marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Zagroń - Istebna zakończył dziś sezon A śniegu sporo ale brak narciarzy 2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Cieńków w Wiśle bardzo dobre wiosenne warunki. Frekwencja 4 narciarzy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Wisła- Nowa Osada Wiosna w pełni Śniegu dużo Frekwencje widać po zdjeciach 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 25 minut temu, marcinn napisał: Wisła- Nowa Osada Wiosna w pełni Śniegu dużo Frekwencje widać po zdjeciach A to ski safari po Wiślańskich ośrodkach? pozdro 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 6 minut temu, marekbtl napisał: A to ski safari po Wiślańskich ośrodkach? pozdro Tak, Taki mam zwyczaj co roku przed zamknięciem ośrodków 👀 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 5 minut temu, marekbtl napisał: A to ski safari po Wiślańskich ośrodkach? pozdro Chyba pożegnalne. Nawet w niedzielę tylko garstka na stoku, w knajpach pustki... Nie ma dla kogo dalej kręcić tego biznesu. 😪 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec (edytowane) Stok Stok w Wiśle Tu też śniegu sporo tylko nie ma kto jeździć.... ech można pięknie się pobujać na szerokiej nartce 💪 Edytowane 10 Marzec przez marcinn 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 5 godzin temu, marcinn napisał: Zagroń - Istebna zakończył dziś sezon A śniegu sporo ale brak narciarzy Można tam iść na tury - tylko z 5 razy trzeba by obrócić, żeby miało to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 4 godziny temu, marcinn napisał: Cieńków w Wiśle bardzo dobre wiosenne warunki Ile jeszcze wytrzymają? Jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Marzec to taka jazda dla przyjemności w słoneczku. Na jednej trasie w Wiśle to tak trochę słabo. Zieleniec to jest wybór ! 🙂 Napiszę coś o popularności Szpindlerovego w innym wątku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Wiele razy widziałem na tym forum zdziwienie, a wręcz pretensję, że ośrodki narciarskie zamykają się po feriach, albo ograniczają ilość otwieranych tras pomimo dobrych warunków śniegowych. Ale na koniec dnia to jest biznes i jak przez cały dzień pojeździ kilkadziesiąt osób to całe przedsięwzięcie nie ma sensu ekonomicznego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Godzinę temu, WojtekM napisał: Ile jeszcze wytrzymają? Jak sądzisz? Wojtku śniegu jest sporo, zamknięcie nastąpi bardziej z braku frekwencji Godzinę temu, WojtekM napisał: Można tam iść na tury - tylko z 5 razy trzeba by obrócić, żeby miało to sens Nie mam zielonego pojęcia Dziś wszystko rozmątowywali Myślę że nie robili by problemu tym bardziej że nie ma tam zakazu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Na koniec chciałem poszurać w Ustroniu, na małej Czantori- Poniwiec ale odbiłem się od bramek. W marcu mają czynne od piątku do niedzieli 8- 21, byle tylko miał kto jeździć Śniegu dużo 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec @marcinn warun bajka można zazdrościć braku frekwencji ale patrząc na ceny to jakoś dziw nie bierze, ze chętnych brak 🤷♂️w takiej wloskiej sappadzie skipass dla juniora do 17 roku życia to jedyne 10 euro 🙍♂️ 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Witów Ski. Stok wygląda dobrze. Z tej perspektywy też. Wygląda to nieźle. Czekamy na narciarzy. Śniegu mają sporo. Tylko znowu skrócili godziny pracy ośrodka i kręcą do 15:00. Nie zdążyłem na powrocie z Oravic. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 7 minut temu, Victor napisał: @marcinn warun bajka można zazdrościć braku frekwencji ale patrząc na ceny to jakoś dziw nie bierze, ze chętnych brak 🤷♂️w takiej wloskiej sappadzie skipass dla juniora do 17 roku życia to jedyne 10 euro 🙍♂️ ten brak frekwencji rośnie w PL z sezonu na sezon. Ma to związek z rosnącym zubożeniem społeczeństwa i rosnącymi cenami. Smutne ale prawdziwe. Narty stały się sportem luksusowym. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Godzinę temu, grimson napisał: ten brak frekwencji rośnie w PL z sezonu na sezon. Ma to związek z rosnącym zubożeniem społeczeństwa i rosnącymi cenami. Smutne ale prawdziwe. Narty stały się sportem luksusowym. Bzdura, jakie zubożenie? Aura nie sprzyja, bo nikt na dzień dzisiejszy nie planuje nart w PL po sezonie z prozaicznej przyczyny - nie ma śniegu. To nie pierwsza bezśnieżna zima., tylko któraś z kolei. Ludzie wyjeżdżają w miejsca, gdzie jest gwarancja śniegu. Narty już od dawna są sportem luksusowym. Tyle co się buduje pensjonatów, domków na wynajem np. na Podhalu, to nie buduje się nigdzie w żadnym europejskim kurorcie. Mimo drożyzny ludzie przyjeżdżają i to tłumnie. Jechałem i w sobotę i w niedzielę rano, większość jechała ... już z rowerami. Poza granicami jest nas opór. Taniej na pewno nie wychodzi, ale na pewno jest tam chociaż namiastka zimy. pozdro 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 32 minuty temu, marekbtl napisał: Bzdura, jakie zubożenie? Aura nie sprzyja, bo nikt na dzień dzisiejszy nie planuje nart w PL po sezonie z prozaicznej przyczyny - nie ma śniegu. To nie pierwsza bezśnieżna zima., tylko któraś z kolei. Ludzie wyjeżdżają w miejsca, gdzie jest gwarancja śniegu. Narty już od dawna są sportem luksusowym. Tyle co się buduje pensjonatów, domków na wynajem np. na Podhalu, to nie buduje się nigdzie w żadnym europejskim kurorcie. Mimo drożyzny ludzie przyjeżdżają i to tłumnie. Jechałem i w sobotę i w niedzielę rano, większość jechała ... już z rowerami. Poza granicami jest nas opór. Taniej na pewno nie wychodzi, ale na pewno jest tam chociaż namiastka zimy. pozdro Taki piękny weekend na początku marca i tak mało ludzi w Szczyrku przy czynnych prawie wszystkich trasach? W Wiśle zupełne pustki? Przy bliskości aglomeracji śląskiej i dużym zaludnieniu w okolicy? Od 2020 roku zauważam spadek liczby narciarzy w moich okolicach. Żyjesz w swojej bańce. Dużo ludzi całkiem zrezygnowało z nart, albo bardzo ograniczyło wyjazdy. Tłumne wyjazdy za granicę są wbrew pozorom tego dowodem. Wielu ludzi wyjeżdża tylko raz i dlatego nie chce ryzykować wyjazdu na narty w Polsce, szczególnie przy małej różnicy cenowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Cześć Może mała frekwencja wynika z pogody? Cały tydzień lampa minimum 15 stopni, nie każdy z zapartym tchem śledzi kamerki na stokach i czeka na weekend na nartach, tylko przy takiej pogodzie wsiada na rower, albo leży na leżaku. Byłem teraz kilka dni w Czechach i od rana do 11.30 to jeszcze trochę ludzi było na stokach potem to już pusto za to w knajpach pełno, leżaki zajęte. Jeżdżąc w takiej temperaturze też czułem się dziwnie jednak wolę, jak jest bardziej zimowo. pozdro 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2 godziny temu, grimson napisał: ten brak frekwencji rośnie w PL z sezonu na sezon. Ma to związek z rosnącym zubożeniem społeczeństwa i rosnącymi cenami. Smutne ale prawdziwe. Narty stały się sportem luksusowym. jakoś tego zubożonego społeczeństwa na stokach alpejskich nie widzę, tylu Polaków w Szwajcarii i Francji co spotkałem w tym sezonie to jeszcze nie było 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec (edytowane) 12 minut temu, Jeeb napisał: jakoś tego zubożonego społeczeństwa na stokach alpejskich nie widzę, tylu Polaków w Szwajcarii i Francji co spotkałem w tym sezonie to jeszcze nie było Uboższa część społeczeństwa co niedawno jeździła w Polsce, to przestała jeździć w ogóle, albo jedzie raz w Alpy po najniższych kosztach. Edytowane 10 Marzec przez Harnas22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 43 minuty temu, Harnas22 napisał: Taki piękny weekend na początku marca i tak mało ludzi w Szczyrku przy czynnych prawie wszystkich trasach? W Wiśle zupełne pustki? Przy bliskości aglomeracji śląskiej i dużym zaludnieniu w okolicy? Od 2020 roku zauważam spadek liczby narciarzy w moich okolicach. Żyjesz w swojej bańce. Dużo ludzi całkiem zrezygnowało z nart, albo bardzo ograniczyło wyjazdy. Tłumne wyjazdy za granicę są wbrew pozorom tego dowodem. Wielu ludzi wyjeżdża tylko raz i dlatego nie chce ryzykować wyjazdu na narty w Polsce, szczególnie przy małej różnicy cenowej. Cze Nie żyję w swojej bańce, tylko narciarstwo sie zmieniło na przestrzeni lat. Niestety takie warunki dla większości boiskowych narciarzy sa nie do przyjęcia. Ja na przestrzeni lat zuważyłem znaczny przyrost, nie spadek liczby narciarzy. Wiele osób wyjeżdża głównie w ferie, po sezonie na dzień dzisiejszy wyjazdu narciarskiego planowanego w PL. Bo może sie okazać, że z dnia na dzień zamkną stoki. Pogoda jest kapryśna i nieprzewidywalna. Świat się przed nami otwarł i masowo z tego korzystamy. Ceny mocno skoczyły i nie to że jesteśmy ubożsi tylko pardziej pragmatyczni. Wybieramy lepszą opcję, jesteśmy w stanie nawet dopłacić, aby jadąc na narty na tych nartach pojeździć. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 3 godziny temu, grimson napisał: ten brak frekwencji rośnie w PL z sezonu na sezon. Ma to związek z rosnącym zubożeniem społeczeństwa i rosnącymi cenami. Smutne ale prawdziwe. Narty stały się sportem luksusowym. Dokładnie w punkt. Ceny karnetów do oferowanej jakości usług irracjonalnie wysokie. W Tatry Super Ski karnet dzienny w sezonie wysokim 170 zł a w niskim 165 zł. Dodam, że w sezonie wysokim taki Witów działał do 21:00, później do 18:00 a w niskim do 15:00. To jawna kpina z narciarzy. Nie wspomnę o cenie karnetów ulgowych. Chwilowo nasze Tatry odkryli Węgrzy. Pytanie jak długo to potrwa? Z moich bliskich znajomych większość z nart zrezygnowała. Kolega policzył, Egipt tańszy 2 krotnie. Był w sezonie zimowym 2 razy (4 osobowa rodzina). Bo jak stwierdził na narty w Polsce go nie stać. Ja bardzo lubiłem Bałkany samochodem, są urokliwe, ludzie przyjaźni. Z roku na rok ceny rosły, aż przekroczyły granicę bólu. W zeszłym roku wybrałem Afrykę samolotem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 18 minut temu, moruniek napisał: Egipt tańszy 2 krotnie. masz na myśli leżenie, żarcie i chlanie bez opuszczania hotelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2 godziny temu, marekbtl napisał: Bzdura, jakie zubożenie? Aura nie sprzyja, bo nikt na dzień dzisiejszy nie planuje nart w PL po sezonie z prozaicznej przyczyny - nie ma śniegu. To nie pierwsza bezśnieżna zima., tylko któraś z kolei. Ludzie wyjeżdżają w miejsca, gdzie jest gwarancja śniegu. Narty już od dawna są sportem luksusowym. Tyle co się buduje pensjonatów, domków na wynajem np. na Podhalu, to nie buduje się nigdzie w żadnym europejskim kurorcie. Mimo drożyzny ludzie przyjeżdżają i to tłumnie. Jechałem i w sobotę i w niedzielę rano, większość jechała ... już z rowerami. Poza granicami jest nas opór. Taniej na pewno nie wychodzi, ale na pewno jest tam chociaż namiastka zimy. pozdro Ja patrzę głównie na Sudety, gdzie regularnie jeżdżę. Podhale jest specyficzne, bo czeka na zasobne w dutki stada warsiawiaków. Kamerki z Sudetów, moje naoczne doświadczenie i relacje znajomych mówią jedno: jest mniej narciarzy. Np w ferie w woj dolnośląskim, kolejka do 6 osobowej kanapy Karkonosz Express w Szklarskiej to jeszcze parę lat temu czekanie na min 15 min w weekend. W ostatnie ferie, kolejka max 10 min, i to w szczycie. Nie mówiąc o wizualnie mniejszej kolejce do kanapy na kamerze. Identycznie CG, czy Zieleniec. Owszem, jest grupa zasobna w środki finansowe, która nie patrzy, że karnety zdrożały o blisko 70-80% na przestrzeni lat, która nie patrzy, że ceny w kanajpach też poszły do góry. Nie mówiąc na razie nic o cenie nart, butów czy ciuchów. Nie mam z tym problemu, a wręcz przeciwnie: cieszę się, że Polaków jeszcze stać na wyjazd na stok. Tylko pytanie, jak długo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi