Jeeb Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 44 minuty temu, marionen napisał: Znużyła mnie trochę jazda na nartach. Do telemarku dalej nie mam butów. Dokupiłem sobie narty Atomic Punx, pełny Twin Tip. Park Rocker 15% Camber 70% Tail Rocker 15 %. Rdzeń topola i trochę pianki dzioby i piętki. Bez titanalu, bez ścianek bocznych Full Cap. Krawędzie Resist Edges grubsza krawędź od standardowych pozwoli ponapieprzać po rurach czy poręczach. Narty lekkie prawie jak skiturowe, waga 1700g. Mocno się wyginają, słabe przy dużych prędkościach. Długość 175 (dłuższych nie przewidzieli) pod butem 85 mm. promień około 20 m. Bywając często na Hintertuxie nie można ominąć Better Parku. Jeżdżąc na swoich nartach nie do końca byłem zadowolony z ewolucji freestylowych. Ciekawe czy dedykowane narty coś zmienią. Niestety nie zdążyłem wypróbować Punxów przed zimową przerwą która właśnie się zaczęła w snowparku. Kolejna szansa będzie od kwietnia. Better Park to najwyżej położony snow park w Austrii i pewno jeden z najlepszych. Korci mnie jazda w rynnie, jeszcze nie próbowałem Parametry, wysokość do bandy 5 m długość 80 m. Ile w końcu można jeździć po trasach czy freeride Na tych 2 skoczniach po lewej to jednak nie poskaczę, Pozostałe jakoś tam ogarniam, gleby były mało bolesne na szczęście Na mniejszych też się da fajnie polatać Pozdrawiam. Pieknie lecisz w tych zoltych spodniach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 15 minut temu, Jeeb napisał: Pieknie lecisz w tych zoltych spodniach Nie no starego misia na sztuczny miód...🤓 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Poranek bajkowy -7 i ani jednej chmurki 😅 Dzień dobry ! ⛷️ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Dobry 🇮🇹☀️ -11 z rana Start 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 24 minuty temu, marcinn napisał: Dobry 🇮🇹☀️ -11 z rana Start O ktorej godzinie ruszaja kolejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Poranek na Fernerhaus -10 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 4 minuty temu, Jeeb napisał: Chyba mało śniegu, bo słupek długi pozdro ps. Pogoda i widoki petarda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 42 minuty temu, marekbtl napisał: Chyba mało śniegu, bo słupek długi pozdro ps. Pogoda i widoki petarda. no tak jeszcze ze 2 metry by sie przydaly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 U nas też petarda - początek na Groste, dziś Madonna w pełnej krasie: 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 14 minut temu, zając napisał: U nas też petarda - początek na Groste, dziś Madonna w pełnej krasie: Już się nie mogę doczekać, przebieram nóżkami. RLS? Pogoda ma być dzwon od niedzieli. Tobie także życzę. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Przerwa techniczna 6 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 27 minut temu, marcinn napisał: Przerwa techniczna Ale że w środku, przy tak pięknej pogodzie? Mięczaki pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 4 godziny temu, Jeeb napisał: To już wiem dlaczego Jeeb "do Francji i do Francji" - bo oni tam zielone trasy majo:)🤪 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 4 godziny temu, marekbtl napisał: Chyba mało śniegu, bo słupek długi pozdro ps. Pogoda i widoki petarda. Cześć Porównując ten ON z tak reklamowanym Ischgl to ten drugi poza podium ale to moja prywatna ocena Vive la France 🤷♂️.Dużo hałasu o nic aczkolwiek dziś chociaż ze smakiem coś zjadłem bo codziennie micha z bemarów 🤦♂️ Klasyczny burger ale smaczny 😋 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 2 minuty temu, Victor napisał: Vive la France Nie byłem, już od dłuższego czasu się tam wybieram, ale to kurteczka taki kawał drogi. pozdro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 (edytowane) Pozdrowienia z Kronplatz.Trzydniówka stricte na prognozę,decyzja w poniedzialek,,wyjazd we wtorek.Rozważałem tu i Livigno,ale tam coś ze śnieżeniem się nie popisali,o dziwo,bo wysoko.A tu wszystko już zaśnieżone,i to grubo.Trasa nietypowa,bo przez Węgry,mniej problemów z fotoradarami niz w Austrii.Musialem tak,bo w ostaniej chwili na jednej z grup znalazłem ofiarę do podróży,Słoweńca z Koszyc,ale nie żałuję zmiany trasy... Edytowane 12 Grudzień 2024 przez lski@interia.pl 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 1 godzinę temu, Capricorn napisał: To już wiem dlaczego Jeeb "do Francji i do Francji" - bo oni tam zielone trasy majo:)🤪 Poprostu uwielbiam te zielone - we Wloszech bylaby conajmniej czerwona 8 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 A zatem dzisiaj pałętaliśmy się między Groste, Monte Spinale, 5Laghi i Pradalago. Pogoda fantastyczna, ludzi mogłoby być miejscami mniej, ale radzimy sobie. Nic nowego nie otwarto niestety, choć przygotowują. Foty: 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Godzinę temu, Jeeb napisał: uwielbiam te zielone Janek, zielone, bo tam szybko potrafią do trawy wydrzeć walcząc o życie , każdy myśli, że łatwa. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Victor napisał: Cześć Porównując ten ON z tak reklamowanym Ischgl to ten drugi poza podium ale to moja prywatna ocena Vive la France 🤷♂️.Dużo hałasu o nic aczkolwiek dziś chociaż ze smakiem coś zjadłem bo codziennie micha z bemarów 🤦♂️ Klasyczny burger ale smaczny 😋 Chyba chmury i mgła Ci obraz zamazały ,Ischgl bije na łeb Francuskie ośrodki, to światowy top, od stoków po apress, wspomnę jeszcze o arogancji Francuzów dla wszystkich przejezdnych , powinienem się cieszyć że do nich przyjechałem 😕 może to tylko moje doświadczenia . Niektóre trasy ratrakowane co kilka dni to w Francji norma ,w Ischgl nigdy się to nie zdarza Edytowane 12 Grudzień 2024 przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Ischgl jest dla leszczy, pijakow i jebakow 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 1 minutę temu, Jeeb napisał: Ischgl jest dla leszczy, pijakow i jebakow Tym postem obraziłeś tu wiele osób 😕 chyba admin powinien się zająć takim burakiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi