WojtekM Posted March 14 Report Share Posted March 14 W dniu 26.02.2026 o 08:26, grimson napisał: Der Onet pisze A co mówi telewizja республика? 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted March 14 Report Share Posted March 14 25 minut temu, surfing napisał: Skrzyczne można jeszcze podejść od samego dołu Piękny zjazd do samego dołu 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted March 20 Report Share Posted March 20 Szczyrk 20.03.2026. Gondola-Małe Skrzyczne; bez przepinki. MS-Skrzyczne, z buta. Zjazd z Skrzyczne fis, super do mostku, dalej kilka przepinek aż do górnego parkingu Meta. 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted March 23 Author Report Share Posted March 23 Prawie mi umknęło, Jim Morrison i kuluar Hornbeina, szacun 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted March 23 Report Share Posted March 23 Godzinę temu, sstar napisał: Prawie mi umknęło, Jim Morrison i kuluar Hornbeina, szacun no całe szczęście że jednak Tobie się przypomniało 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted March 25 Report Share Posted March 25 Przełęcz pod Kopą Kondracką, potem przejście szlakiem narciarskim przez las w celu rekonesansu Goryczkowej. 24.03.2025 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted March 30 Report Share Posted March 30 Miło z ich strony😎 14 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted March 31 Report Share Posted March 31 W Tatrach Lawinowa 3 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 31 Report Share Posted March 31 (edited) Z FB IMiGW Po ostatnich śnieżycach w Tatrach leży 176 cm śniegu. Mocno sypnęło też na Podhalu. W Bukowinie Tatrzańskiej pokrywa śnieżna sięga 44 cm a w Zakopanem 40 cm. W drugiej połowie tygodnia nadciągnie ocieplenie i śnieg zacznie szybko topnieć, znacznie podnosząc poziom rzek i górskich potoków Edited March 31 by ZdolnyŚlązak 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted March 31 Report Share Posted March 31 Nie nadążacie. W Tatrach już CZWÓRKA 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimnik Posted April 1 Report Share Posted April 1 W Słowacji 3 stopień , co ciekawe krzesło na Gąsienicowej działa i Gondola też. Na Kasprowym rekordowa pokrywa śnieżna w tym sezonie 175 jeszcze nie dawno metr niżej. Wczoraj niezłe warunki na Skrzycznem szczególnie na Fisie rewelacja , zjazd do Cyrnej jedynką bez kamienia. Na Pilsku kosodrzewina już w niedzielę była praktycznie przykryta. W końcu śniegu napadało jak dawniej 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 3 Report Share Posted April 3 W dniu 1.04.2026 o 12:11, Zimnik napisał: W końcu śniegu napadało jak dawniej I wszyscy zaskoczeni jak drogowcy w grudniu.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted April 6 Report Share Posted April 6 Lany poniedziałek 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfing Posted April 10 Report Share Posted April 10 (edited) Czerwone Wierchy od Kościeliskiej do Kondratowej pięknie bez wiatru. Uwaga w Tatrach powyżej 1800m bardzo twardo, nawet zjazd z Kopy do Kondratowej był wyzwaniem. Zawody P Malinowskiego jutro, zmieniono trasę, będę odbywać się na Kasprowym. Czerwone Wierchy 10.04.2026 Aktywność 10,2 km • 2:34 g https://mapy.com/s/hubohajole Edited April 10 by surfing 7 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leitner Posted April 12 Report Share Posted April 12 Nie sądziłem, że napiszę relację w tym wątku. Trochę się wahałem, gdzie dziś śmigać - powtórka Kasprowego, Białka, a może wybrać się po prostu na spacer? Ostatecznie padło na spacer na skitoury z bratem. Jako, że czas mieliśmy bardzo ograniczony, a także brat był pierwszy raz na skitourach, poszliśmy na spacer na Kalatówki z Kuźnic. Blisko, ale i tak napotkaliśmy na problematyczne podejście na szlaku od nartostrady pod Polanę. Tak stromo, twardo i ślisko, że narty jechały do tyłu. Po upadku i ogarnięciu się, kontynuowaliśmy wycieczkę. Dobrze, że tutaj tak pusto i cicho. Na Kalatówkach pojawiły się spod śniegu krokusy. Tam zrobiliśmy przerwę z rodzicami, którzy dotarli na piechotę z dołu. Po krótkim postoju weszliśmy Suchym Żlebem na górę trasy (gdyby była otwarta, w ogóle nie brałbym skitourów tylko tu przyszedł pośmigać). Tutaj śnieg zaczął puszczać po stronie słonecznej i jazda stawała się przyjemniejsza. Na dół dojechaliśmy odbijając do nartostrady w stronę Kondratowej. I na koniec hop na dół. Dziś trzeba było nieco wcześniej odpiąć narty. Podsumowując - powrót do skitourów po kilku latach bardzo przyjemny, jest ochota na więcej. Trzeba chodzić więcej, żeby nabrać wprawy w zapinaniu butów, przepinaniu wiązań i odpinaniu butów. Kwestie techniczne najbardziej wydłużyły spacer. Może za rok uda się wyjść trochę wyżej 😉 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted April 12 Report Share Posted April 12 58 minut temu, leitner napisał: Nie sądziłem, że napiszę relację w tym wątku. Trochę się wahałem, gdzie dziś śmigać - powtórka Kasprowego, Białka, a może wybrać się po prostu na spacer? Ostatecznie padło na spacer na skitoury z bratem. Jako, że czas mieliśmy bardzo ograniczony, a także brat był pierwszy raz na skitourach, poszliśmy na spacer na Kalatówki z Kuźnic. Blisko, ale i tak napotkaliśmy na problematyczne podejście na szlaku od nartostrady pod Polanę. Tak stromo, twardo i ślisko, że narty jechały do tyłu. Po upadku i ogarnięciu się, kontynuowaliśmy wycieczkę. Dobrze, że tutaj tak pusto i cicho. Na Kalatówkach pojawiły się spod śniegu krokusy. Tam zrobiliśmy przerwę z rodzicami, którzy dotarli na piechotę z dołu. Po krótkim postoju weszliśmy Suchym Żlebem na górę trasy (gdyby była otwarta, w ogóle nie brałbym skitourów tylko tu przyszedł pośmigać). Tutaj śnieg zaczął puszczać po stronie słonecznej i jazda stawała się przyjemniejsza. Na dół dojechaliśmy odbijając do nartostrady w stronę Kondratowej. I na koniec hop na dół. Dziś trzeba było nieco wcześniej odpiąć narty. Podsumowując - powrót do skitourów po kilku latach bardzo przyjemny, jest ochota na więcej. Trzeba chodzić więcej, żeby nabrać wprawy w zapinaniu butów, przepinaniu wiązań i odpinaniu butów. Kwestie techniczne najbardziej wydłużyły spacer. Może za rok uda się wyjść trochę wyżej 😉 Brawo Wy💪 pozdro 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 14 Author Report Share Posted April 14 W dniu 12.04.2026 o 18:04, leitner napisał: Nie sądziłem, że napiszę relację w tym wątku. Trochę się wahałem, gdzie dziś śmigać - powtórka Kasprowego, Białka, a może wybrać się po prostu na spacer? Ostatecznie padło na spacer na skitoury z bratem. Jako, że czas mieliśmy bardzo ograniczony, a także brat był pierwszy raz na skitourach, poszliśmy na spacer na Kalatówki z Kuźnic. Blisko, ale i tak napotkaliśmy na problematyczne podejście na szlaku od nartostrady pod Polanę. Tak stromo, twardo i ślisko, że narty jechały do tyłu. Po upadku i ogarnięciu się, kontynuowaliśmy wycieczkę. Dobrze, że tutaj tak pusto i cicho. Na Kalatówkach pojawiły się spod śniegu krokusy. Tam zrobiliśmy przerwę z rodzicami, którzy dotarli na piechotę z dołu. Po krótkim postoju weszliśmy Suchym Żlebem na górę trasy (gdyby była otwarta, w ogóle nie brałbym skitourów tylko tu przyszedł pośmigać). Tutaj śnieg zaczął puszczać po stronie słonecznej i jazda stawała się przyjemniejsza. Na dół dojechaliśmy odbijając do nartostrady w stronę Kondratowej. I na koniec hop na dół. Dziś trzeba było nieco wcześniej odpiąć narty. Podsumowując - powrót do skitourów po kilku latach bardzo przyjemny, jest ochota na więcej. Trzeba chodzić więcej, żeby nabrać wprawy w zapinaniu butów, przepinaniu wiązań i odpinaniu butów. Kwestie techniczne najbardziej wydłużyły spacer. Może za rok uda się wyjść trochę wyżej 😉 Widzisz - harszle by się przydały. Ale to klasyka gatunku. Jak zaczynałem to trafiłem na lodowe Karkonosze, nawet w lesie między drzewami. Co cię nie zabije to cię wzmocni. A człek by oczekiwał wiosennych firnów. Ja dziś ruszam właśnie. Zobaczymy. Ale nawet na asfalcie, który Czesi kochają, mogą być płaty lodu. Taki mamy klimat. Wyżej lepiej. W stronę Sedmirokli co brzmi jak Sródziemie Tolkiena, a znaczy Siedem Strumieni, taki mój płat śniegu kończący się wodospadem więc można się napić... ale nie uprzedzajmy wypadków. Na razie Chata Amor. Fotka poglądowa, narty Borde, AI generated;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 14 Author Report Share Posted April 14 (edited) Tu chodził nie będę… chata amor jak u mamy… Edited April 14 by sstar 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted April 14 Report Share Posted April 14 34 minuty temu, sstar napisał: Tu chodził nie będę… chata amor jak u mamy… co to za ON w tle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 14 Author Report Share Posted April 14 (edited) 26 minut temu, grimson napisał: co to za ON w tle? Javor. Pec. Celem Sedmirokli. Dla wtajemniczonych. Edited April 14 by sstar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted Wednesday at 06:59 AM Author Report Share Posted Wednesday at 06:59 AM No i tradycje z rowerem pożegnanie sezonu… 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted Wednesday at 02:05 PM Report Share Posted Wednesday at 02:05 PM 7 godzin temu, sstar napisał: pożegnanie sezonu… i jaka suma podejść na nartach w tym sezonie ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted Wednesday at 05:51 PM Author Report Share Posted Wednesday at 05:51 PM (edited) 3 godziny temu, Jeeb napisał: i jaka suma podejść na nartach w tym sezonie ? Człowiek ci mówi jak było na pożegnalnej randce a ty się pytasz: ale tak dokładnie to ile razy się całowaliście? A serio to tyle podejść co zjazdów. Zawsze byłem słaby z liczenia. Edited Wednesday at 06:01 PM by sstar 1 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted Thursday at 10:29 PM Report Share Posted Thursday at 10:29 PM W dniu 15.04.2026 o 19:51, sstar napisał: Edytowane Środa o 20:01 przez sstar Kupiłbyś se nowe narty Tadek ... już na tego kota........ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted Friday at 04:05 AM Author Report Share Posted Friday at 04:05 AM (edited) 5 godzin temu, Lexi napisał: Kupiłbyś se nowe narty Tadek ... już na tego kota........ Jak byś się przyjrzał to byś zobaczył, że to obszczany kot tym razem, w zeszłym sezonie dzięki rekomendacji i wyszukaniu przez sympatycznego forumowicz właśnie kupiłem nowe - z wiązaniami ATK (poprzednie dynafity z dwoma stopniami) jak największe kocury tego forum, a że to akurat ten sam model, to i różnica dość kosmetyczna. Przynajmniej w skiturach pól domu nartami nie zawalone, minimalizm panie. Najszybciej zmienię buty, ale póki dobre... Narty lekkie, do noszenia jak znalazł, ciut za długie ale to też nie jednoznaczna wada. Zaleta ze stare foki pasują, a dokupiłem też nowe z ramkami, w pakiecie, pół darmo, tak więc mam dwie pary nart prawie identycznych, trzy foki, a Ty musisz na tego kota ciągle patrzeć... co ty chłopie kotów nie lubisz? Edited Friday at 04:14 AM by sstar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts