.Beata. Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 54 minuty temu, brachol napisał: Majówka na Czarnej? Będę Wam zazdrościć...chyba, że coś mi odwali i przytargam dupoloty 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 15 minut temu, .Beata. napisał: Będę Wam zazdrościć...chyba, że coś mi odwali i przytargam dupoloty 😁 Ja tylko w piątek. Nie ma czego zazdrościć - pogrzeb kumpla w Kłodzku. Przy tej smutnej okazji. Skiturowo z rana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam, C i D zazwyczaj w podobnym stanie są. Ale jak tam chcecie się dostać jak w najbliższy piątek, sobotę i niedzielę działa tylko Luxtorpeda? O Zmiji nic nie piszą. A trasa B z tego co widać na kamerce dzisiaj ma już spore przetarcia w górnej części. http://czarnagora.pl/aktualnosci/luxtorpeda-turystycznie-na-majowke/ Luxtorpeda działa w dniach 30.04-03.05. Niby tylko dla pieszych oraz narciarzy biegowych- takie jest info na stronie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 11 minut temu, grimson napisał: Luxtorpeda działa w dniach 30.04-03.05. Niby tylko dla pieszych oraz narciarzy biegowych- takie jest info na stronie. Ja i tak będę w godzinach w których nie działa. ps zawsze można pokrowiec coby się nie obnosić, przykrótkie slalomki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 35 minut temu, sstar napisał: Ja tylko w piątek. Nie ma czego zazdrościć - pogrzeb kumpla w Kłodzku. Przy tej smutnej okazji. Skiturowo z rana. Przykro ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 8 godzin temu, sstar napisał: Ja i tak będę w godzinach w których nie działa. ps zawsze można pokrowiec coby się nie obnosić, przykrótkie slalomki. Jasnawo za oknem jest już o 5 rano, od 6 już można cisnąć na nartach. Szkoda ze nie masz nartowania 01.05, wtedy był zaliczył 7 miesięczny sezon w PL (startowałeś na skiturach w CG z końcówka listopada). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 1 godzinę temu, grimson napisał: Jasnawo za oknem jest już o 5 rano, od 6 już można cisnąć na nartach. Szkoda ze nie masz nartowania 01.05, wtedy był zaliczył 7 miesięczny sezon w PL (startowałeś na skiturach w CG z końcówka listopada). No właśnie, pal licho daty, ale ładnie się spina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted April 28, 2021 Report Share Posted April 28, 2021 5 godzin temu, sstar napisał: No właśnie, pal licho daty, ale ładnie się spina... Mysle ze pojeździsz na CG lepiej niż w Szklarskiej ostatnio. Gdyby nie mój wyjazd na majówkę do Wawy, to pewnie bym się pojawił z rodzina na CG na 1 dzień. Na stronie podają, ze na Luxtorpede będą wpuszczać tylko pieszych oraz narciarzy biegowych, z racji braku utrzymania przez ratraki tras A oraz B. Skoro trasy nie przygotowane, to nie chcą brać odpowiedzialności za potencjalne kraksy narciarzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted April 28, 2021 Report Share Posted April 28, 2021 (edited) Nie ma też może obsługi ratowników na stoku chyba, że oni tam cały rok są np. dla rowerzystów (ale single jeszcze chyba nie są czynne) Edited April 28, 2021 by brachol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted April 28, 2021 Report Share Posted April 28, 2021 (edited) 9 minut temu, brachol napisał: Nie ma też może obsługi ratowników na stoku chyba, że oni tam cały rok są np. dla rowerzystów (ale single jeszcze chyba nie są czynne) Wiec zjazd na A oraz B na własne ryzyko 🙂 edit: karczma Czarna Gora ma działać podczas pracy Luxtorpedy. Wiec będzie gdzie wszamac paszownik Edited April 28, 2021 by grimson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted April 28, 2021 Report Share Posted April 28, 2021 Tak jak na skiturach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted April 28, 2021 Report Share Posted April 28, 2021 4 godziny temu, brachol napisał: Tak jak na skiturach Jak sstar zaraportuje w ten piątek znośny warun na CG, to nosi mnie, żeby podejść z buta i zjechać w kolejnym tyg z A lub B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 28, 2021 Report Share Posted April 28, 2021 21 minut temu, grimson napisał: Jak sstar zaraportuje w ten piątek znośny warun na CG, to nosi mnie, żeby podejść z buta i zjechać w kolejnym tyg z A lub B. Ja raczej sprawdzę d tylko, na b zaczynałem sezon, skończę wiec na d. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Wtf na FB CG zachęca do ostatnich zjazdów po śniegu w ramach działającej podczas majowki Luxtorpedy: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4073642262687576&id=147322631986245&__tn__=*s*s-R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 6 minut temu, grimson napisał: Wtf na FB CG zachęca do ostatnich zjazdów po śniegu w ramach działającej podczas majowki Luxtorpedy: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4073642262687576&id=147322631986245&__tn__=*s*s-R Czyli nie pogonią za narty w ręku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Teraz, sstar napisał: Czyli nie pogonią za narty w ręku. Nie pogonią, a raczej zachęcają do dwóch/jednej deski pod nogami. Zamiast tak się komunikacyjnie bawić z nami, mogliby zrobić oficjalne zakończenie sezonu- powiedzmy ze przez tydzień mogliby pracować, a w ostatnim dniu jazdy za np symboliczna złotówkę. Patrząc na ubytki białego to już jest raczej za późno na takie pożegnania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Teraz, grimson napisał: Nie pogonią, a raczej zachęcają do dwóch/jednej deski pod nogami. Zamiast tak się komunikacyjnie bawić z nami, mogliby zrobić oficjalne zakończenie sezonu- powiedzmy ze przez tydzień mogliby pracować, a w ostatnim dniu jazdy za np symboliczna złotówkę. Patrząc na ubytki białego to już jest raczej za późno na takie pożegnania. Tam jest beton, tak szybko nie spłynie. Myśle, ze jednak próbują być zgodni z wytycznymi. A tak to rowery, piesi, piesi z nartami, piesi z sankami, takich można wywozić może... choć nie wszędzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 11 minut temu, sstar napisał: Tam jest beton, tak szybko nie spłynie. Myśle, ze jednak próbują być zgodni z wytycznymi. A tak to rowery, piesi, piesi z nartami, piesi z sankami, takich można wywozić może... choć nie wszędzie. C wyglada teraz tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 (edited) 18 minut temu, grimson napisał: C wyglada teraz tak: Rozumiem, ze to góra, skąd wiesz, ze C? https://czarnagora-7.webcamera.pl no to spłynęło, bo było tak fotka au rebours Edited May 2, 2021 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 20 minut temu, grimson napisał: C wyglada teraz tak: Zmień kamerę na Śnieżkę, pada śnieg:-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 14 minut temu, sstar napisał: Rozumiem, ze to góra, skąd wiesz, ze C? https://czarnagora-7.webcamera.pl no to spłynęło, bo było tak fotka au rebours C wg moich szacunków 🙂 na tej kamerce już kilka dni temu pojawiły się przecierki, teraz pada tam deszcz i warun ulega pogorszeniu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marionen Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Godzinę temu, sstar napisał: Zmień kamerę na Śnieżkę, pada śnieg:-) Nie tylko na Śnieżce pada śnieg...😃😃😃 kotły też dostają świeżą dostawę, tylko trochę wieje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Teraz, marionen napisał: Nie tylko na Śnieżce pada śnieg...😃😃😃 kotły też dostają świeżą dostawę, tylko trochę wieje. Pokazałem kierunek jak w trzech wieżach nie szczyt... możliwości;-) mi się marzy aby do Czech się przejść ale chyba nadal zamkniete Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Szrenica tez na biało http://www.szrenica.pl/kamery.php Spedzilem w erze przed covidem kilka majówek z familia w Szklarskiej, z reguły tylko na samych szczytach były przebłyski białego. W tym roku zima dalej miażdży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Szybki wypad na CG celem sprawdzenia aktualnej sytuacji przed sezonem. Pole narciarskie, trasy A/B elegancko skoszone, żeby trawsko nie przeszkadzało. Kolej Efka ma zdjęte kanapy, widocznie trwa przegląd. Armatki ustawione na polu narciarskim oraz trasie B. Basen z woda do armatek w trakcie napełniania woda. Nizej kilka fotek: 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts