, można tam nieźle pośmigać: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Z FB Czarnów, jeżeli to prawda co piszą to wynika że rano dośnieżali a sezon chcą zakończyć 30 marca🙄: ‼️PLANUJEMY KRĘCIĆ DO 30 MARCA😎💥‼️ ‼️Aktualna oraz prognozowana pogoda (od połowy marca zapowiadane jest ochłodzenie🌬), jak również pokrywa śniegu, którą obecnie dysponujemy, dochodząca nawet do ponad 1m, pozwalają optymistycznie patrzeć na jazdę do niedzieli 30 marca⛷️🏂🏽🤗‼️ ‼️Dodatkowo, jeżeli mamy takie możliwości, produkujemy kolejne ilości śniegu🌬❄️💪‼️ godz. 6.45: Dalej czynne wszystkie trzy trasy , aktualnie z tego co widać na kamerkach całkowite pustki: 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 45 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Z FB Czarnów, jeżeli to prawda co piszą to wynika że rano dośnieżali a sezon chcą zakończyć 30 marca to zobowiązuje, w końcu otworzyli się pierwsi w Sudetach. Szacunek dla tego ON. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec W dniu 3.03.2025 o 16:04, Narciarz ze Śląska napisał: 50 MAŁYCH ON W POLSCE Moją ambicją było w dobie wypasionych krzeseł i boomu na kurorty znaleźć najpierw 30, potem 40 i stanęło na 50 działających aktywnie malutkich ośrodkach narciarskich - najczęściej nieznanych, na uboczu lub małych odrębnych w większych skupiskach narciarskich. Już dziś wiem, że 50 to za mało. Bo zamknąłem listę kilka dni temu i od tego czasu dla mojej wiedzy przybyło już kilka. Może więc skoryguję za jakiś czas do 60?! Wyobrażaliście sobie, że w Polsce jest ponad 50 czynnych (sic!) tej zimy malutkich (nawet nie średnich) ośrodków narciarskich? Ja nie...Przyznam, że znakomitej większości w ogóle nie znałem. Twój instruktor / Maciek 50 małych czynnych ośrodków narciarskich w Polsce | Twój instruktor Link: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/03/50-maych-czynnych-osrodkow-narciarskich.html Cze Jeszcze Jacnia - byłem tam w lecie na rowerach. Podobno w zimie działa. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec (edytowane) Dziś Gromadzyń w Ustrzykach Dolnych.To samo co wszędzie-im lepsze warunki,tym mniej ludzi.Otworzono tylko na dziś na zawody,mistrzostwa Podkarpackiego Okręgu Narciarskiego.Jutro zamykają ,otworzą na weekend i w poniedziałek na kolejne zawody,których uczestnicy ratują w marcu różne stacje przed bankructwem... Edytowane 5 Marzec przez lski@interia.pl 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Jedziemy, będzie miekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Szczyrk - zaczynamy. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec To Ty?? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 6 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: To Ty?? Alleluja, to ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 40 minut temu, grimson napisał: Alleluja, to ja Trafiony, zatopiony😁 Jak się jeździ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 29 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Trafiony, zatopiony😁 Jak się jeździ? Na okrągło. Kolejki do gondoli brak, na górze na czerwonej beton (jak oni to zrobili- nie wiem), przynajmniej na początku. Bo po1 zjezdzie uderzyłem na niebieską i teraz ja katuje. Na niebieskiej warun srogi, mocno wiosenny. Mimo to można pojeździć. Relacja z trackiem GPS dziś późno wieczorem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Czas na podsumowanie. Dziś przeorane samochodem w totalu 575km: z domu do pracy, z pracy do Szczyrku, ze Szczyrku do okolic pracy, gdzie dziś nocuję. Na parkingu w Szczyrku stawiłem się o 18.00. Na miejscu sporo aut, natomiast kolejka do gondoli żadna. Karnet 3 godzinny z kaucją to 130zł wtf? Temperatura na parking +8st C, dlatego dzis zabrane zostały miękkie Kastle. Przebieramy się, i jazda gondolą do góry. Ładnie widać było z góry czerwoną "1", gdzie pusto i wyratrakowane jak należy. Więc pierwsze uderzenie na czerwoną. Tutaj o dziwo pusto, równo i...betonowo twardo. Ratrakowali po godz 16, ratrak na tyle ubił białe, że na górze warstwa 2-3cm twardego, a pod nim miekkie białe. Ciekawy warun, bo jak mocniej pojechać na krawędzi, to narta rozrywała beton i szła w miękkim. Więc trzeba było być ostrożnym. Zacnie się jechało, aż pod koniec niespodzianka. Asfaltowa droga przecinająca stok była...czarna, na niej śniegu brak. Trzeba było zdjąć narty, kilkanaście kroków z buta i ponowne wpięcie się w sprzęt. Więc do końca jazd śmigałem na niebieskiej "3". Na niebieskiej początkowo było zacnie, bo nawet twardo, pojawił się odcinek ok 200m, gdzie był pas litego betonu w górnej części trasy. Wraz z czasem stok zaczął się degradować i pojawiły się odsypy i miejsca, gdzie luźny śnieg mocno hamował. Więc jazda w trybie czuwania, a nie pełna dzida w dół, Na stoku brak tłumów, kolejek do gondoli brak. Sporo Słowaków i Czechów na miejscu. Nagrałem video z ręki na niebieskiej, wrzucę na YT. Pojeżdżone uczciwie, Sports Tracker wypluł czas total 2 godz 55min, 43,72km w totalu, prędkość średnia 14,9km/godz, Vmax w tym kartoflisku 69,9km/godz. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Foty i statsy: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec Jaworzyna Krynicka, mięciutko od rana. Bardzo ciepło i słonecznie, chyba to majówka. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 6 minut temu, pawelb91 napisał: Jaworzyna Krynicka, mięciutko od rana. Bardzo ciepło i słonecznie, chyba to majówka. Jest dobrze, nie narzekaj. Znam gorsze miejsca i aktywności - np. zawodowa . pozdro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 8 minut temu, marekbtl napisał: Jest dobrze, nie narzekaj. Znam gorsze miejsca i aktywności - np. zawodowa . pozdro Jest spoko bo ludzi malutko 😀 A do miękkiego można się zaadoptować, tym bardziej na szerszych nartach. PozdroSki 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 43 minuty temu, pawelb91 napisał: A do miękkiego można się zaadoptować, tym bardziej na szerszych nartach. Dokładnie, to nawet lepsze (moim zdaniem: dużo lepsze) niż jazda na wąskich i twardych na betonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 4 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dokładnie, to nawet lepsze (moim zdaniem: dużo lepsze) niż jazda na wąskich i twardych na betonie! Wczoraj jechałem pełnym piecem na moich 75mm pod butem Kastlach za narciarzem, który zwyczajnie mi odchodził na kartoflisku. Dogoniłem gościa pod gondolą, wbiliśmy do tej samej kabiny. Porozmawialiśmy chwilę - miał sprzęt z 88mm pod butem + rocker. Szedł w tym warunie jak przecinak, mnie 75mm kilka razy prawie wyrwało z butów, jak wszedłem w skręcie w plac miękkiego, kaszowatego śniegu. Tak, jak razem ruszyliśmy z końca gondoli, tak mi zniknął po pierwszych 500m z pola widzenia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Jaworzyna Krynicka, mięciutko od rana. Bardzo ciepło i słonecznie, chyba to majówka. Super jest! 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 16 minut temu, Lexi napisał: Super jest! Można dzidować ? Stok wyglada świetnie. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec (edytowane) 25 minut temu, Lexi napisał: Super jest! no i weź tu człowieku na jutro wybierz pomiędzy mosornym, rohaczami a jaworzyną 😀 no to chyba mam klucz - najwyższe C 😉 Lexi, ile tam na Jaworzynie, bo nie widzę wiarygodnych informacji ? Edytowane 6 Marzec przez ravick97 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi