grimson Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 7 godzin temu, marekbtl napisał: Grimson, następnym razem musisz mi zasponsorować wyjazd, bo ile razy tam byłem, to zawsze tak😀. To chyba ta czarna i polanka z knajpkami. Sorka😉. pozdro Nie wiem kiedy tam jeździłeś, ale wczoraj to było w tym miejscu ludzkie mrowisko. Czarna na wprost zacna, czerwone też niczego sobie. Z tym słońcem to biednemu zawsze wiatr w oczy… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 43 minuty temu, grimson napisał: . Z tym słońcem to biednemu zawsze wiatr w oczy… Grimson….nie grzesz przy poniedziałku bo coś mi się wydaje że większość by się z Tobą zamieniła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 50 minut temu, grimson napisał: Nie wiem kiedy tam jeździłeś, ale wczoraj to było w tym miejscu ludzkie mrowisko. Czarna na wprost zacna, czerwone też niczego sobie. Z tym słońcem to biednemu zawsze wiatr w oczy… Cze Ja tam jeździłem zwykle na powrocie, bo tak jak pisał Paweł, to słabsza część całego ośrodka. Stamtąd po zamknięciu mogliśmy wrócić na nartach do hotelu. Czarna jak widziałeś wpada na polanę szkoleniową - to część do nauki jazdy, więc na niej mało kto jeździł. Krótka z potężnym wybiegiem. Trochę zjazdów czerwoną z prawej strony ścianki patrząc od dołu. Druga po przeciwnej stronie ścianki była wówczas zamknięta. To była jazda na dobicie. Szkoda że pogoda taka jaka jest, bo to cały urok narciarstwa. Niemniej jednak pojedź na Pradalago - tam dziewczyny powinny być zadowolone. Tylko jedź z rana bo 10-kę trzeba pokonać przed innymi. Albo jedź samochodem , gdzie pisałem wcześniej - tam sporo tras jest niżej i w dolnych partiach pewnie można pojeździć. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń (edytowane) Godzinę temu, marcinn napisał: Grimson….nie grzesz przy poniedziałku bo coś mi się wydaje że większość by się z Tobą zamieniła No ale coś w tym jest:-) W sobotę wróciłem z val di fassa/val di fiemme, objedzone w 6 dni Predazzo-Obeteggen, San Pellegrino, Alpe Lusia i Arabba/Alta Badia i praktycznie cały czas lampa. No może jakieś dwa dni były jakies chmurki ale maks do 10-11, aż mi kremu zabrakło do opalania i twarz mam jak czerwonoskóry:-) Edytowane 20 Styczeń przez cyniczny Literowka 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Dziś baza na kanapie Orso Bruno. Moje panie dziś ciut dzielniejsze jak wczoraj. Warun lepszy: trochę mniej ludzi. Temp plus 4, słońce na początku próbowało się przebijać przez chmury, ale poległo. Dziś katuje tutaj: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń No i pojedzone uczciwie. Warun lepszy jak wczoraj, bo rano było trochę słońca, od południa już po staremu, a więc chmury. Dziś brak mleka i śniegu, za to dalej płaskie światło. Od rana wyprawa żeby z Folgaridy wyciągami dotrzeć do kanapy Orso Bruno. Wjeżdża ona na Monte Vigo, 2179 m n.p.m. Niedaleko kanapy paszownik, a więc knajpki i strefa relaxu, gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. Ponieważ zostałem solo, to uderzyłem na czarna nr 37 Little Grizzly, z nachyleniem max 68%. Trasa krótka ale zacna, dobrze że w GS krawędzie dalej ostre, bo mogłabyc bieda. pojeździłem tam parę razy, spróbowałem także kanapy nr 13 i niebieskiej trasy nr 29. Potem wróciłem do pań, a te przekazały mi relacje polskiej grupy, którą przeklinając narzekała na warun w Val di Sole. Że dużo ludzi, że muldy i odsypy, że nogi puchną itp hehe. Generalnie wczoraj i dziś trzeba było unikać niebieskich, bo raz że na nich frekwencja wysoka, dwa że dużo szkółek, trzy ze muldy i odsypy w temp plus 4 st C. Tak więc najlepsze to czarne i czerwone, gdzie z jakiegoś magicznego powodu pustki i można było pojechać szybciej. Na koniec się zrobiłem sobie zjazd czerwoną 8, niebieską 13, niebieską 2. Razem 4300m zjazdu. Weszła też podobna opcja z czarna nr 5 i nr 1, razem 3250m pustej czarnosci. Na koniec nogi bolo wiec czas na szoppingi i budowanie masy na puzzle, jutro cd. W ramach doskonalenia jazdy na wprost, dzis wg GPS przejechane 44.8km w górę i w dół, czas 3 godz 34 min, vmax 68km/godz na Grizzly, w dolnym odcinku. Może po polówce dałbym ogień z samej góry, ale 68% nachylenia budzi respekt jest jedna fotka z kanapy z widokiem na lewo, tam Grizzly. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Przy tym tempie może w ostatni dzień wyjazdu dotrzesz do Madonny... 🙃 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 15 minut temu, pawelb91 napisał: Przy tym tempie może w ostatni dzień wyjazdu dotrzesz do Madonny... 🙃 A musi? Może niewierzący? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Tymczasem w Croop doceniają rodaków: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: Przy tym tempie może w ostatni dzień wyjazdu dotrzesz do Madonny... 🙃 Jutro Madonna. Celujemy w okienko pogodowe. Zupełnie jak atak szczytowy na K2: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Kalorie uzupełnione: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Przy tym tempie może w ostatni dzień wyjazdu dotrzesz do Madonny... 🙃 A na Pinzolo to powinien wyruszyć w …. zeszły piątek😀. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Kruca bomba, jest słońce: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 4 minuty temu, grimson napisał: Kruca bomba, jest słońce: Co tak późno wstałeś? atakujcie trasę nr 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Teraz, Jeeb napisał: Co tak późno wstałeś? atakujcie trasę nr 10 Zdaje się że mieli jechać autem na parking pod Groste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 26 minut temu, Jeeb napisał: Co tak późno wstałeś? atakujcie trasę nr 10 Jedziemy autem do Madonny. Jakbym był solo, to pobudka o 5 rano i podejście z buta po pustym stoku. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 14 minut temu, grimson napisał: Jedziemy autem do Madonny. Jakbym był solo, to pobudka o 5 rano i podejście z buta po pustym stoku. Do Carlo Magno Campo - to jest przed Madonną ! Duży Parking po lewej stronie tuz obok gondolki! Żeby Ci nie przyszło do głowy jechać do Madonny. Po nartach - można. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Wyjątkowa lipa dzisiaj, chyba zareklamuję warunki do ski.it 6 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 6 minut temu, grimson napisał: Wyjątkowa lipa dzisiaj, chyba zareklamuję warunki do ski.it Chwalmy Pana . pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń (edytowane) Godzinę temu, grimson napisał: Wyjątkowa lipa dzisiaj, chyba zareklamuję warunki do ski.it Wstaw lepiej te panoramy z polecanej strony to sobie zwizualizujemy górki co je widać... byłem tylko latem, dość dawno temu... Edytowane 21 Styczeń przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Dziś zaliczona Madonna z jej najdłuższą gondolą Groste 1 Express o dług 3325m i najdłuższą trasą, łączenie niebieskich, nr 60+66, total 7km zjazdu. Moja panie od razu się sfocusowaly na jeden zjazd ta 7km trasa. Po czesci było nawet fajnie, bo i nachylenie i twardo. Natomiast są dwa ciekawe miejsca, w jednym trzeba kijkowac, a w drugim odpiąć narty pod sam koniec. Warun o godz 11 zacny, dużo narciarzy i snowboardzisto, widoki szczególnie na górze jak z bajki. Raczej bez odsypow, i w dalszym ciągu jest najazd Polaków. Dziś śmiem twierdzić że nas było więcej na stoku jak Włochów. Po pierwszym zjedzie panie uderzyły na górę uprawiać knajping, a ja z mapa w ręce pośmigalem sobie w okolicach. Zaliczone kanapy nr 41 i 47, trasy nr 61, 64, 71, 73. Lokalne czerwone jak i bardziej strome odcinki niebieskich po godz 13 zaczęły puszczać, pojawiły się muldy i odsypy, bokami wychodziło twarde. W tym warunkach, po kartoflisku, miękkie Kastle szły jak marzenie, żeby na bardziej stromych odcinkach betonu dawać do zrozumienia, że to nie ich bajka. Brakowało GS w tym przypadku, ten sprzęt idzie jak po szynach po lodzie i betonie. Pojeździłem sobie zacnie, momentami trzeba było uważać na szkółki narciarskie, które przeważnie komunikowały się w j polskim i tworzymy tasiemiec do 20 uczniow w linii. Na koniec zrobiłem pare minut knajpingu z paniami, i zjeżdżając na parking przy gondoli znowu zaliczyliśmy trawę 7km. Co ciekawe, koszt parkingu to 6 euro. Statsy: 3 godz 45 min, total 54,02km, Vmax 59km/godz. Teraz grzeje kości reumatyczne w pokoju i zaraz wciągnę Fervex, bo od nocy mam gorączkę i coś mnie rozkłada. Trzeba byc gotowym na jutro, paniom pomęczyły się nogi i mam cały dzień dla siebie na stoku. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń @grimson no chyba się dzisiaj Twoim dziewczynom podobało . Fiacory znalazłeś? Bo jechałeś obok nich. Za mocno kijkowałeś i nie zauważyłeś. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Panie zachwycone. Stwierdziły, że przy takim warunie mogą spędzić na stoku cały dzień. widzialem dzisiaj na jednej z górnych stacji białe Suzuki na gąsienicach, fiaciorow nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 9 minut temu, grimson napisał: Panie zachwycone. Stwierdziły, że przy takim warunie mogą spędzić na stoku cały dzień. widzialem dzisiaj na jednej z górnych stacji białe Suzuki na gąsienicach, fiaciorow nie zauważyłem. Jeszcze ze 3 sezony miną za nim je znajdziesz , wszystko przed Wami. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 7 godzin temu, grimson napisał: Teraz grzeje kości reumatyczne w pokoju i zaraz wciągnę Fervex, bo od nocy mam gorączkę i coś mnie rozkłada. Trzeba byc gotowym na jutro, paniom pomęczyły się nogi i mam cały dzień dla siebie na stoku. Zjechały dwa razy trasę, knajping i kaput? Po co im wogóle kupujesz skipass? Może są bilety na jeden wjazd? 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi