sstar Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 Dla każdego niekoniecznie narciarza… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 4 godziny temu, sstar napisał: Dla każdego niekoniecznie narciarza… U mnie w służbowym konsumpcja benzyny wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 5 godzin temu, sstar napisał: Dla każdego niekoniecznie narciarza… Star trochę rozmyte, ale 3 litry z 2400 km???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 W dniu 22.11.2024 o 23:13, marekbtl napisał: Myślę, że to dobry wybór. Hybrydy toyoty to sprawdzona technologia. Ale nie wiem, czy z tak niskim spalaniem mógłbym żyć. Teraz to jedyna odskocznia od pracy😉. Tankowanie. pozdro Tankuj codziennie za 50 zł... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 W dniu 8.11.2024 o 20:39, Lexi napisał: Coś tłoku na tym parkingu nie ma ... jakby to było w stanach to bym pytał czy czasem skunksa nie rozjechałeś.. ;D Wygląda jakby te gwiazdy nie dały rady odjechać... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 1 godzinę temu, gabrik napisał: Star trochę rozmyte, ale 3 litry z 2400 km???!! 3.8l. Z 222km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 33 minuty temu, sstar napisał: 3.8l. Z 222km. moja Skoda Octavia I, silnik 1.9TDI 90Ps na pompie wtryskowej spalała w trasie 3,6/100, i to szlachetnego Red Bulla, a nie jakąś tam gnojówkę z Orlenu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 2 godziny temu, brachol napisał: Wygląda jakby te gwiazdy nie dały rady odjechać... pozdro Raczej inne padliny nie dały rady dojechać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 Tyle stron o idealnym aucie dla narciarzy, a przecież wiadomo, że idealne auto, to auto służbowe 😉. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 (edytowane) 3 godziny temu, gabrik napisał: Star trochę rozmyte, ale 3 litry z 2400 km???!! Nie trip to co innego. U mnie trasa Wroc-Łódź. Edytowane 4 Grudzień 2024 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 7 godzin temu, sstar napisał: 3.8l. Z 222km. Jaki silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 6 minut temu, gabrik napisał: Jaki silnik? pewnie 2.0TDI 140ps w manualu, ale niech sam autor potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 Ja jestem świeżo po zakupie Kia Sorento 2.2 Diesel. Auto na pierwszy wyjazd do Maso Corto spisało się świetnie. Pakowne, komfortowe, spaliło bardzo mało. Bardzo, ale to bardzo polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 15 minut temu, Krakus81 napisał: Kia Sorento 2.2 Diesel. a to ma napęd 4x4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 7 godzin temu, moruniek napisał: Tyle stron o idealnym aucie dla narciarzy, a przecież wiadomo, że idealne auto, to auto służbowe 😉. no jak ktoś służyć musi to chyba najlepsze 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 7 godzin temu, gabrik napisał: Jaki silnik? TDI na CR, piezoelektryczne wtryskiwacze. Wersja 170KM, 350Nm. Odmiana tej 140KM co ma rekord w spalaniu w księdze Guinessa w przejeździe od oceanu do oceanu, tam chyba 3.1. Mój rekord znad morza do Skierniewic 3.6, potem w podobnej trasie 3.8, teraz wyrównałem, więc pudło. To oczywiście sport ekstremalny i jazda z tirami, ale akurat miałem kropelkę i na tej kropelce chciałem dojechać więc projekcja była, że nie dojadę bo na 180km miałem niby paliwa, ale dojechałem te 220km, a zostało na 70km, taka magia panie. W korytarzu aerodynamicznym miałem spalanie punktowe rzędu 2.5l/100km, ale nie do końca to się chyba podobało, bo tiry wzięły mnie w kanapkę, cóż takie życie... Ale dojechałem jakoś. Wczesnym rankiem, raczej nocą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 (edytowane) 6 godzin temu, Jeeb napisał: a to ma napęd 4x4 ? Może mieć https://www.autocentrum.pl/publikacje/testy-aut-nowych/z-duzej-chmury-maly-deszcz-kia-sorento-2-2-crdi/ miałem Tucsona ale bez 4wd więc jakby gorzej ale i tak lepszy docisk napędzanej ośki niż w kombi więc pod górkę nie wisiał, no i prześwit większy więc człek się nie cykał. Edytowane 5 Grudzień 2024 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 Godzinę temu, sstar napisał: TDI na CR, piezoelektryczne wtryskiwacze. Wersja 170KM, 350Nm. Odmiana tej 140KM co ma rekord w spalaniu w księdze Guinessa w przejeździe od oceanu do oceanu, tam chyba 3.1. Mój rekord znad morza do Skierniewic 3.6, potem w podobnej trasie 3.8, teraz wyrównałem, więc pudło. To oczywiście sport ekstremalny i jazda z tirami, ale akurat miałem kropelkę i na tej kropelce chciałem dojechać więc projekcja była, że nie dojadę bo na 180km miałem niby paliwa, ale dojechałem te 220km, a zostało na 70km, taka magia panie. W korytarzu aerodynamicznym miałem spalanie punktowe rzędu 2.5l/100km, ale nie do końca to się chyba podobało, bo tiry wzięły mnie w kanapkę, cóż takie życie... Ale dojechałem jakoś. Wczesnym rankiem, raczej nocą. Jakieś problemy z silnikiem/osprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 10 godzin temu, Krakus81 napisał: Ja jestem świeżo po zakupie Kia Sorento 2.2 Diesel. Auto na pierwszy wyjazd do Maso Corto spisało się świetnie. Pakowne, komfortowe, spaliło bardzo mało. Bardzo, ale to bardzo polecam. Czyli przejechałeś kilka tys km, może 3? Jak przejedziesz nowym autem 100 tys km to wtedy podaj swoją opinię o aucie 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 50 minut temu, MarioJ napisał: Czyli przejechałeś kilka tys km, może 3? Jak przejedziesz nowym autem 100 tys km to wtedy podaj swoją opinię o aucie 😉 Dla mnie przedział 200 do 300 tym jest miarodajny jak idzie o trwałość i niezawodność... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 5 godzin temu, sstar napisał: TDI na CR, piezoelektryczne wtryskiwacze. Wersja 170KM, 350Nm. Odmiana tej 140KM co ma rekord w spalaniu w księdze Guinessa w przejeździe od oceanu do oceanu, tam chyba 3.1. Mój rekord znad morza do Skierniewic 3.6, potem w podobnej trasie 3.8, teraz wyrównałem, więc pudło. To oczywiście sport ekstremalny i jazda z tirami, ale akurat miałem kropelkę i na tej kropelce chciałem dojechać więc projekcja była, że nie dojadę bo na 180km miałem niby paliwa, ale dojechałem te 220km, a zostało na 70km, taka magia panie. W korytarzu aerodynamicznym miałem spalanie punktowe rzędu 2.5l/100km, ale nie do końca to się chyba podobało, bo tiry wzięły mnie w kanapkę, cóż takie życie... Ale dojechałem jakoś. Wczesnym rankiem, raczej nocą. Miałem Paska B6 kombii, 2.0TDI 140Ps z DSG. Spalanie w trasie zacne, schodziłem do 4,2/100 gnojówki. Auto pakowne i bezawaryjne. Tylko na 1 dzień przed sprzedażą padł akumulator [bezobjawowo. Ale ja już tak mam, bo sprzedałem już trzy samochody z niespodziankami na dzień przed zmianą właściciela: 2x akumulator Passat B6 i Touareq I, 1x układ zapłonowy Golf IV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 39 minut temu, grimson napisał: Miałem Paska B6 kombii, 2.0TDI 140Ps z DSG. Spalanie w trasie zacne, schodziłem do 4,2/100 gnojówki. Auto pakowne i bezawaryjne. Tylko na 1 dzień przed sprzedażą padł akumulator [bezobjawowo. Ale ja już tak mam, bo sprzedałem już trzy samochody z niespodziankami na dzień przed zmianą właściciela: 2x akumulator Passat B6 i Touareq I, 1x układ zapłonowy Golf IV. Tam chyba nie było start and stop, bo wtedy aku jest trochę bardziej skomplikowany i droższy, wiem, bo zmieniałem. Kumpel sprzedawał Focusa RS i gościu jeszcze się chciał dotargowac po umówionej cenie, na co on, że niech pan nie przesadza bo obróci się to przeciwko panu... daleko nie zajechał, coś tam padło i dzwoni do niego, więc kumpel grzecznie wysłał do odpowiedniego serwisu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 2 godziny temu, MarioJ napisał: Czyli przejechałeś kilka tys km, może 3? Jak przejedziesz nowym autem 100 tys km to wtedy podaj swoją opinię o aucie 😉 Pierwszym wrażeniem gościu się podzielił, zwykle wtedy cieszymy się najbardziej, od razu opinia... Mitek by napisał, że jak nie jesteś profesjonalnym testerem to nie masz prawa nic pisać nie ważne czy przejechałeś 2 tys czy 200 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 (edytowane) 5 godzin temu, gabrik napisał: Jakieś problemy z silnikiem/osprzętem? Tak. Obróciły się panewki, tak więc od 100k km mam nowy (używka) silnik, z Norwegii ktoś ściągnął. Na poprzednim przejechałem też 100k km. Co śmieszne siostra miała potencjalnie większą na to szansę ale jej nic się nie stało jako właścicielka 1.9TDI kod BXE Edytowane 5 Grudzień 2024 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 13 minut temu, sstar napisał: Tam chyba nie było start and stop, bo wtedy aku jest trochę bardziej skomplikowany i droższy, wiem, bo zmieniałem. Kumpel sprzedawał Focusa RS i gościu jeszcze się chciał dotargowac po umówionej cenie, na co on, że niech pan nie przesadza bo obróci się to przeciwko panu... daleko nie zajechał, coś tam padło i dzwoni do niego, więc kumpel grzecznie wysłał do odpowiedniego serwisu;-) w moim nie miałem start-stop, i całe szczęście. rok produkcji 2006, wymieniony silnik przed zakupem, bo padł wałek napędzający pompę oleju i silnik zaliczył zgon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi