Jeeb Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Bar na wynos w St.Moritz na trasie, ceny w CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 51 minut temu, arnoldd napisał: No widzisz - a mnie limituje szybkość wyciągów i długość kolejek do kolejki bądź jej brak Moge Cie nauczyc tak jezdzic, ze po 2h bedziesz ledwo zywy. W kolejkach zwykle nie stoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 9 minut temu, Jeeb napisał: Bar na wynos w St.Moritz na trasie, ceny w CHF Nie ma herbaty? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 1 minutę temu, Spiochu napisał: Nie ma herbaty? 😂😂😂 ...za kawę kpina cenowa 🤦♂️ pamietam jak w Portugalii zapytałem dlaczego u Was kawa taka tania (wszędzie kosztowała 0.72/0,74 € centy)pani strasznie oburzyła się pytaniem stwierdzając - to tylko espresso 😂 to ile ma kosztować ? Odp pani dała mi do zrozumienia ze dawno nie była poza Portugalia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 4 minuty temu, Victor napisał: kpina cenowa raz jadłem tam zupę za 15 CHF i poprosiłem o kromkę suchego chleba - do rachunku doliczyli 2 Franki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 9 minut temu, Victor napisał: ...za kawę kpina cenowa 🤦♂️ Nie przesadzajmy Cena normalna jak z Kasprowego Wierchu 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 22 minuty temu, Jeeb napisał: Bar na wynos w St.Moritz na trasie, ceny w CHF jeeb - pomyśl, porównujesz St. Moritz z Samnaun ...🤪🤣. możesz jeszcze porównać np. Cortina d'Ampezzo i Livigno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 8 minut temu, marboru napisał: Nie przesadzajmy Cena normalna jak z Kasprowego Wierchu Przyjmując że średnie zarobki w Szwajcarii wynoszą ok 5000 franków, a w Polsce jakieś 3700 zł netto, ceny liczbowo znacznie niższe niż w Polsce. No bo dla Szwajcara piwo wyjdzie jak dla nas coś koło 4,5 zł a kawa 3 zł. Tu dopiero widać gdzie nas usytuowano w międzynarodowym podziale pracy i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) Bumer racja, ale 5k frankow netto to chyba sredniej tam nie ma. Z drugiej strony, moglismy sie urodzic w Somalii czy Afganistanie. Edytowane 14 Grudzień 2020 przez Spiochu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) 20 minut temu, marionen napisał: jeeb - pomyśl, porównujesz St. Moritz z Samnaun ...🤪🤣. możesz jeszcze porównać np. Cortina d'Ampezzo i Livigno niczego nie porównuję - wrzuciłem jedynie zdjęcie cennika w Samnaun jedynie Alkohole i perfumy w sklepach są tańsze, jedzenie w knajpach różni się niewiele od reszty Szwajcarii P I Z Z E N (schmuggleralm.ch) Edytowane 14 Grudzień 2020 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 50 minut temu, Victor napisał: 😂😂😂 ...za kawę kpina cenowa 🤦♂️ pamietam jak w Portugalii zapytałem dlaczego u Was kawa taka tania (wszędzie kosztowała 0.72/0,74 € centy)pani strasznie oburzyła się pytaniem stwierdzając - to tylko espresso 😂 to ile ma kosztować ? Odp pani dała mi do zrozumienia ze dawno nie była poza Portugalia . Cześć Dal mnie to raczej potwierdzenie, że Portugalia to w miarę normalny kraj. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) 35 minut temu, Jeeb napisał: niczego nie porównuję - wrzuciłem jedynie zdjęcie cennika w Samnaun jedynie Alkohole i perfumy w sklepach są tańsze, jedzenie w knajpach różni się niewiele od reszty Szwajcarii P I Z Z E N (schmuggleralm.ch) ... no cóż, chyba jadaliśmy w różnych (innych) knajpach... Edytowane 14 Grudzień 2020 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 (edytowane) Według barmana z hotelu : koszty normalnego utrzymania się Samnaun - 1200 Franków przy średnich zarobkach 2200 Zurich - 2000 Franków zarobki średnie 3500 Nie przyznał się ile zarabia ale za 2200 to by nie pracował. Słowak pracujący od ponad 10 lat przez 6-7 miesięcy tutaj. A i jeszcze jedno jego stwierdzenie - jazda na nartach na Słowacji i w Polsce jest bardzo drogim sposobem spędzania czasu 🙄 To na zdjęciu kosztowało w przeliczeniu jakieś 135 zł według kursu rewoluta Edytowane 14 Grudzień 2020 przez arnoldd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 14 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 3 godziny temu, Spiochu napisał: Moge Cie nauczyc tak jezdzic, ze po 2h bedziesz ledwo zywy. W kolejkach zwykle nie stoje. Sugeruje nie oceniać ludzi o których nie masz zielonego pojęcia. Bo może się okazać że próbując nauczyć mnie jazdy jak to opisałeś po 30 minutach będziesz ledwo żywy 😁 Swoją drogą ciekawe wyzwanie -dyskusja symultaniczna na dwóch forach - z jedną osobą 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 27 minut temu, arnoldd napisał: Sugeruje nie oceniać ludzi o których nie masz zielonego pojęcia. Bo może się okazać że próbując nauczyć mnie jazdy jak to opisałeś po 30 minutach będziesz ledwo żywy 😁 Swoją drogą ciekawe wyzwanie -dyskusja symultaniczna na dwóch forach - z jedną osobą 🤗 A gdzie ja Cie oceniam? Jak pojezdzisz na maksimum swoich mozliwosci to po 2h bedziesz ledwo zywy. Niezaleznie czy zsuwasz sie plugiem czy jezdzisz zawodniczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 10 godzin temu, marionen napisał: ... no cóż, chyba jadaliśmy w różnych (innych) knajpach... i całe szczęście że jest ich tak wiele i na każdą kieszeń 8 godzin temu, Spiochu napisał: Jak pojezdzisz na maksimum swoich mozliwosci to po 2h bedziesz ledwo zywy. Niezaleznie czy zsuwasz sie plugiem czy jezdzisz zawodniczo. ale chyba nie o to chodzi aby skończyć w 20 sekund lecz maksmalnie przedłużyć czas przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 12 godzin temu, Jeeb napisał: raz jadłem tam zupę za 15 CHF i poprosiłem o kromkę suchego chleba - do rachunku doliczyli 2 Franki to jest właśnie narciarstwo dla elit a nie dla pospólstwa jeżdżącego do Białki 😃😁 nie odpowiada Ci cena, nie korzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 😂😂😂 Śmiechu po pachy,szkoda ze ten barman nie powiedział ile zastaje mu na koniec miesiaca 😂 Kiedy w 96 przyjechałem na pierwsze wakacje do NL, mój brat za tydzień pracy opłacał miesięcznie mieszkanie z bogatym wyżywieniem i jeszcze zostawało mu na weekendowy balet. Dziś za tydzień pracy to można wyżywienie kupić ,za kolejna dwa mieszkanie ogarnąć i ostatni tydzień zostaje na cała resztę . Tak wyglądaj dziś życie zachodnie singla. Oczywiście sytuacja zmienia się kiedy jest druga połowa . Nie ma co narzekać na PL ,dziś jest w innym miejscu niż 30 lat temu,wielu sobie świetnie daje radę . Zreszta Was narciarzy stać na wojaże Alpejskie wiec chyba nie jest tak zle. pozdrawim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 5 godzin temu, Jeeb napisał: i całe szczęście że jest ich tak wiele i na każdą kieszeń ale chyba nie o to chodzi aby skończyć w 20 sekund lecz maksmalnie przedłużyć czas przyjemności Wole rewelacyjne 2h niz przecietne 8h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 15 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 A jeszcze lepsze rewelacyjne 8 godzin o rewelacyjnych 2 . I nie ma szans żebym w takim Samnaun po dwóch godzinach jazdy miał dosyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 Chodzą tylko wyciągi po stronie CH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 15 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 Tak. Austriacka strona wyratrakowana i pusta. ☹️☹️☹️ A ludzi na szwajcarskiej stronie r rano było tylu : GH010641_1608022334935.mp4 Swoją drogą stabilizacji w GoPro 8 to już mistrzostwo świata 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 22 godziny temu, Spiochu napisał: Bumer racja, ale 5k frankow netto to chyba sredniej tam nie ma. Z drugiej strony, moglismy sie urodzic w Somalii czy Afganistanie. Trzy razy byłem w Szwajcarii, w tym jeden raz na zaproszenie. Ten pobyt pamiętam szczególnie bo nie za swoje sypiałem i jadłem w luksusowych hotelach i restauracjach. To zapraszający mnie powiedział mi o średnich zarobkach w CH. Może miał na myśli swoją fabrykę, ale chyba nie, bo mówił że w Zurychu zarabia się więcej, na prowincji mniej. Mój znajomy jeździł do CH dorabiać jako kierowca autobusu. Mówił o zarobkach 2,5 - 3 tys franków. Ale czy to ważne? Ważne ile my mamy w kieszeni, i ile będziemy mieli! A poza tym dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, oni je po prostu mają. Zyczę nam wszystkim abyśmy byli właśnie dżentelmenami. Na nartach też. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 Faktycznie ceny kosmos !! Zdjęcie z kebabowni ,gdyż wszystkie restauracje zamknięte od 19. 🤦♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 24 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 (edytowane) Od 19 do 22 lutego - taki tłok w Samnaum GH010740.MP4 GH010741.MP4 i udało się wrócić przez Czechy Edytowane 24 Luty 2021 przez arnoldd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi