Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Czarna Góra - czy warto?

San28

Rekomendowane odpowiedzi

Łączniki tras między lux a żmija są otwarte ? 

Nie trzeba podchodzić z buta pod proce idzie podjechać ze zmiji na proce.

jak schodzisz ze zmiji to oczywiście na lewo i po prawej stronie jest taka zatoczka to lecisz tą ścieżką na prawo i dojdziesz do zmiji lub przejedziesz jak się dobrze rozpędzisz, ale to dość krótka trasa.

• Like 1

6 minut temu, Kolorowy napisał:

Łączniki tras między lux a żmija są otwarte ? 

Nie trzeba podchodzić z buta pod proce idzie podjechać ze zmiji na proce.

jak schodzisz ze zmiji to oczywiście na lewo i po prawej stronie jest taka zatoczka to lecisz tą ścieżką na prawo i dojdziesz do zmiji lub przejedziesz jak się dobrze rozpędzisz, ale to dość krótka trasa.

Łączniki między Zmija a Luxem oficjalnie zamknięte. Lecz jest na tyle dużo śniegu, że spokojnie można przejechać z C na B. W drugą stronę nie testowałem, bo tam jest dużo sporych kamieni, i już raz tam krzesałem iskry nartami.

13 godzin temu, konradow napisał:

Na stronie białej perły jest zakładka nowych inwestycji, planują sky bar na szczycie oraz wieżę widokową. Nie ma nic o nowych trasach czy wyciągach, niestety 🤔

https://www.bialaperla.pl/nowe-inwestycje/

jak więcej ludzi będzie siedziało w knajpie i podziwiało widoki to będzie więcej miejsca na trasach

46 minut temu, Cappo napisał:

https://www.facebook.com/share/17d4Wiankf/ jest szansa na uruchomienie procy w weekend 

bomba!

jeden z niewielu białych kruków w PL, gdzie jazda jest tylko po naturalnym śniegu.

do tego prędkość Procy, 15km/godz, nie dla miękiszonów. Taka Luxtorpeda jedzie z max 12 km/godz, więc na Procy można się dobrze wyszaleć, do tego jest tam zazwyczaj pusto.

39 minut temu, grimson napisał:

bomba!

jeden z niewielu białych kruków w PL, gdzie jazda jest tylko po naturalnym śniegu.

do tego prędkość Procy, 15km/godz, nie dla miękiszonów. Taka Luxtorpeda jedzie z max 12 km/godz, więc na Procy można się dobrze wyszaleć, do tego jest tam zazwyczaj pusto.

Czytałem że Proca ma 3 m/sek a Luxtorpeda 6 m/sek

• Thanks 1

5 minut temu, Jeeb napisał:

Czytałem że Proca ma 3 m/sek a Luxtorpeda 6 m/sek

Luxtorpeda może pojechać do 21km/godz, ale UDT nie pozwala na takie prędkości.

Proce mierzyłem GPS przy moich ostatnich tam jazdach, wyszło jak byk 15km/godz.

Mój film z Procy, z przodu jedzie córka:

• Like 4

2 godziny temu, grimson napisał:

Luxtorpeda może pojechać do 21km/godz, ale UDT nie pozwala na takie prędkości.

Proce mierzyłem GPS przy moich ostatnich tam jazdach, wyszło jak byk 15km/godz.

To by się zgadzało z deklarowaną prędkością 4,5m/s w przypadku talerzyków Tatrapomy (chociaż teraz widzę informacje o 3,5m/s, ale pamiętam źródła, mówiące o 4,5).

Edytowane przez koliber
  • Thanks 1

25 minut temu, MarcinWro napisał:

Siema. Głupie pytanie do stałych, weekendowych bywalców Czarnej Góry.

Czy większe tłumy i kolejki do wyciągów są w soboty czy w niedziele?

Pozdro 😉

zależy od pogody.

natomiast z reguły wincyj luda jest w sobotę.