kordiankw Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Ja jeszcze polecam ten nowy bar przy parkingu na pośrednim, w ubiegłym roku prowadzony przez Słowaków. W tym roku jeszcze tam nie byłem, to nie wiem czy jest otwarty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 "Hilton u Józka". Za klimat, ceny oraz osobę samego gospodarza :). A także schronisko na Skrzycznem. Za szarlotkę i pomidorową. A w samym Szczyrku "Freeride Bar". 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Jeszcze grill-budka z ogniskiem przy 4-ce jest ok, polecam grzane wino. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 6 godzin temu, moruniek napisał: Pamiętaj jeszcze, że na oficjalnych mapach ośrodka nie ma zaznaczonych fajnych knajp, należących do miejscowych, są tylko te oficjalnie prowadzone przez TMR. Mapa Szczyrk SMR, zlikwidowałem wirtualne trasy i dodałem 11 barów (zielone kwadraty) z dobrym jedzeniem, grillami itp prowadzonych przez miejscowych o których TMR nie raczył wspomnieć. 8 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Dzisiaj zbiornik z wodą na HS był pusty. Czerwona 1 otwarta Przejazd czerwoną 1 przez ul. Zwalisko. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Z przejazdem to mogli się bardziej postarać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 4 godziny temu, korylcio napisał: moruniek co polecisz z knajp? Igloo podobno już nie ma Ojej... Ale mówili o tym w zeszłym sezonie, że nie widzą sensu. Cóż, został Rudy... A na Skrzycznem Hilton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 59 minut temu, zając napisał: Z przejazdem to mogli się bardziej postarać... Mają zgodę na mostek, ale nie zdążyli w tym sezonie wybudować. Dla mnie to nie dramat, ważne, że trasa chodzi, bo w zeszłym sezonie nie chodziła wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Zeszły sezon... był jaki był - to nawet nie ma wspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteczkago Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 2 godziny temu, surfing napisał: Mapa Szczyrk SMR, zlikwidowałem wirtualne trasy i dodałem 11 barów (zielone kwadraty) z dobrym jedzeniem, grillami itp prowadzonych przez miejscowych o których TMR nie raczył wspomnieć. no to będzie wyżerka przynajmniej 2 musze zaliczyć każdego dnia :D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 A pamiętacie to miejsce? Jak jeszcze Bieńkula była czynna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 6 godzin temu, korylcio napisał: moruniek co polecisz z knajp? Igloo podobno już nie ma Bar pod Rudym Kotem trzyma poziom - choć czasem ciężko z miejscem w środku. Knajpa bar Polana Suche - trochę inne jedzenie też dostępne, typu placki, naleśniki, dobry grill robiony przez Pana, co kilka ostatnich sezonów grillował na Pośrednim przy parkingu itp. Hilton u Józka - Doliny Skrzyczne - fajne miejsce z klimatem. Zaopatrzenie dowożone koniem zaprzęgniętym do sań. Muszą być jednak czynne Doliny. Knajpka na Pośrednim przy parkingu (choć po rozbudowie jakby utraciła swój Klimat). Przy trasie nr 10 (górny odcinek). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 On 1/10/2022 at 7:50 PM, Ratrak said: Żebyście się nie zdziwili, jak tą zapowiadaną niespodzianką stanie się jakaś "super" oferta typu fresh track. 😎😁 Na fresh track w Szczyrku już nie ma szans. Tam jest teraz zagłębie tury-stów. Po ratrakowaniu, aż do rana, zjeżdża ich więcej, niż rano tych wwiezionych wyciągami przez godzinę. Właściwie to tury-ści mają fresh track. Teraz to nie problem, ale jak będą ciepłe dni i jak ludzie zjadą po tej świeżo wyrównanej, zasztruksonej, miękkiej brei i w bezchmurnej nocy te głębokie bruzdy zmarzną na kość, to ten właściwy, płatny fresh track będzie najgorszą porą na zjeżdżanie. Takie jakby zjazdy po drabinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 10 godzin temu, marekesz napisał: Na fresh track w Szczyrku już nie ma szans. Tam jest teraz zagłębie tury-stów. To prawda sam się kiedyś zdziwiłem widząc ile osób podchodzi tam wieczorem ( powyżej 50 osób ) teraz co prawda marnie ze śniegiem ale 2019 kiedy można było zjeżdżać gdziekolwiek też tam były tabuny foczących . Byłem tam w tym sezonie przed otwarciem tras i chyba na tyle wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trynda Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 SMR 2 lata temu w odpowiedzi na zly stan tras (kalafiory) stwierdzil, ze to wina skiturowcow czym wywolal burze i się osmieszył ... Nie idzcie ta drogą P.S. Na koniec poszli po rozum do glowy (SMR) i otworzyli centrum skiturowe pod gondola... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 11 godzin temu, marekesz napisał: Po ratrakowaniu, aż do rana, zjeżdża ich więcej, niż rano tych wwiezionych wyciągami przez godzinę. Tak, zjeżdżamy całą noc Teraz nie będzie problemu dla wielbicieli sztruksu bo startują jazdy wieczorne Wczoraj zdewastowana trasa o 8:30 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 7 minut temu, Trynda napisał: SMR 2 lata temu w odpowiedzi na zly stan tras (kalafiory) stwierdzil, ze to wina skiturowcow czym wywolal burze i się osmieszył ... Nie idzcie ta drogą P.S. Na koniec poszli po rozum do glowy (SMR) i otworzyli centrum skiturowe pod gondola... A tak właśnie w związku z tym co napisałeś. Widziałem, ze jest tam jakieś centrum skiturowe - ktoś był? Ktoś korzystał? Warte polecenia? Pytam, bo Ja swój sprzęt mam, ale moi znajomi bardzo często nie. Zwykle braliśmy sprzęt w „skiturowe Beskidy” i maja tam głownie atomica, aczkolwiek w okresie boom’u zeszłorocznego często trafialiśmy na juz taki mocno wychodzony, a często w ogóle był problem z załapaniem sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 2 godziny temu, Trynda napisał: SMR 2 lata temu w odpowiedzi na zly stan tras (kalafiory) stwierdzil, ze to wina skiturowcow czym wywolal burze i się osmieszył ... Nie idzcie ta drogą Dwa lata temu warunki były tak zacne poza ON że były to akurat dziwne że tereny SMR były tak popularne przez skiturystów , W alpach czy na Słowacji chodzenie na fokach po ON po godzinach pracy jest prawie wszędzie zabronione tu akurat SMR jest dość liberalny, w Austrii nawet A. Małysza ochrona wieczorem pogoniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: A tak właśnie w związku z tym co napisałeś. Widziałem, ze jest tam jakieś centrum skiturowe - ktoś był? Ktoś korzystał? Warte polecenia? Pytam, bo Ja swój sprzęt mam, ale moi znajomi bardzo często nie. Zwykle braliśmy sprzęt w „skiturowe Beskidy” i maja tam głownie atomica, aczkolwiek w okresie boom’u zeszłorocznego często trafialiśmy na juz taki mocno wychodzony, a często w ogóle był problem z załapaniem sie. Najszybciej chyba u nich sprzęt znika. Trzeba dzwonić i rezerwować wcześniej. Koleżanka chciała w zeszłym sezonie (boom na skiturowanie) ale się nie załapała. Skorzystała z wypo naprzeciwko parkingu przy gondoli - są dwie (albo były): Fischera i jakaś lokalna z różnymi markami sprzętu. W Czyrnej też raz braliśmy, ale sprzęt ... ekhm.... lekko "przechodzony" albo taki trafiliśmy. Najgorzej jest z butami, bo jak nie spasują, to potrafią zepsuć każde wyjście nawet przy super warunkach. Ale ciężkie narty też potrafią zniechęcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 2 godziny temu, zając napisał: Najszybciej chyba u nich sprzęt znika. Trzeba dzwonić i rezerwować wcześniej. Koleżanka chciała w zeszłym sezonie (boom na skiturowanie) ale się nie załapała. Skorzystała z wypo naprzeciwko parkingu przy gondoli - są dwie (albo były): Fischera i jakaś lokalna z różnymi markami sprzętu. W Czyrnej też raz braliśmy, ale sprzęt ... ekhm.... lekko "przechodzony" albo taki trafiliśmy. Najgorzej jest z butami, bo jak nie spasują, to potrafią zepsuć każde wyjście nawet przy super warunkach. Ale ciężkie narty też potrafią zniechęcić A ten sprzęt mają tam sensowny? K2 czy coś innego też mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 14 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2022 33 minuty temu, Cosworth240 napisał: A ten sprzęt mają tam sensowny? K2 czy coś innego też mają? Niestety nie wiem, koleżance nie udało się nic wypożyczyć, a ja mam swój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2022 Dziś rano byłem w Szczyrku na Szczyrkowskim, miałem trochę pecha: samochód w Czyrnej, a wyciąg zamknęli na... Solisku. I wyszło kilka zaskoczeń, pozytywnych, ale i negatywnych: POZYTYWNE *Ludzi było dużo, ale niekrytycznie, natomiast system rozwaliła (chwilowo) awaria. Generalnie dało się jeździć w miarę na okrągło, z lekką kombinacją (omijanie chwilowych zatorów). *Otwarta trasa nr 1, pusta, świetnie przygotowana. *Otwarty Pośredni (Juliany) - choć tylko 1 trasa 8+10 - zjazd ok. 2300 m. Uwielbiam ten region ośrodka. *Otwarta trasa nr 7. Też ją uwielbiam. NEGATYWNE *Awaria (zdarza) się i transport ludzi po awarii (praktycznie brak). 20 minut czekałem na skibusa i zrezygnowałem. W następne 20 minut dotarłem pod gondolę, w tym czasie żadnego skibusa nie widziałem. *Parking w Czyrnej (ten u góry) jest płatny! W ogóle Czyrna stała się zadupiem ośrodka. Nadto dojście do trasy nr 1 to tragedia - jeden lód, niebezpiecznie. A pojechałem na górny parking, bo o 8:20 rano był korek od żabki. Więc przy żabce decyzja: w lewo. *Nie ma baru IGLO. Nie ma po nim śladu. Nieczynny jest też dolny bar na trasie nr 1. W połączeniu z brakiem dojazdu dziś do Hiltona u Józka - robi się dramat kultowych (najlepszych) barów. Ale skoro w zeszłym sezonie były czynne może przez 2 tygodnie? Rozumiem. *Poniżej wyjścia z gondoli trafiamy tradycyjnie na... żwirek. Narty przetrwały, ale nerwy były. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2022 Dzisiaj lepiej do Wisły, Ustroń lub BSA Szczyrk SMR w dniu dzisiejszym (tj.17.01.2022r.) z powodu silnego wiatru kolej B5 na Zbójnicką Kopę jest nieczynna. Z powodu pogarszających warunków atmosferycznych funkcjonowanie pozostałych kolei jest zagrożone. COS Skrzyczne z powodu silnego wiatru drugi odcinek kolei Jaworzyna-Skrzyczne B4 jest nieczynny do odwołania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 17 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2022 Jest wiadomość na którą wszyscy czekali z niecierpliwością. Od 19.01 wraca Fresh Track 🎉 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 17 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2022 3 godziny temu, surfing napisał: SMR w dniu dzisiejszym (tj.17.01.2022r.) Informujemy, że w dniu dzisiejszym (tj.17.01.2022r.) z powodu silnego wiatru kolej B5 na Zbójnicką Kopę, B1 z Soliska na Halę Skrzyczeńską, B2 z Soliska na Wierch Pośredni oraz gondola A1 zostają zamknięte. Za utrudnienia serdecznie przepraszamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi