kokoSKI Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 (edytowane) W dniu 24.11.2020 o 12:14, Doppelmayr napisał: Widokowa poniżej Jaworzyny to stary Ondraszek - nieczynny i zarośnięty z powodu problemów z działkami. Jeśli mnie pamięć nie myli, to zjeżdżałem mniej więcej przebiegiem tej trasy "na dziko" jakieś 5-6 lat temu po jakichś większych opadach. W górnej części wyglądało to tak jak na zdjęciu. Niżej niestety z przejezdnością było gorzej - pozagradzane płotami i sporej wielkości krzaki. Możliwe że dziś po tej trasie nie ma już śladu. Edytowane 1 Grudzień 2020 przez kokoSKI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 W 2018 próbowałem zjechać starym Ondraszkiem do Szczyrku, niestety już pozarastał stary ślad za to udało się zjechać starą Kaskadą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Pewnie doszli do wniosku że i tak spłynie po weekendzie. Druga sprawa że to ośrodek państwowy. Więc nie musi na siebie zarabiać. No i wreszcie nowy zarząd chyba jeszcze wielu rzeczy nie ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Ktoś, coś wie co się COSiu dzieje aktualnie? Fajnie śnieży u mnie cały dzień. Zastanawiam się czy może w sobote dałoby rade coś pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 ja myslalem o wyprawie na 2 dni jezdzenia ale otwarcie Szczyrku moze byc kaplica z iloscia ludzi i kolejkami kilometrowe. Jednak 6h autem jechac i placic za stanie w kolejce do 3 tras na krzyz... ciekawe, sledze codziennie bo to juz 8 dni do otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 8 godzin temu, Matifcb napisał: ja myslalem o wyprawie na 2 dni jezdzenia ale otwarcie Szczyrku moze byc kaplica z iloscia ludzi i kolejkami kilometrowe. Jednak 6h autem jechac i placic za stanie w kolejce do 3 tras na krzyz... ciekawe, sledze codziennie bo to juz 8 dni do otwarcia. Jak już jechać to celuj bardziej w poniedziałek-wtorek-środa.W weekend jeśli otworzą będzie się działo 🚘🚘🚘😱🔥 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 zdaje esobie sprawe ale niestety przed swietami nie ma szans, musze weekend i bede czekac az do srody/czwartku z podjeciem decyzji. Myslisz ze bedzie rzeczywiscie tka ostro nawalone ludzi? nie bylem w szczyrku. Co prawda nie zalezy mi teraz na wielkim zdjezdzaniu bo jade narzeczona uczyc ( 1 raz na nartach) potrzebuje niebieskuch tras i spokojne zjezdzanie pare razy dluzej niz normalni narciarze.. kazdy bedzie czekal co zjazd a mi potrzebna tylko gondola albo wyciag po prawej stronie od gondoli bo tam trasa nr 7 dluga do nauki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 11 minut temu, Matifcb napisał: zdaje esobie sprawe ale niestety przed swietami nie ma szans, musze weekend i bede czekac az do srody/czwartku z podjeciem decyzji. Myslisz ze bedzie rzeczywiscie tka ostro nawalone ludzi? nie bylem w szczyrku. Co prawda nie zalezy mi teraz na wielkim zdjezdzaniu bo jade narzeczona uczyc ( 1 raz na nartach) potrzebuje niebieskuch tras i spokojne zjezdzanie pare razy dluzej niz normalni narciarze.. kazdy bedzie czekal co zjazd a mi potrzebna tylko gondola albo wyciag po prawej stronie od gondoli bo tam trasa nr 7 dluga do nauki jest Trasa nr 7 jeszcze nie była do wczoraj śnieżona. Ludzi na dostępnych stokach w weekend jest bardzo dużo. Nie ma siłowni ani basenów to wszyscy na stoku. Nawet skiturowców w sobotę był cały parking. Spójrz na kamerze jak dzisiaj będzie i jutro po otwarciu BSA. Poza tym warunki na gorsze narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 sorry mowilem z glowy. Niebieska jest 10 po prawej stornie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 COS Skrzyczne rozpycha trasę FIS do Jaworzyny. Chyba na weekend będzie otwarcie. Ciekawe jak Ondraszek - ktoś z forumowiczów ma wiedzę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art77 Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 W dniu 25.09.2012 o 16:56, naczos napisał: Info sprzed kilku dni, P.S tylko pewnie to był dział science fiction Odkupię sprytną sezonówkę na Szczyrk 2020/2021, tel 501311704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 był ktoś? jakie warunki na fis? działa orczyk z dolin do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 (edytowane) Byłem wczoraj i dzisiaj. Warunki w porównaniu do BSA i Szczyrkowskiego to ideał. Wczoraj , trasa FIS potem Kaskada do krzesełka twarda , wyratrakowana . Do 11.00 ideał a potem lekkie odsypy ( jak było po 11 nie wiem bo zjechałem) . Ludzi tyle że co drugie krzesło chodziło wolne a jak już ktoś jechał to w 2 osoby ( słownie dwie) . Tylko krzesło na Skrzyczne , orczyki nie miały możliwości działać bo niżej totalny brak śniegu - tylko 1 trasa przygotowana Dzisiaj ciut gorzej bo zdecydowanie więcej ludzi, ale na krzesło czekało się max 10 minut . Ja wjechałem 1 krzesełkiem i pierwsze 1,5 godziny to była jazda góra - dół bez kolejek . Potem niestety dużo ludzi i te 10 minutowe kolejki i zaczęły się spore odsypy i wyślizgania (lód) . Ludziska padali na tym jak muchy. Było i dla mnie już niezbyt komfortowo i niebezpiecznie więc około 11.00 zjechałem kolejką na dół . generalnie jak na te warunki pogodowe REWELACJA Edytowane 20 Grudzień 2020 przez Stary bywalec 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Zostań w domu! niedziela, 20 grudnia 2020 Zostań w domu! Nie wychodź, to niebezpieczne! COS dla wymagających — Zostań w domu — mawia nam telewizja - i ta rządowa i ta nierządowa. — W etapie odpowiedzialności nigdzie nie wyjeżdżajmy — namawia nas sam premier. — W górach jest niebezpiecznie — chce nam powiedzieć minister zdrowia. I dodaje — Narty to siedlisko wirusa. W ślad za tym na kilka raptem otwartych stoków mamy codzienny najazd MO oraz sanepidu. No cóż. Ja postanowiłem dla Was Czytelników zaryzykować zdrowie i życie i sprawdzić na własne oczy te niebezpieczeństwa. Było strasznie, ale na szczęście już wróciłem przed ... komputer. Ufff, żyję. A było niełatwo. Pomysł z COS-em od 8:00 był ryzykowny: niedziela i mało otwartych stoków równa się tłok — myślałem. Rankiem na dole powitała mnie mgła: Ale po kilkuset metrach wjazdu mgła tworzyła już podłogę: A na wysokości 950 mnpm narciarzy przywitał ... dywanik. COS-owi udało się przygotować co prawda tylko jedną trasę, ale za to ... czarno-czerwoną - konkretnie FIS u góry i Kaskadę w drugiej części trasy. Razem to ok. 1,5 km wymagającego i ciekawego zjazdu, z różnicą poziomów ok. 300 m. Na razie to ... chyba najlepsza otwarta trasa w Polsce: Więcej zdjęć z pięknej niedzieli: http://ekonomiaplussport.blogspot.com/2020/12/zostan-w-domu-nie-wychodz-to.html 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2020 Od jutra wjazd bez możliwości przewożenia sprzętu narciarskiego i snowboardowego. Podobno w sklepach zabrakło już sanek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 29 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2020 W sumie zjechać na sankach...🤪. Ale co tam będzie sie działo... W Bielsku na Dębowcu w niedziele juz niezła jazda na sankach itp po zlodzonej ziemi po próbach snieżenia ale pare razy o krakse tam bylo blisko z tego co widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 29 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2020 W ubiegly weekend: "Ratownik dyżurny Grupy Beskidzkiej GOPR Włodzimierz Lach poinformował, że tego dnia interweniowano kilkanaście razy. - Biały Krzyż, Juliany, Wisła. Było dużo wypadków. Najpoważniejszych obrażeń doznała 30-latka, która złamała oba podudzia na wysokości stawu skokowego i dłoń. Jechała na sankach z boku trasy na Julianach - powiedział Lach." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 30 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2020 17 godzin temu, PavloS_ napisał: W sumie zjechać na sankach...🤪. Ale co tam będzie sie działo... W Bielsku na Dębowcu w niedziele juz niezła jazda na sankach itp po zlodzonej ziemi po próbach snieżenia ale pare razy o krakse tam bylo blisko z tego co widziałem. Raz próbowałem zjechać na sankach z trasy narciarskiej: to niemal samobójstwo. Najłagodniejsza trasa jest za trudna. Dlatego trasy saneczkowe są zwykle wytaczane osobno (Dolni Morava, Semmering), są dłuższe niż trasa narciarska do tego samego wyciągu i mają mniejszy kąt nachylenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 30 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2020 Ajwaj. Ludzie wyszli z domu. Odpalili sanki na których siedzieli pewnie pierwszy raz w życiu. No i widać skutki. Wirtualne społeczeństwo. Drzewiej jeździło się na workach z sianem czy dętce od fiata:). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2020 Godzinę temu, tankowiec napisał: czy dętce od fiata:). fiu fiu..wypas Panie.. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czepek Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 Czy ktoś był w ostatnim czasie na Skrzycznem? Czy FIS(jako trasa jakby nie było treningowa, czyli chyba otwarta w ostatnim czsie) jest utrzymany do dolin na błysk, czy na słowo honoru a może w ogóle? Czy ktoś cokolwiek przez ten czas robił z Ondraszkiem? A może mnie ktoś kosmicznie zaskoczy i napisze, że przejezdne jest na sam dół. Albo ktoś mnie powali zupełnie na ziemię pisząc, że widział ratraki na Kaskadzie. Poproszę o jakiekolwiek info o tej wg mnie lepszej części Szczyrku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 5 godzin temu, czepek napisał: Czy FIS(jako trasa jakby nie było treningowa, czyli chyba otwarta w ostatnim czsie) jest utrzymany do dolin na błysk, Jest, nawet w ostatni weekend odbyły się na niej MP juniorów młodszych i młodzieży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Bajkowe bodajże 4,5km ze szczytu na dół, ale wiecznie zamknięte. System naśnieżania zrobiony, ale stoi nieużytkowany już drugi sezon. Za jakie grzechy te trasy w Szczyrku mają takich właścicieli... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 (edytowane) Rozmawiałem z administratorem COSu i jest duża szansa na otwarcie FISoweskiej + ondraszka do samego dołu. Rzekomo naśnieżają + naturalny opad ma tym pomóc. PS: na kamerce "COS dolna stacja" widać, że rozkładają siatki ochraniające. Może coś z tego będzie. Edytowane 11 Luty 2021 przez korylcio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Godzinę temu, korylcio napisał: Rozmawiałem z administratorem COSu i jest duża szansa na otwarcie FISoweskiej + ondraszka do samego dołu. Rzekomo naśnieżają + naturalny opad ma tym pomóc. Naśnieżają przynajmniej we wtorek tak było armatki pracowały na Fisie i Ondraszku od Jaworzyny do dolnej stacji o można było zjechać do samego dołu bez kontaktu z kruszywem. Trasa Fis warunki bardzo dobre , natomiast na Kaskadzie na tej ściance wystawała trawa i kamienie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi