Jusik2002 Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 (edytowane) 19 minut temu, kokoSKI napisał: Jechałeś tą drogą ostatnio? Jej stan był taki, że wymagała remontu i koniec kropka. Oprócz narciarzy w sezonie, wyobraź sobie, że są ludzie, którzy codziennie tamtędy jeżdżą. Komentarz i aluzje polityczne bez sensu. Ale temat jest zupełnie inny....Koniec i kropka.... Edytowane 1 Listopad 2021 przez Jusik2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 W temacie Golgota bez trawy (z piątku) Pozdrawiam mirekn 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 1 godzinę temu, mirekn napisał: W temacie Golgota bez trawy (z piątku) Pozdrawiam mirekn Uuuu te parawany do rozpierduchy... będzie zabawa, niczym walka z Najmanem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 2 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2021 1 godzinę temu, mirekn napisał: W temacie Golgota bez trawy (z piątku) Pozdrawiam mirekn Uuuu te parawany do rozpierduchy... będzie zabawa, niczym walka z Najmanem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio1226 Napisano 4 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2021 Z tego co widzę to pojawił się cennik na sezon 21/22. W sumie to nie jest najgorzej jeśli kupuje się z wyprzedzeniem i online 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 (edytowane) W dniu 16.11.2020 o 09:34, JC napisał: Ceny karnetów dostępnych w kasach w okresie Świąteczno - Noworocznym i Ferii Zimowych 27.12.-4.01. | 139 PLN / za 1 dzień dorosły 16.01.-14.02. | 129 PLN / za 1 dzień dorosły Ceny online będą niższe do 30% i zaczynają się od 79 PLN za cały dzień jazdy. Nowością będą karnety godzinowe dostępne w kasach Karnet całodniowy od 12:00 od 13:00 od 14:00 139 PLN 99 PLN 85 PLN 65 PLN 129 PLN 89 PLN 79 PLN 59 PLN 2021/22 Poglądowy cennik skipassów* Przedział czasowy Kasa** Online od*** Do 16.12. 109,- 79,- 17-22.12. 6 dni 119,- 89,- 23-25.12. 3 dni 139,- 99,- 26.12.-9.01. 15 dni 149,- 107,- 10-14.01. 5 dni 129,- 96,- 15.01-27.02. 44 dni 139,- 99,- 28.02-13.03. 14 dni 129,- 96,- 14-20.03. 7 dni 119,- 89,- Od 21.03. 109,- 79,- Cennik 2013/14 Edytowane 15 Listopad 2021 przez surfing 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2021 Można już kupować skipassy on-line. https://www.gopass.travel/PL/homepage/szczyrk/purchase-step-booking?idcategory=12&idresort=16&date=18.12.2021&idproduct=2670&whole_season=false Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2021 I jak już wspominamy, to tu zdjęcie czynnych tras przed przebudową ośrodka, już z SMR jako właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2021 W Szczyrku robi się biało. Hala Pośrednia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Napisano 24 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2021 Witajcie, Czy orientujecie się może, jaki jest status prac nad wyciągiem z Czyrnej na Halę Skrzyczeńską? Kiedyś widziałem jakąś mapkę na której było zaznaczone, że stary orczyk ma być zastąpiony nową kanapą, tymczasem orczyka już nie ma a o budowie kanapy nic nie słychać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2021 2 godziny temu, Bartosz napisał: Witajcie, Czy orientujecie się może, jaki jest status prac nad wyciągiem z Czyrnej na Halę Skrzyczeńską? Kiedyś widziałem jakąś mapkę na której było zaznaczone, że stary orczyk ma być zastąpiony nową kanapą, tymczasem orczyka już nie ma a o budowie kanapy nic nie słychać. Odpowiem politycznie... trwają prace przygotowawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 24 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2021 W Szczyrku już raczej nic więcej nie powstanie. Może ewentualnie kiedyś kanapa na Julianach ale to też raczej mało realne niestety. Kiepskie zimy wiec ciężko uruchomić i utrzymać ich czerwone i czarne trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 Szczyrkowski też śnieży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 13 godzin temu, Jusik2002 napisał: W Szczyrku już raczej nic więcej nie powstanie. Może ewentualnie kiedyś kanapa na Julianach ale to też raczej mało realne niestety. Kiepskie zimy wiec ciężko uruchomić i utrzymać ich czerwone i czarne trasy. Sorry, ale dla mnie JC jest pewniejszym źródłem informacji. A dywagacje? Każdy ma prawo, ja też: Powstanie zielona trasa bez przewyższenia, gdzie będzie można całkowicie bezpiecznie zjechać (?) ze stoku lub (dla chętnych) pojeździć sobie ogrzewanym wyciągiem w kółko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 19 godzin temu, Bartosz napisał: Witajcie, Czy orientujecie się może, jaki jest status prac nad wyciągiem z Czyrnej na Halę Skrzyczeńską? Kiedyś widziałem jakąś mapkę na której było zaznaczone, że stary orczyk ma być zastąpiony nową kanapą, tymczasem orczyka już nie ma a o budowie kanapy nic nie słychać. Najpierw zezwolenia na niebieską przecinającą Bienkulę, wtedy budowa z Czyrnej kanapy 6 os. Może na przyszły sezon. Budują już przejazd dla narciarzy pod ul.Zwalisko? W dniu 21.08.2019 o 14:53, surfing napisał: Pod koniec maja wydano decyzję środowiskową dla budowy przepustu pod ul. Zwalisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 O tej niebieskiej przecinającą Bienkule słychać już od jakiegoś czasu. Czy ktoś wie jak miałaby być poprowadzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 (edytowane) Trochę tego szukałem ale mam mapę na której są zaznaczone potencjalne inwestycje (wpływ na środowisko) i jest tu też ta niebieska. . Edytowane 25 Listopad 2021 przez hgx126 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 Jest to tylko prognoza, zapewne nie wszystko to pojawi się w planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 3 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Sorry, ale dla mnie JC jest pewniejszym źródłem informacji. A dywagacje? Każdy ma prawo, ja też: Powstanie zielona trasa bez przewyższenia, gdzie będzie można całkowicie bezpiecznie zjechać (?) ze stoku lub (dla chętnych) pojeździć sobie ogrzewanym wyciągiem w kółko! No ale co takiego JC ci napisał ? Te prace to juz trwają z 5 lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 A ja zadam inne pytanie, czy są prowadzone jakieś prace planistyczne w kierunku budowy kolejnego zbiornika z wodą ? System naśnieżania będzie trzeba z czegoś zasilić, zakładając dość krótkie okienka pogodowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 4 minuty temu, moruniek napisał: kolejnego zbiornika z wodą ? Zbiornik zbiornikiem ale skąd brać w zlewni tej kotliny potoki o odpowiednim potencjale żeby zapełnić te zbiorniki ? Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 14 minut temu, moruniek napisał: A ja zadam inne pytanie, czy są prowadzone jakieś prace planistyczne w kierunku budowy kolejnego zbiornika z wodą ? System naśnieżania będzie trzeba z czegoś zasilić, zakładając dość krótkie okienka pogodowe. Widziałem ten plan z rok temu. Według planu mają powstać 3 zbiorniki. Pierwszy na Jaworzynie w COS obok budynku kolei na Skrzyczne. Dwa pozostałe w SMR po dwóch stronach Suchego. Na tej mapce wyżej masz je zaznaczone taką zieloną kratownicą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 6 godzin temu, hgx126 napisał: Trochę tego szukałem ale mam mapę na której są zaznaczone potencjalne inwestycje (wpływ na środowisko) i jest tu też ta niebieska. . Dziękuję! A masz może wersję w większej rozdzielczości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 Tu widać dobrze planowane nowe trasy W dniu 26.03.2021 o 00:36, ski89 napisał: Na forum gadu gadu, każdy ma jakieś życzenia co do przebiegu kolei czy tras, a decyzje to już chyba zapadły. Plany MPZP dla Szczyrku już są. Nowe wyciągi i trasy już są rozrysowane. Wydaje się, że na pierwszy ogień: - dwie nowe koleje w COS - nowa trasa w COS do nowej kolejki na wjeździe do miasta - nowe krzesło na Małe Skrzyczne w SMR? - nowa trasa w SMR łącząca Ondraszka i Kopę z Czyrną - nowa trasa przecinająca Bieńkulę w SMR - poszerzenie trasy nr 8 na Julianach w SMR - dwa zbiorniki w COS - dwa zbiorniki w SMR W dłuższej perspektywie: - kolejne krzesło w COS - poszerzenie Ondraszka i wiele nowych tras w COS - dwie nowe koleje z Czyrnej na HS w SMR - nowe krzesło i orczyk na Julianach w SMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 38 minut temu, surfing napisał: Tu widać dobrze planowane nowe trasy Czy ja dobrze widzę, bardzo długą (chyba najdłuższą w całym Szczyrku) trasę ze Skrzycznego do parkingu przy nowej gondoli na wjeździe do miasta (oznaczony P2) ? Przy tej ilości tras co jest rozrysowana na mapach, to wodę do ich naśnieżenia, chyba będą musieli pociągnąć z Jeziora Żywieckiego i Jeziora Czerniańskiego 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi