Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Idealne auto dla narciarzy

JC

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, gabrik napisał:

Jaki silnik?

TDI na CR, piezoelektryczne wtryskiwacze. Wersja 170KM, 350Nm. Odmiana tej 140KM co ma rekord w spalaniu w księdze Guinessa w przejeździe od oceanu do oceanu, tam chyba 3.1. Mój rekord znad morza do Skierniewic 3.6, potem w podobnej trasie 3.8, teraz wyrównałem, więc pudło. To oczywiście sport ekstremalny i jazda z tirami, ale akurat miałem kropelkę i na tej kropelce chciałem dojechać więc projekcja była, że nie dojadę bo na 180km miałem niby paliwa, ale dojechałem te 220km, a zostało na 70km, taka magia panie. W korytarzu aerodynamicznym miałem spalanie punktowe rzędu 2.5l/100km, ale nie do końca to się chyba podobało, bo tiry wzięły mnie w kanapkę, cóż takie życie... Ale dojechałem jakoś. Wczesnym rankiem, raczej nocą.

• Like 1

6 godzin temu, Jeeb napisał:

a to ma napęd 4x4  ?

Może mieć https://www.autocentrum.pl/publikacje/testy-aut-nowych/z-duzej-chmury-maly-deszcz-kia-sorento-2-2-crdi/ miałem Tucsona ale bez 4wd więc jakby gorzej ale i tak lepszy docisk napędzanej ośki niż w kombi więc pod górkę nie wisiał, no i prześwit większy więc człek się nie cykał.

Edytowane przez sstar

Godzinę temu, sstar napisał:

TDI na CR, piezoelektryczne wtryskiwacze. Wersja 170KM, 350Nm. Odmiana tej 140KM co ma rekord w spalaniu w księdze Guinessa w przejeździe od oceanu do oceanu, tam chyba 3.1. Mój rekord znad morza do Skierniewic 3.6, potem w podobnej trasie 3.8, teraz wyrównałem, więc pudło. To oczywiście sport ekstremalny i jazda z tirami, ale akurat miałem kropelkę i na tej kropelce chciałem dojechać więc projekcja była, że nie dojadę bo na 180km miałem niby paliwa, ale dojechałem te 220km, a zostało na 70km, taka magia panie. W korytarzu aerodynamicznym miałem spalanie punktowe rzędu 2.5l/100km, ale nie do końca to się chyba podobało, bo tiry wzięły mnie w kanapkę, cóż takie życie... Ale dojechałem jakoś. Wczesnym rankiem, raczej nocą.

Jakieś problemy z silnikiem/osprzętem?

10 godzin temu, Krakus81 napisał:

Ja jestem świeżo po zakupie Kia Sorento 2.2 Diesel. 

Auto na pierwszy wyjazd do Maso Corto spisało się świetnie. Pakowne, komfortowe, spaliło bardzo mało. Bardzo, ale to bardzo polecam. 

Czyli przejechałeś kilka tys km, może 3?

Jak przejedziesz nowym autem 100 tys km to wtedy podaj swoją opinię o aucie 😉

• Like 1
  • Thanks 1

5 godzin temu, sstar napisał:

Miałem Paska B6 kombii, 2.0TDI 140Ps z DSG. Spalanie w trasie zacne, schodziłem do 4,2/100 gnojówki. Auto pakowne i bezawaryjne. Tylko na 1 dzień przed sprzedażą padł akumulator [bezobjawowo.

Ale ja już tak mam, bo sprzedałem już trzy samochody z niespodziankami na dzień przed zmianą właściciela: 2x akumulator Passat B6 i Touareq I, 1x układ zapłonowy Golf IV. 

• Thanks 1

39 minut temu, grimson napisał:

Miałem Paska B6 kombii, 2.0TDI 140Ps z DSG. Spalanie w trasie zacne, schodziłem do 4,2/100 gnojówki. Auto pakowne i bezawaryjne. Tylko na 1 dzień przed sprzedażą padł akumulator [bezobjawowo.

Ale ja już tak mam, bo sprzedałem już trzy samochody z niespodziankami na dzień przed zmianą właściciela: 2x akumulator Passat B6 i Touareq I, 1x układ zapłonowy Golf IV. 

Tam chyba nie było start and stop, bo wtedy aku jest trochę bardziej skomplikowany i droższy, wiem, bo zmieniałem. Kumpel sprzedawał Focusa RS i gościu jeszcze się chciał dotargowac po umówionej cenie, na co on, że niech pan nie przesadza bo obróci się to przeciwko panu... daleko nie zajechał, coś tam padło i dzwoni do niego, więc kumpel grzecznie wysłał do odpowiedniego serwisu;-)

2 godziny temu, MarioJ napisał:

Czyli przejechałeś kilka tys km, może 3?

Jak przejedziesz nowym autem 100 tys km to wtedy podaj swoją opinię o aucie 😉

Pierwszym wrażeniem gościu się podzielił, zwykle wtedy cieszymy się najbardziej, od razu opinia... Mitek by napisał, że jak nie jesteś profesjonalnym testerem to nie masz prawa nic pisać nie ważne czy przejechałeś 2 tys czy 200 tys km.

5 godzin temu, gabrik napisał:

Jakieś problemy z silnikiem/osprzętem?

Tak. Obróciły się panewki, tak więc od 100k km mam nowy (używka) silnik, z Norwegii ktoś ściągnął. Na poprzednim przejechałem też 100k km. Co śmieszne siostra miała potencjalnie większą na to szansę ale jej nic się nie stało jako właścicielka 1.9TDI kod BXE

Edytowane przez sstar

13 minut temu, sstar napisał:

Tam chyba nie było start and stop, bo wtedy aku jest trochę bardziej skomplikowany i droższy, wiem, bo zmieniałem. Kumpel sprzedawał Focusa RS i gościu jeszcze się chciał dotargowac po umówionej cenie, na co on, że niech pan nie przesadza bo obróci się to przeciwko panu... daleko nie zajechał, coś tam padło i dzwoni do niego, więc kumpel grzecznie wysłał do odpowiedniego serwisu;-)

w moim nie miałem start-stop, i całe szczęście.

rok produkcji 2006, wymieniony silnik przed zakupem, bo padł wałek napędzający pompę oleju i silnik zaliczył zgon. 

• Thanks 1