Victor Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 @Jeeb raczej nie przekona ale dzionek fantastyczny ⛷️ 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 U nas dziś nogi boleli oj boleli ☀️ 14 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 4 godziny temu, Jeeb napisał: widac ze sporo sniegu na trase nazgarniali Raczej naprodukowane z armatek 😉 teraz dopiero większy opad był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 1 godzinę temu, marcinn napisał: U nas dziś nogi boleli oj boleli ☀️ Fajne te Wloszki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 2 godziny temu, marcinn napisał: dziś nogi boleli oj bolel Ja mam też serdecznie na dziś dość. Na dobitkę czarna na dół i z buta do auta przez tą wiochę 🤦♂️ 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 Czas na Relax 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 18 minut temu, marcinn napisał: Czas na Relax W hotelu czy jakieś termy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 (edytowane) Hotel , który z czystym sumieniem mogę polecić. Jedzenie na najwyższym włoskim poziomie HB....całe spa majstersztyk i nie pisze tego że och i ach bo ogólnie jestem zwolennikiem apartamentów….no ale za tą kasę dlaczego nie i wszystko w cenie ok 370 zł z karnetem za dzień rezerwowane pół roku wcześniej Alpen Resort Bovio https://www.biviolifelivigno.it/alpen-resort/ Edytowane 10 Grudzień 2024 przez marcinn 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 W Dolinie Zillertal dzisiaj pogoda też dopisała, po kilku dniach pochmurnych... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 (edytowane) U nas dzionek też dziś długi, odwiedziliśmy Pinzolo, przed 17-tą w apartamencie. Ku przestrodze: rano po pierwszym zjeździe przy dojeździe do wyciągu zaliczyłam dzwon z panem, który najechał mnie z tyłu. Ponieważ obydwoje mieliśmy jakąś tam prędkość konkretniejszą, to odbiło mnie w bok z rozmachem - powiem tylko, że polecam kask. Gdyby nie to, to wstrząs mózgu gwarantowany. Mam lekko opuchnięty łuk brwiowy bo gogle się wbiły mocno w skroń. Wszystko przeżyło tzn sprzęt i ja, ale kompletnie nieprzewidziane zdarzenie (dookoła było w miarę pusto a ja poruszałam się przewidywanym torem jazdy). Taka ciekawostka na tarasie knajpki na Doss del Sabion: Edytowane 10 Grudzień 2024 przez zając Literówka 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 50 minut temu, zając napisał: Mam lekko opuchnięty łuk brwiowy bo gogle się wbiły mocno w skroń. Wchodzisz do knajpy z takim łukiem i nikt Ci nie podskoczy.. wszyscy wiedzą - awanturna Terenia przyszła zaczepki szukać.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 6 godzin temu, zając napisał: U nas dzionek też dziś długi, odwiedziliśmy Pinzolo, przed 17-tą w apartamencie. Ku przestrodze: rano po pierwszym zjeździe przy dojeździe do wyciągu zaliczyłam dzwon z panem, który najechał mnie z tyłu. Ponieważ obydwoje mieliśmy jakąś tam prędkość konkretniejszą, to odbiło mnie w bok z rozmachem - powiem tylko, że polecam kask. Gdyby nie to, to wstrząs mózgu gwarantowany. Mam lekko opuchnięty łuk brwiowy bo gogle się wbiły mocno w skroń. Wszystko przeżyło tzn sprzęt i ja, ale kompletnie nieprzewidziane zdarzenie (dookoła było w miarę pusto a ja poruszałam się przewidywanym torem jazdy). Widać, że warto mieć oczy w koło głowy i notować tych szybkich, którzy mogą nas dosłownie dojechać. A propos wbijania, to ja sobie wbiłem rączkę kijka w szczękę jak poczułem się zbyt swobodnie i na jakiś garbie zabiłem kijek zbyt mocno i mi odbił oraz o mało co mnie nie zabił mszcząc się;-) tak więc brak zagrożeń ze strony innych nie jest gwarancją sukcesu, czasem jesteśmy największym zagrożeniem dla siebie samych:-) skończyło sie lepiej, bo jedynie wywrotką bez jakichś opuchnięć... a już witałem się w lasku z gąską gdy wyjechałem z krainy lodu, mgły i wiatru do przyjemniejszego otoczenia... brak koncentracji i już, przynajmniej fotkę zrobiłem... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 5 godzin temu, Lexi napisał: Wchodzisz do knajpy z takim łukiem i nikt Ci nie podskoczy.. wszyscy wiedzą - awanturna Terenia przyszła zaczepki szukać.. i wali z bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 3 godziny temu, sstar napisał: zabiłem kijek zbyt mocno A da się go zabić za lekko? 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 Zapowiada sie piekny dzionek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 Dobry dzień 🇮🇹☀️ 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 (edytowane) 4 godziny temu, kordiankw napisał: A da się go zabić za lekko? 🤔 Z tym zabijaniem to taka licentia poetica, licence to kill, Andrzej kiedyś pokazywał skąd się wzięła ta terminologia, film taki frąsuski był... nie przywiązywałbym do tego szczególnej wagi... ale cios podbródkowy wyszedł mi zacny, szkoda, że sam byłem adresatem;-) filmu nie znajdę ale wątek z zacnym towarzystwem i owszem Edytowane 11 Grudzień 2024 przez sstar 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 15 minut temu, Jeeb napisał: Jest i król Alp 🏔️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 Dobry Wszystkim Ciężko dziś 🤒 ale jeździmy ⛷️ 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 3 godziny temu, pawelb91 napisał: Jest i król Alp 🏔️ Jan? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 (edytowane) 5 minut temu, Jeeb napisał: Napisz co to za szczyty królu Alp;-) ja oprócz Matterhornu kojarzę tylko https://www.commonclimber.com/my-dru-derby-howard-bevan.html Edytowane 11 Grudzień 2024 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 (edytowane) Wszyscy już napisali, my dziś chillout na Pejo 3000 - generalnie ośrodek jeszcze lekko przysypia przed sezonem, ludzi malutko, otwarta tak naprawdę 1 trasa tzn. od góry z wagonu 3000m npm przez dolinkę ze schroniskiem gdzie kończy się przedostatnie krzesło, do dolnej stacji dużego wagonu. Dół oficjalnie zamknięty, fajne czerwone trasy skrajne granią też jeszcze nieczynne. No szkoda, ale wyjeźdzliśmy się i nacieszyli słoneczkiem 🙂 Edytowane 11 Grudzień 2024 przez zając Literówka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 (edytowane) Znużyła mnie trochę jazda na nartach. Do telemarku dalej nie mam butów. Dokupiłem sobie narty Atomic Punx, pełny Twin Tip. Park Rocker 15% Camber 70% Tail Rocker 15 %. Rdzeń topola i trochę pianki dzioby i piętki. Bez titanalu, bez ścianek bocznych Full Cap. Krawędzie Resist Edges grubsza krawędź od standardowych pozwoli ponapieprzać po rurach czy poręczach. Narty lekkie prawie jak skiturowe, waga 1700g. Mocno się wyginają, słabe przy dużych prędkościach. Długość 175 (dłuższych nie przewidzieli) pod butem 85 mm. promień około 20 m. Bywając często na Hintertuxie nie można ominąć Better Parku. Jeżdżąc na swoich nartach nie do końca byłem zadowolony z ewolucji freestylowych. Ciekawe czy dedykowane narty coś zmienią. Niestety nie zdążyłem wypróbować Punxów przed zimową przerwą która właśnie się zaczęła w snowparku. Kolejna szansa będzie od kwietnia. Better Park to najwyżej położony snow park w Austrii i pewno jeden z najlepszych. Korci mnie jazda w rynnie, jeszcze nie próbowałem Parametry, wysokość do bandy 5 m długość 80 m. Ile w końcu można jeździć po trasach czy freeride Na tych 2 skoczniach po lewej to jednak nie poskaczę, Pozostałe jakoś tam ogarniam, gleby były mało bolesne na szczęście Na mniejszych też się da fajnie polatać Pozdrawiam. Edytowane 11 Grudzień 2024 przez marionen 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi