Lexi Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 11 godzin temu, sstar napisał: ... co ty chłopie kotów nie lubisz? Jakbyś miał kota chorego na depresję też byś „znielubił” koty… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień Teraz, Lexi napisał: Jakbyś miał kota chorego na depresję też byś „znielubił” koty… Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 27 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień Jasna - Przełęcz Polany (Sedlo Pol'any) - Polana (Pol'ana) 1890 m.n.p.m. Wycieczkę na tą górkę położoną w Niżnich Tatrach odkładałem już długo. Można ją porównać do tury z Kuźnic na Kopę Kondracką (choć nieco krótszą). W końcu dzisiaj się tam wybrałem. Warunki wyborne, szkoda że sezon skiturowy wedle przepisów kończy się tutaj 30 kwietnia Śniegu jest sporo. To była pierwsza w tym miesiącu wycieczka skiturowa na której wiatr nie urwał mi głowy. Pierwszy raz od niepamiętnego czasu siedziałem w ciszy na grani jedząc spokojnie obiad. Na końcu dnia poszedłem odwiedzić stok i tor saneczkarski w Pavčinej Lehote gdzie śpię. Fun Park Žarice. Gdzieś na górze w połowie stoku pasł się niedźwiedź. 😉 byłem 200 m niżej Czy ktoś kojarzy czy tam gdzie jest prostokątna przecinka u góry był kiedyś wyciąg wyżej? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krjs Napisano 27 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 31 minut temu, Gerald napisał: (...) Czy ktoś kojarzy czy tam gdzie jest prostokątna przecinka u góry był kiedyś wyciąg wyżej? jeśli masz na myśli Deressky Kotol (od strony północnej), to był kiedyś tam wyciąg - ze 20 lat temu funkcjonował... https://www.skiresort.info/ski-resort/jasna-nizke-tatry-chopok/ski-lifts/l96769/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 11 godzin temu, krjs napisał: jeśli masz na myśli Deressky Kotol (od strony północnej), to był kiedyś tam wyciąg - ze 20 lat temu funkcjonował... https://www.skiresort.info/ski-resort/jasna-nizke-tatry-chopok/ski-lifts/l96769/ Dzięki. Tak, to wiem. Sam na nim jeździłem jako dziecko. Wczoraj na dobitkę zrobiłem tam podejście też. Chodziło mi o ośrodek we wsi Pavčina Lehota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień To: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj Jutro (9 maja) pożegnam sezon zimowy 25/26 na Chopoku (północnym). Może ktoś chce dołączyć? Planuję ze dwa maks trzy podejścia. Na miejscu będę pewnie po 10. Może @marcinn? Dzisiaj warunki pozwalają na zjazd Priechyby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi