JC Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Nie ma to jak rozpocząć sezon narciarski w lipcu... i to na Litwie! Palując wyjazd rowerowy na Podlasie, nie mogłem sobie odmówić skorzystania z okazji i postanowiłem pojechać na narty na Litwę. Pewnie wielu z Was to bardzo zdziwi, ale na Litwie, w Drusiennikach w odległości zaledwie 70 km od Suwałk, znajduje się wielka hala narciarska. Obok sprzętu rowerowego - roweru, kasku, rękawic, okularów... zabrałem do mojego samochodu także sprzęt narciarski - narty, kask, rękawice i gogle. Z wjazdem i powrotem z Litwy nie było problemu, wiec jedne z upalnych lipcowych dni dni spędziłem w temperaturze - 5C w wielkiej, wypełnionej sztucznym śniegiem lodówce. Jak było? Zobaczcie sami, zapraszam! 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 2 godziny temu, JC napisał: Nie ma to jak rozpocząć sezon narciarski w lipcu... Witam Ja w sierpniu 🥳. Na Litwie nie byłem obiekt jak i relacja z niego 👌polecam również Landgraaf w NL choć troche daleko z PL ale w bliskiej odległości od lotniska w Eindhoven wiec bilety można kupić już od 19.90€ z Wawy w dwie strony. 😀 zapowiada się długi i wspaniały sezon narciarski 2020/2021 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 13 godzin temu, JC napisał: Nie ma to jak rozpocząć sezon narciarski w lipcu... ..no i najważniejsze - Covid19 tam nie dotarł (nie widać nic na ten temat na filmie ani na ich stronie), no chyba ze wspomnianego "Nad Niemnem" nawet zaraza nie może strawić 😉 Moj syn mieszka w Manchester niedaleko takiej górki (wszystkiego 170m) - pozwolono otworzyć parę dni temu ale restrykcje są takie ze nawet szatnie z szafkami są nieczynne wiec trzeba by przyjechać już przebranym lub przebierać się na parkingu 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 (edytowane) 13 godzin temu, JC napisał: Nie ma to jak rozpocząć sezon narciarski w lipcu. czerwiec był lepszy :-) na rozpoczęcie w Neuss Edytowane 28 Sierpień 2020 przez Jeeb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Imanaev Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Witam, Prawie wybralismy się do Ski Arena Druskienniki 2 tygodnie temu. Już narty pakowałem do samochodu gdy coś mnie tknęło sprawdzić. https://www.gov.pl/web/dyplomacja/litwa ta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Cześć Średnie nachylenie głównego stoku trochę mniej niż 20% (koło 18% dokładnie). Ja tam byłem kiedyś w zimie i pomimo temperatur sporo poniżej -10 zewnętrzny stok nie był uruchomiony (nie było śniegu). Mam wrażenie, że na tarasie zewnętrznym po którym tak sobie raźnie spacerujesz Jacku te szyby zostały dobudowane bo chyba niemożliwe żebym tak się tam bał ( a tak to pamiętam) przy ich obecności. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Godzinę temu, Mitek napisał: (koło 18% dokładnie) to w takim razie jaka długa jest ta trasa na głównym stoku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 39 minut temu, Jeeb napisał: to w takim razie jaka długa jest ta trasa na głównym stoku ? 450 m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 2 godziny temu, Jeeb napisał: czerwiec był lepszy 🙂 na rozpoczęcie w Neuss To było zakończenie sezonu. Nowy sezon liczy się od lipca, czyli drugiej połowy roku 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 35 minut temu, JC napisał: Nowy sezon liczy się od lipca, OK, to zalicz mi 4 lipca 32 minuty temu, JC napisał: 450 m to przy 66 metrach deniwelacji wychodzi koło 15% dokładnie W Neuss trasa ma 250 metrów długości i 50m deniwelacji czyli dokładnie 20% 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 2 godziny temu, JC napisał: 450 m Cześć Mam wrażenie, że te 450m jest liczone po całości czyli z wybiegiem i płaskim górnym "peronem". Wydzielony stok sportowy ma długość 350 m, a przynajmniej tak podają, przy tej samej różnicy poziomów. Jeżeli coś pomyliłem czy się nie znam to oczywiście przepraszam. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Jazda w hali to musi być ciekawe przeżycie, trzeba będzie kiedyś spróbować, może za rok. Szkoda, że w Polsce wszystkie pomysły dotyczące budowy hali upadły, a było ich kilka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Mam wrażenie, że te 450m jest liczone po całości czyli z wybiegiem i płaskim górnym "peronem". Wydzielony stok sportowy ma długość 350 m, a przynajmniej tak podają, przy tej samej różnicy poziomów. Oczywiście, że tak jest. Długość stoku podawana jest od ściany do ściany, więc nie ma możliwości, żeby czystej jazdy "z górki" było 450 m. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 (edytowane) 23 hours ago, pawelb91 said: Jazda w hali to musi być ciekawe przeżycie, trzeba będzie kiedyś spróbować, może za rok. Czy ciekawe, to nie wiem, spróbować raz można Będąc kilka lat temu w pobliżu wstąpiłem. Sama jazda nie jest szczególnie ciekawa - te 300 parę metrów stoku i wolne krzesło, wszystko zamknięte w metalowej puszce śnieg w stylu wiosennej kaszy. Widzę sens jedynie, żeby jechać tam na treningi. Edytowane 29 Sierpień 2020 przez Plywak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 (edytowane) Ciekawe,czy poprawili się z przygotowaniem trasy-gdy ja tam byłem na treningu,ze dwa lata temu,do wyboru były zwały kaszy lub czyste lodowisko... Edytowane 29 Sierpień 2020 przez [email protected] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 33 minuty temu, [email protected] napisał: Ciekawe,czy poprawili się z przygotowaniem trasy-gdy ja tam byłem na treningu,ze dwa lata temu,do wyboru były zwały kaszy lub czyste lodowisko... Ja też dokładnie tak pamiętam warunki tam panujące. Byłem tam chyba 5 lat temu. p.s. W samych Druskiennikach: tanie kwatery, masa ścieżek rowerowych, kolej gondolowa, super park linowy i swego czasu fajny aqua park. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 ..a tak swoja droga - niemałą złośliwością wykazał się @JC wstawiając filmik z Litwy ..takie "niby zaproszenie" trzy dni po ogłoszeniu wprowadzenia 14to dniowej kwarantanny 😉😁..człek po takim filmie by pojechał a tu zonk⛔ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi