Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 22/23

Rybba7

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, yoss napisał:

W Kasinie przytrafiła się Mantra 102 w długości 184. 

Polecam tego użytkownika 😁

W sypkim wiadomo - bajka. 

Ale na twardym jestem mega pozytywnie zaskoczony - trzyma, jak na tę klasę, wzorowo.

IMG_20230228_110812.jpg

IMG_20230228_110817.jpg

IMG_20230228_111352.jpg

Potężnie wyglądają..

Jak warunki dzisiaj?

Edytowane przez Lexi

16 minut temu, yoss napisał:

W Kasinie przytrafiła się Mantra 102 w długości 184. 

Polecam tego użytkownika 😁

W sypkim wiadomo - bajka. 

Ale na twardym jestem mega pozytywnie zaskoczony - trzyma, jak na tę klasę, wzorowo.

Użytkuję Mantrę z 2010 o szerokości 96 i długości 177, full camber. Fajna ale będę szukać czegoś nowszego. 

• Like 1

19 minut temu, Lexi napisał:

Potężnie wyglądają..

Jak warunki dzisiaj?

Rewelacja. Niedużo ludzi, u góry trochę sypko, środek twardy, dół miększy. Pod wyciągiem 3/4 bardzo twarde. 20 zjazdów w 3 godziny z kawałkiem i wracam do roboty 🥺

• Like 1
  • Thanks 1

6 minut temu, yoss napisał:

Rewelacja. Niedużo ludzi, u góry trochę sypko, środek twardy, dół miększy. Pod wyciągiem 3/4 bardzo twarde. 20 zjazdów w 3 godziny z kawałkiem i wracam do roboty 🥺

To się cieszę, bo właśnie wziąłem dzień urlopu i zamierzam się tam jutro pojawić 🙂

• Like 1

5 minut temu, yoss napisał:

Zaglądnij do wypożyczalni. Mantry są podobno szefa, ale pozwala czasem wypożyczyć. 😉

Może jak już wiosna przyjdzie i wszystko zacznie płynąć. Na bardziej twarde warunki 102 mm pod butem to raczej mocny overkill, a tak się składa że mam w quiverze "just the right tool for the job" 😉 

2 minuty temu, [email protected] napisał:

Przyjedź na Jaworzynę ranną,będzie WZF...

Miałem jutro jechać na Jaworzynę, ale akurat wczoraj jak byłem w serwisie i czekałem na swoje narty, to pojawił się pan z dużą dziurą ślizgu (taką na wklejkę) w całkiem fajnych nartach, podobno właśnie na Jaworzynie zrobioną. Z tego co mówił (i po tym jak wyglądały narty) to obecne warunki szału nie robią.

8 minut temu, wolcjusz napisał:

Może jak już wiosna przyjdzie i wszystko zacznie płynąć. Na bardziej twarde warunki 102 mm pod butem to raczej mocny overkill, a tak się składa że mam w quiverze "just the right tool for the job" 😉 

Ja też mam, ale taka narta nieczęsto się trafia do przetestowania. Od 11:00 spokojnie da radę wszędzie.

Słotwiny Arena dzisiaj, pierwsze wrażenie: mają tutaj naprawdę spooory zasób śniegu 🙂 i to wszędzie, na czerwonych, niebieskich , snow parkach, łącznikach, nigdzie żadnych przetarć, ubytków itp.

Stacja czynna od 8.00 to też spory plus. Trasy przygotowane bardzo dobrze, z rana lekki mróz -5, ok 15 -1C, tak że ładnie wszystkie zmrożone. Trzymały do 15 bardzo dobrze, a ten główny stok z czerwonymi jest  mocno nasłoneczniony. Ludzi bardzo umiarkowanie, z rana w ogóle pusto, w godzinach szczytu maks 1-2 minuty stania. 

IMG_20230228_083049.jpg

IMG_20230228_092038.jpg

IMG_20230228_092838.jpg

IMG_20230228_083346.jpg

IMG_20230228_090611.jpg

IMG_20230228_093657.jpg

IMG_20230228_090614.jpg

IMG_20230228_090627.jpg

• Like 17
  • Thanks 1

3 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Słotwiny Arena dzisiaj, pierwsze wrażenie: mają tutaj naprawdę spooory zasób śniegu 🙂 i to wszędzie, na czerwonych, niebieskich , snow parkach, łącznikach, nigdzie żadnych przetarć, ubytków itp.

Stacja czynna od 8.00 to też spory plus. Trasy przygotowane bardzo dobrze, z rana lekki mróz -5, ok 15 -1C, tak że ładnie wszystkie zmrożone. Trzymały do 15 bardzo dobrze, a ten główny stok z czerwonymi jest  mocno nasłoneczniony. Ludzi bardzo umiarkowanie, z rana w ogóle pusto, w godzinach szczytu maks 1-2 minuty stania. 

Potwierdzam. Byłem w sobotę i warunki na arenie wzorowe. Wszystko czynne łącznie z całym dostępnym snowparkiem i zero przetarć. Tymczasem obok u Tabaszewskiego tradycyjnie już po odwilży sporo brązowego widocznego z daleka. Reguła sprawdza się niezawodnie  - przy dobrych warunkach i w ferie jeździmy u Tabaszewskiego, bo jest o połowę taniej i nigdy nie ma kolejek, ale jak przyjdzie odwilż, to tylko Arena gwarantuje wzorowe naśnieżanie.

• Like 1
  • Thanks 1