Narty - skionline.pl
Jump to content

Czarna Góra - czy warto?

San28

Recommended Posts

40 minut temu, WojtekM napisał:

Rzeczywiście - wyraźnie widać kamienie, kiedy nie ma śniegu.

Kamienie są głównie na trasie A, doszedłem do prawie połowy jej długości. Potem na przełaj przez las uderzyłem na B- tam to raczej sama trawa.

Generalnie ośrodek tętni życiem, po polu narciarskim śmigał traktor i kosił zielone, robotnicy kończyli prace wykończeniowe w nowym apartamentowcu Biała Perła. Kolej Efka jak wspomniałem w trakcie prac przeglądowych. Za miesiąc jak białe posypie to może być zacnie.

Jedna z fotek pokazuje nachylenie stoku na trasie A, w miejscu gdzie Luxtorpeda śmiga nad trasa.

• Like 1

2 godziny temu, Tomekmdze napisał:

Sezon w Polsce raczej wydaje mi się obfity w wody, opady. Na nizinach nie pamiętam tyle wody w rowach, stawach, rzekach od dawna. A tam zbiornik lekuchno napełniony, pytanie czy to tak ma być - dopiero napełniamy go licząc na opady przed samym startem sezonu ?

Zbiornik zaczęli napełniac właśnie w momencie, jak pojawiłem się na CG. Maja wodę z wodociągu lub ze strumienia, sadzac po sile wody wypływającej z rury.

Samo naśnieżanie osrodka to kilka dni pracy armatek i zbiornik jest pusty. W kilka dni zapewnia warunki na uruchomienie sezonu, potem z reguły czekają na naturalny opad śniegu.

• Like 3

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
57 minut temu, grimson napisał:

Pobawiłem się w Indiana Jones na FB.

Rok temu CG rozpoczęła naśnieżanie 21.11.2020. Mieli się otworzyć 11 grudnia, lecz ze względu na odwilż ruszyli dopiero 19.

Jest szansa ze rusza w tym sezonie w pierwszej połowie grudnia.

Można liczyć na wspomaganie… naturalnym śniegiem.

DFD07F76-1FA9-4D3B-94AC-5F23493A66F8.png

Cały czas naśnieżają B oraz pole narciarskie. Trasa A też dostaje nowe cm białego z armatek.

Info z FB odnośnie zjazdu na nartach z B/A:  "Luxtorpeda będzie dostępna jedynie do wjazdu/zjazdu, po zakupie biletu. Trasy nie będą dostępne, ze względu na to, że nie są w 100% przygotowane. Jednak jeśli ktoś zjedzie z góry, nie będziemy go gonić 😉 ale robi to na własną odpowiedzialność!"

• Like 2

41 minut temu, grimson napisał:

Cały czas naśnieżają B oraz pole narciarskie. Trasa A też dostaje nowe cm białego z armatek.

Info z FB odnośnie zjazdu na nartach z B/A:  "Luxtorpeda będzie dostępna jedynie do wjazdu/zjazdu, po zakupie biletu. Trasy nie będą dostępne, ze względu na to, że nie są w 100% przygotowane. Jednak jeśli ktoś zjedzie z góry, nie będziemy go gonić 😉 ale robi to na własną odpowiedzialność!"

Piękne podejście. Skitourowców też tam nie gonią.

• Like 1